ye-logo.v1.2

Зі зброєю в руках та нагородами: хмельничани відзначають День захисника (ФОТО)

Культура 2532
Розпочалися урочистості  плац-парадом курсантів академії прикордонної служби
Розпочалися урочистості плац-парадом курсантів академії прикордонної служби. Фото: автора

Урочистості з нагоди свята тривають.

Сьогодні, 14 жовтня, у День козацтва та свята Покрови Україна вчергове відзначає День захисника України. У Хмельницькому святкові заходи розпочалися на майданчику перед кінотеатором Шевченка, де прикордонники показали містянам парадний розрахунок під музичну композицію. Одразу після цього урочистості продовжилися на сцені, розташованій поруч кінотеатру.

Молитву за Україну та її військових прочитали священнослужителі Ради капеланів християнських церков. Під час урочистої частини святкувань хмельницьким військовослужбовцям вручили почесні відзнаки «Воля та мужність». Ще двом хмельничанам за свідому громадську позицію та патріотизм вручили медаль «За Гідність та патріотизм». Відзнакою нагородили Стрілецького Сергія Павловича та Пруц Тетяну Валеріївну. Орден «Єдність та воля» отримала Ведишина Анна Аркадіївна.

Продовжили святкову програму музичними і танцювальними виступами. На сцені виступили учасники сьомого відкритого міського конкурсу патріотичної пісні та музики «UAmusicFest». Святковий концерт триває й досі, а вже о 17-ій годині на сцені біля кінотеатру Шевченка відбудеться гала-концерт та церемонія нагородження переможців фестивалю патріотичної пісні.

Сьогодні хмельничани разом зі всією Україною відзначають День захисника України
Перед хмельничанами виступили прикордонники
Урочистості тривають на майданчику перед кінотеатром Шевченка
Дехто на свято прийшов з плакатами
На сцені триває святковий концерт
Свято прийшли сім'ями
Сонячна погода сприяє активним святкуванням
З нагоди свята нагородили військовослужбовців
Нагороди за заслуги вручили містянам
Також сьогодні українці відзначають Покрову Пресвятої Богородиці
Цього ж дня відзначають День українського козацтва

Нагадаємо, вчора напередодні Дня захисника України у Хмельницькому влаштували фестиваль повсталого духу «Лицарський хрест». Організатори підготували з нагоди прийдешнього свята виставки озброєння різних епох, виступи реконструкторів, літературні читання та музичні виступи.

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую