ye-logo.v1.2

Хмельничанам презентували нову книгу пригод українського «Джеймса Бонда»

Культура 2858
Відбулася презентація 3-ї книги із серії «Пригоди Марка Шведа «Під чужим прапором»
Відбулася презентація 3-ї книги із серії «Пригоди Марка Шведа «Під чужим прапором». Фото: автора

Вийшла третя частина українського вестерну «Пригоди Марка Шведа».

Сьогодні, 12 червня, у Хмельницькому відбулася презентація третьої книги із серії Пригод Марка Шведа «Під чужим прапором». Авторкою українського вестерну стала письменниця з Кам’янця-Подільського Лора Підгірна.

Нові небезпечні пригоди українського «Джеймса Бонда» розгортаються на історичному тлі 30-х минулого століття. Тепер Марко Швед – спеціальний агент МІ-6 і разом із молодим британським журналістом Яном Флемінгом має виконати таємні місії у Харбіні й «совєцькій» Москві.

«Змушений працювати в спецслужбі чужої країни, Марко Швед залишається вірний своїм ідеалам, українській справі. Під чужим прапором він продовжує відстоювати інтереси тієї країни, яку він прагне. Тому, за всіма карколомними пригодами, пошуками артефактів, інтригами, шпигунськими іграми, романтичною лінією, я хочу донести до читача, що «Україна починається з тебе», - розповіла Лора Підгірна. - Образ Марка Шведа зібраний з образів розвідників, агентів спецслужб Української Народної республіки. Які після того, як УНР зазнала краху, були розсіяні по всьому світу, але продовжували боротися за Україну».

Відбулася презентація 3-ї книги із серії «Пригоди Марка Шведа «Під чужим прапором»

На написання третьої книги Лора Підгірна витратила пів року.

Як зазначає авторка, українці тільки починають для себе відкривати історію початку 20 століття. Тому в книзі описані події цього етапу. «Кавалок історії початку 20 століття – це та історія, без якої сьогоднішня державність неможлива. Для ворогів України важливо цю історію перекрутити, видати наших героїв за ворогів і вбивць, оббрехати їх, - додає письменниця. - У третій частині я розповідаю про Зелений клин – територію, заселену українцями на далекому Сході. Це Манжурія, Харбін. Зелений клин у 30-ті роки дуже серйозно розглядався як територія, звідки можна чинити серйозний спротив радянській окупаційній владі. Більше того, Японія дуже серйозно розглядала українських патріотів, як союзників проти СРСР. Це сторінка історії, яку нам треба вивчати».

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Хмельницькому презентували книгу про «кімнати» жіночої душі.

Всього, у планах Лори Підгірної , видати десять книг із серії Пригод Марка Шведа. Письменниця зізнається, незабаром приступає до написання наступної частини. «Четверта книга буде називатися «Полювання на чорного дика». (дик - дикий кабан, прим. авт.) Події 1937-41 років напередодні Другої світової війни. Герой опиниться в серйозній атмосфері, до влади приходить Адольф Гітлер. Піднімається фашистська Німеччина. Це вже не та романтична епоха часів УНР. Чим далі, тим більш серйозніші матеріали необхідні для вивчення. Третю частину було найважче писати, адже з кожним разом Марко втрачає юнацький романтизм, легкість» - говорить Лора Підгірна.

Відбулася презентація 3-ї книги із серії «Пригоди Марка Шведа «Під чужим прапором»

Хмельницький став першим містом, де презентували нову частину вестерну.

Відбулася презентація 3-ї книги із серії «Пригоди Марка Шведа «Під чужим прапором»

Під час презентації перед містянами виступив Хмельницький муніципальний хор.

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую