ye-logo.v1.2

«Все це підглянуто з реальності»: хмельничанам показали виставку абсурдних і кумедних картин

Культура 2760

Свої роботи презентували батько та син Сергій та Ілля Школяри.

Сьогодні, 17 жовтня, у Хмельницькому обласному художньому музеї відкрили виставку картин двох хмельницьких художників під назвою «Unison». Це перший спільний проєкт 12-річного Іллі та його батька Сергія. За словами художників, вони просто малювали паралельно, і в результаті вийшов мікс із почерків двох рук. Працюючи над одним твором, вони взаємодоповнювали один одного.

На картинах художників вигаданий світ, героями якого стали фантастичні тварини, вигадані істоти та люди, які проживають свої історії. Сюжети творів доповнені зовсім недитячим гумором та змушують до філософським роздумів.

«Розпочалось все років п’ять тому, коли в Іллі почалося навчання. З моїх пояснень та ігор з’явилася серія наших «освітніх» робіт. У результаті вийшло щось жартівливе - загравання з наукою, яке не має до неї жодного відношення. Ми просто гарно проводили час і я сподіваюся, що дещо відбилося на його сприйнятті світу, на навчанні, на комунікації», - говорить Сергій.

Презентовані роботи об’єднані у кілька серій, однак не мають одного стилю та напрямку. Художники порушують у своїх творах зовсім різні теми, демонструють картини живопису, графіки, аплікації та навіть скульптури.

Ілля та Сергій показали свій філософський погляд на світ
На відкриття виставки прийшло багато школярів
Твори зображують реальні та вигадані сюжети
Серія іграшок для неслухняних дітей
Батько та син працювали в "унісон" над створенням картин
Працюючи удвох, вони взаємодоповнювали один одного
Непередодні Ілля презентував хмельничанам збірку своїх ілюстрацій

«Одна з серій на виставці «Страшненькі казочки». Вони складаються з одного, чи двох речень і, в принципі, нічим не закінчуються. Але наштовхують на думки. Ці роботи теж народилися з наших бесід, - додає Сергій. - Кожного ранку дорогою в школу я розповідав Іллі сюжети фільмів жахів. Він до них проявляв неабиякий інтерес, я теж у його віці цікавився таким. Потім я подумав, що це всього на всього казки, які й переродилися у маленьку серію робіт».

Ілля у свої 12 років вже є автором серії графічних, живописних творів, колажів. Також нещодавно хлопець презентував свій перший арт-бук «Просте не означає складне». Це збірка ілюстрацій, а точніше мінікоміксів, про курйози звичного світу. У його коротких історіях героями стають прості люди, дивні істоти й навіть солодощі.

Виставка «Unison» Іллі та Сергій Школярів триватиме до 21 листопада. Переглянути експозицію можа у приміщенні обласного художнього музею (вулиця Проскурівська, 47).

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую