ye-logo.v1.2

Тиждень у Хмельницькому: куди піти 17-23 лютого

Культура 2623
Куди піти у Хмельницькому протягом тижня, читайте в нашій афіші
Куди піти у Хмельницькому протягом тижня, читайте в нашій афіші. Фото: ілюстративне stock.adobe.com

Програма заходів.

Цього тижня у Хмельницькому підготували чимало заходів на будь-який смак. Найближчими днями у місті запланували кілька концертів - звучатимуть патріотичні пісні, класична музика, заспівають перед хмельничанами і відомі українські виконавці.  До Хмельницького приїде з виступом Олег Винник, гурт "ДахаБраха". У четвер відбудеться відкриття фестивалю камерної музики.

Низка подій цього тижня буде присвячена пам'яті Героїв Небесної Сотні. У Хмельницькому організують "живу бібліотеку", влаштують тиху акцію пам'яті. У театрі Старицького 20 лютого прозвучать "Монологи війни". Свої історії про біль і втрату розкажуть жінки, в життя яких увірвалася війна.

Не забувайте також про виставки, які діють у нашому місті. У Хмельницькому обласному художньому музеї діє виставка живопису Гаяне Атаян «Подорож до себе», виставка творів хмельницького художника Віктора Севця «На хвилі пам’яті» . Виставку "Всі відтінки... Чорний" відкрили у музейній галереї квARTира. У музеї-студії фотомистецтва у четвер презентують виставку світлин "Мій Майдан" - автор Юрій Гармаш.

Щоб ви не пропустили найцікавіше, сайт "Є" підготував для вас чергову підбірку подій, які відбудуться протягом тижня у Хмельницькому.

ПРОГРАМА

Понеділок (17 лютого)

Фото: ілюстративне з архіву

Вечір пам’яті «Вони тримають небеса»

Під час заходу спогадами поділяться учасники Революції гідності Леся Стебло, Олександр Климчук та Михайло Цимбалюк, а також відбудеться показ документального фільму «Майдан – 20.02.2014 – Як це було...». Для широкого загалу експонуватиметься книжково-документальна виставка «Герої не вмирають».

Коли: 16:00
Де: Хмельницька обласна універсальна наукова бібліотека, вул. Героїв Майдану 28
Вартість: безкоштовно

Туристичний воркшоп "Історія одного будинку"

Тренер з величезним екскурсійним досвідом навчить нас розповідати про Хмельницький, про місто в якому не лише базар і аквапарк. Для для екскурсоводів, гідів, турагенцій, медіа та тих, хто хоче цікаво розповідати про своє місто! На прикладі історичної пам'ятки Dom Ludowy w Chmielnickim дізнаємось як привернути увагу туристів до місцевих об'єктів.

Коли: 10:00
Де: Молодіжний Центр, вул. Кам'янецька, 63
Вартість: безкоштовно

Прем'єра документального фільму «Соловей співає. Доки голос має»

Документальний фільм «Соловей співає. Доки голос має» є новаторським та монументальним дослідженням проблеми мовного питання в Україні. Автори фільму вперше в історії української документальної журналістики аналізують українське мовне питання через призму досвідів інших країн, зокрема Білорусі та Ізраїлю. Історія цих держав доводить думку про те, що мова була і особливо гостро сьогодні є одним із головних факторів національної безпеки та цілісності багатьох країн, а також важливим фактором у стані гібридної війни, в яку втягнуто Україну. Новаторською особливістю фільму, присвяченомго мовному питанню, є його добра, неагресивна тональність.

Коли: 18:00
Де: Кінотеатр імені Т. Г. Шевченка, вул. Проскурівська, 40
Вартість: 40 гривень

Зустріч з письменником Володимиром Шовкошитним

Усіх охочих запрошують на зустріч з відомим українським поетом, прозаїком, публіцистом, громадським, політичним та державним діячем Володимиром Шовкошитним.

Коли: 12:00
Де: Хмельницька обласна універсальна наукова бібліотека, вул. Героїв Майдану, 28
Вартість: безкоштовно

Вівторок (18 лютого)

Фото: blog.i.ua

Концерт Олега Винника

В рамках цього концерту Олег Винник виконає для своїх гостей танцювальні суперхіти, душевні балади, а також порадує гарячими новинками. Кульмінаційним моментом вечора стане презентація авторської композиції «Шалене кохання».

Коли: 19:00
Де: Хмельницький обласний академічний музично-драматичний театр ім. М. Старицького, вул. Соборна, 60
Вартість квитків: 400-1200 грн

Середа (19 лютого)

Жива бібліотека «Майдан: історії, які потрібно знати»

Запрошують вас до спілкування з книгами, які ніколи не стояли на полицях! "Живими книгами" стануть: «Військовий – це не тільки професія, це моє покликання, це стан душі» (Ірина Петришина, капітан запасу служби безпеки України); «АТО: допомога» (Наталія Дзекар, координатор Центру допомоги учасникам бойових дій в Хмельницькій області); «Майдан: зима – 2014. А далі…» (Євген Ролдугін, учасник революції Гідності та російсько-української війни. Брав участь в обороні Маріуполя та селища Піски); «Патріот своєї землі» (Денис Цапенко – волонтер);

Коли: 12:30
Де: Хмельницька міська централiзована бiблioтечна система, вул. Подільська, 78
Вартість: безкоштовно

Четвер (20 лютого)

Фото: ілюстративне з архіву

Театралізоване драматичне дійство «Монологи війни жінки»

Героїнями цього проєкту стали жінки, в життя яких увірвалася війна. Це мама, яка втратила сина на війні, сестра, яка втратила брата, дружина, яка втратила свого коханого, жінка-військовослужбовець та волонтерки, які довгий час допомагають українським воїнам на Сході.

Коли: 17:00
Де: Хмельницький обласний академічний музично-драматичний театр ім. М. Старицького, вул. Соборна, 60
Вартість: безкоштовно

Відкриття ХІ Міжнародного фестивалю камерної музики "Хмельницький КамерФест". ДЖ. ВЕРДІ "РЕКВІЄМ"

Диригент - Лоренцо Кастріота (Італія).

Коли: 18:30
Де: Хмельницька обласна філармонія, вул. Гагаріна, 7
Вартість: безкоштовно

Захід "Знайти та втримати. Основні моменти в роботі з персоналом"

Враховуючи сучасні тенденції розвитку бізнесу, все більшої конкуренції на ринку та зміни психології мислення сучасних людей, щоб підібрати гідного професіонала для своєї компанії та його мотивувати на ефективну роботу - потрібно навчатись.

Коли: 18:00
Де: вул. Панаса Мирного 16/1, ЖК «Амстердам»
Вартість: 250-350 гривень

Тиха акція "Ангели пам'яті"

Запрошуємо хмельничан 20 лютого упродовж дня до пам’ятників Героям Небесної Сотні та Ангела Скорботи. Там в тиші будемо розвішувати білих паперових ангелів, як символ розстріляних мирних людей і нашої пам'яті про їх подвиг. Всеукраїнська тиха акція «Ангели пам’яті» започаткована мистецькою агенцією «Територія А». Захід проводиться за підтримки команди Музею Революції Гідності, як вшанування пам‘яті про розстріл Героїв Небесної Сотні 18 лютого 2014 року на вулиці Інститутській у Києві.

Коли: впродовж дня
Де: пам'ятник Героям Небесної Сотні, Ангел Скорботи
Вартість: безкоштовно

П'ятниця (21 лютого)

Фото: ілюстративне з архіву

Вечір патріотичної пісні «Ми – українці!»

У мистецькому заході візьмуть участь барди Ігор Білий, Едуард Драч, лідер гурту «Мері» Віктор Винник, українські письменники та громадські діячі брати Капранови.

Коли: 18:00
Де: Дитяча школа мистецтв, вул. Гагаріна, 3 а
Вартість: безкоштовно

Арт-терапевтичний проєкт "Ріка мого життя"

Ви будете мати змогу познайомитися із собою справжнім, дослідити внутрішні несвідомі механізми та зрозуміти чому ви є зараз де ви є.

Коли: 15:00
Де: Вул. Гагаріна, 5
Вартість: 350 гривень

Психологічна гра "Секрети стосунків"

Виявлення бар'єрів та перешкод, пошук шляхів подолання труднощів у відносинах. А також пошук можливостей для покращення якостей відносин. В гру можна грати як парою, так і самостійно.

Коли: 18:30
Де: Вул. Гагаріна, 5

Субота (22 лютого)

Фото: admin.pri.org

Концерт ДахаБраха

"ДахаБраха" створена Владом Троїцьким в стінах театру "Дах" в середині 2000-х. Молоді музиканти миттєво спрацювалися. Сьогодні в їх активі налічується величезна кількість інструментів: басові барабани, перкусія, флейта, фортепіано, віолончель, джембе, акордеон, бугай, укулеле, губна гармоніка, кахон, дарбука, табла, діджеріду. І справляються із цим всім лише чотири пари рук. Три дівчини і хлопець видають вражаюче потужний етно-хаус. Водночас їхні пісні є покликом предків, небувалим за силою і драйвом, вони складні, мають багато прихованих сенсів. І слухачі з неприхованим задоволенням підтверджують це.

Коли: 19:00
Де: Хмельницька обласна філармонія, вул. Гагаріна, 7
Вартість квитків: 190-650 грн

Комедія "Чоловічий рід, в єдиному числі"

Вистава Київського театру-студії імпровізації "Чорний квадрат".
Сюжет найнеймовірніший: Френк Хардер, полковник американської армії, імпозантний чоловік в літах, виявляється трансвертом і матір'ю молодого француза Луї. Він змінив стать, ім'я і місце проживання, але не зміг впоратися з материнським інстинктом, тому повернувся у Францію... Як відреагують на появу Френка-Марії-Луїзи її колишній чоловік, найближча подруга і син - ось в чому інтрига і уся сіль фарсу.

Коли: 19:00
Де: Хмельницький обласний академічний музично-драматичний театр ім. М. Старицького, вул. Соборна, 60
Вартість квитків: 170-340 гривен

Дитяча вистава «Бебі-бум»

«Бебі театр» - це затишна домашня атмосфера малесенького залу. Для дорослих є крісла, а маленькі глядачі можуть розташуватися, як їм більше подобається: на великому теплому паласі і кольорових подушках або у мами на колінах. У маленькому просторі з’являється відчуття, що ти всередині казки, і діти повністю занурюються в пригоди: для них це не театр, а гра. Ляльки та актори знаходяться в безпосередній близькості від глядачів. Це створює домашню затишну атмосферу, відчуття комфорту, ефект єднання і максимального занурення в події для малюків. Сюжети прості і зрозумілі малюкам.

Коли: 10:30
Де: Хмельницький театр ляльок "Дивень", вул. Проскурівська, 46
Вартість: 50 гривень

Вистава "Марійка та Ведмідь"

Одного разу маленька Марійка заблукала в лісі й набрела на хатинку. Там жив дуже сердитий, неохайний, неввічливий Ведмідь, але з дуже добрим серцем, як потім з'ясувалося. Марійка стала справжнім другом для Ведмедя і допогла йому зрозуміти, як це гарно - бути щедрим на добро.

Коли: 12:00
Де: Хмельницький академічний обласний театр ляльок «Дивень», вул. Проскурівська, 46
Вартість: 37-40 гривень

Трансляція фіналу відбору Євробачення2020 у центрі Хмельницького

На майданчику поблизу кінотеатру ім. Т. Шевченка відбуватиметься трансляція фіналу національного відбору Євробачення 2020. У першому півфіналі перемогла хмельничанка Marina Krut.

Коли: 18:00
Де: Майданчик поблизу кінотеатру ім. Т. Шевченка, вул. Проскурівська

Неділя (23 лютого)

Фото: з  архіву

Казка "Снігова королева"

Це розповідь про довгу і пригодницьку подорож маленької, але дуже сміливої дівчинки Герди, яка хоче знайти і звільнити свого друга Кая з крижаного полону злої чарівниці Снігової Королеви, яка перетворила добре і чуйне серце Кая в осколок крижинки. Під час пошуків свого улюбленого друга, маленька Герда потрапляє в замок до підступного Короля, знайомиться з маленькою розбійницею — грубою і страшною дівчинкою. На своєму шляху до Снігової Королеви, Герда, долаючи складні перешкоди, все ж знаходить у собі сили вступити у вирішальну битву зі Сніговою Королевою.

Коли: 12:00
Де: Хмельницький обласний академічний музично-драматичний театр ім. М. Старицького, вул. Соборна, 60
Вартість: 50 гривень

Концерт "Back to Bach"

Все в світі звучить та має свої вібрації, варто лише зупинитися, прислухатися та відчути їх!Знайдіть СВОЄ звучання разом з LifeON - вмикайте ЖИТТЯ! У програмі твори композиторів А. Шнітке, Ж.Д. Міша, Б. Кокрофта, Т. Йошиматцу, А. П'яццоли.

Коли: 17:00
Де: Хмельницька обласна філармонія, вул. Гагаріна, 7

Вистава «Кайдашева сім’я»

Питання, хто ж у сім'ї головний, чоловік чи жінка, постає особливо гостро, коли цих жінок - аж троє (свекруха й невістки). У родині Кайдашів чоловікам залишається тільки слухатись, коритись і розбороняти коханих дружин.
Коли: 18:00
Де: Хмельницький академічний театр ім. М. Старицького, вул. Соборна, 60
Вартість: 60-100 гривень

Вистава "Чарівна зброя Кендзо"

Театр ляльок "Дивень" запрошує на виставу "Чарівна зброя Кендзо".

Коли: 12:00
Де: Хмельницький академічний обласний театр ляльок «Дивень», вул. Проскурівська, 46
Вартість: 37-40 гривень

Про більше подій дізнавайтеся у розділі «Афіша» сайту «Є», або на нашій сторінці «Є Афіша Хмельницького та області» у фейсбуці, а також приєднуйтеся до «Є Афіша Хмельницького» у вайбер.

Якщо Ви знаєте, про якийсь захід, але не знайшли його у «Афіші», будемо вдячні, якщо повідомите. Це можна зробити за телефоном: 067 905 95 55, написати на електронну скриньку [email protected], або через форму «Додати подію» у розділі «АФІША» сайту «Є». Для цього потрібно вказати назву події, її опис, місце, дату і час проведення, а також власний номер телефону для перевірки інформації.

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую