ye-logo.v1.2

На Андріївські вечорниці у Хмельницькому влаштують батл ді-джеїв

Культура 2274
Гуляння влаштують на території Різдвяного ярмарку
Гуляння влаштують на території Різдвяного ярмарку. Фото: з архіву редакції

Хмельничанам підготують мікс традиційного святкування із сучасним.

Цієї п’ятниці, 13 грудня, у Хмельницькому на території Різдвяного ярмарку проведуть Андріївські гуляння. Організатори планують відтворити давні українські обряди та звичаї, характерні для народних святкувань. Однак цього року традиції переплетуться з сучасним звучанням. Як розповів начальник управління культури і туризму міської ради Артем Ромасюков, свято складатиметься з двох етапів.

«Андіївські вечорниці – це традиційне українське свято, але ми його ділимо цього року на дві частини. Будуть українські традиційні гуляння зі всіма обрядами – кусанням калити, гаданнями, які продукувалися в українській традиції саме на Андріївські вечорниці. Ну а друга частина – це батл ді-джеїв. Гратимуть три ді-джеї, з якими працюватиме MC. Вони по черзі виконуватимуть українські композиції. Присутні на заході за допомогою оплесків зможуть визначати, хто з цих ді-джеїв найбільше їм сподобався», - каже Артем Євгенович.

Як додають в управлінні культури і туризму, цього вечора у місті організують додаткові тролейбуси. «Якщо на свято прийде велика кількість людей, вони зможуть нормально роз’їхатися по різних мікрорайонах міста. Ми запустимо дадаткові тролейбуси, як очікуватимуть на містян у районі поліклініки №1 і Дитячого світу», - додає Артем Ромасюков.

Свято відбудеться 13-го грудня на майданчику біля кінотеатру Шевченка. Початок запланований о 18-ій годині. Триватиме захід орієнтовно до 20-ої години.

Нагадаємо, Різдвяний ярмарок у Хмельницькому запрацював у перший день зими. Тоді ж засвітила свої вогні головна ялинка міста.

Читайте також: Що запланували новорічно-різдвяні свята у Кам’янці-Подільському.

 

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую