ye-logo.v1.2

Про сакральне в міській раді: хмельницький митець презентував виставку картин

Культура 3650
До експозиції увійшла 21 картина
До експозиції увійшла 21 картина. Фото: автора

До експозиції увійшла 21 картина художника Володимира Карвасарного.

Сьогодні, 10 вересня, у приміщенні Хмельницької міської ради відбулося відкриття виставки картин члена Національної спілки художників України, лауреата міської премії імені Богдана Хмельницького, лауреата і переможця багатьох міжнародних мистецьких конкурсів, графіка, живописця, хмельничанина Володимира Карвасарного.

Минулого року митець у кулуарах міської ради презентував свої плакати, а цьогоріч Володимир Іванович показав на загал картини, в який порушена релігійно-сакральна тематика.

«З-поміж робіт особливо виділяються дві – «Тайна вечеря» та «покладання у гріб». В них відчувається рука живописця, який повністю склався як майстер. Любовно і трепетно створені картини «Трійця» та «Благовіщеня». Схематичні, стилізовані образи картин – Бог-Отець, Син та Дух Святий, Ангел Благовісник, Марія – мати Ісуса – просякнуті душевним спокоєм, добротою і ласкою. Дивишся на них, і поступово відчуваєш тепло, яке вони випромінюють. Цього ефекту автор досягає завдяки перш за все завдяки кольору. Насичені, різнобарвні, вони наповнюють глядача своєю благодаттю», - зазначає мистецтвознавець Валерія Мельник.

Картина "Поцілунок Іуди"
Картина "Трійця"
Картина "Христос і грішниця"
Картини "Петро" та "Павло"

Привітати Володимира Карвасарного з відкриття виставки завітав його друг, член спілки журналістів України Євген Семенюк.

«Цю виставку я сьогодні бачу вперше, незважаючи на те, що ми з Володимиром Івановичем спілкуємося досить часто. Справа в тому, що я бачив кожне полотно зокрема, але разом усі картини у експозиції – ні. Ця виставка абсолютно нестандартна, що є досягненням митця, адже його почерк у полотнах досить виразний. Чого лише варта картина «Ісус із зав’язаними устами», яка є відображенням радянської дійсності. Перед виставою я краєм вуха почув відгуки юних глядачів, які пришли на відкриття виставки. Зрозумів, що не кожна людина сприйме цю експозицію, адже світобачення в усіх різне. Однак, зважаючи на позитивні відгуки, які були під час презентації цієї виставки у інших містах України, хочу сказати своєму другові, що це лише початок…», - виступив з вітальним словом Євген Семенюк.

Виставка Володимира Карвасарного відкрилася у приміщені Хмельницької міської ради
На відкриття виставки завітав Хмельницький академічний муніципальний камерний хор, який виконав декілька зворушливих композицій
Привітати Володимира Карвасарного з відкриття виставки завітав його друг, член спілки журналістів України Євген Семенюк
Минулого року митець у кулуарах міської ради презентував свої плакати, а цьогоріч Володимир Іванович показав на загал картини, в який порушена релігійно-сакральна тематика

Переглянути виставку картин Володимира Карвасарного можна у приміщенні Хмельницької міської ради (вулиця Гагаріна, 3) до 20 вересня.

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую