ye-logo.v1.2

У Полонному придумали, як популяризувати книги

Культура 3491
За словами Тетяни Ярославської, ідея «крутилася в голові» давно, але реалізували її тільки зараз
За словами Тетяни Ярославської, ідея «крутилася в голові» давно, але реалізували її тільки зараз. Фото: автора

Кажуть, ідея спрацьовує одразу в декількох напрямках.

Онлайн читання започаткували у Полонській міській громаді. Книги, які користуються попитом у полончан, але їх фізично мало в бібліотеці, почали читати публічно.

«Ми започаткували онлайн читання з декількох причин. По-перше - щоб популяризувати саме читання, по-друге, таким чином ми масово прочитуємо книги, яких одна-дві в бібліотеці, а попит великий. По-третє, і що дуже важливо, у нас функціонує тифлостудія (Тифлостудія – це студія для людей з вадами зоруавт.) і своїми читаннями ми поповнюємо їхню фонотеку», – пояснює начальниця відділу культури і туризму Полонської громади Тетяна Ярославська, яка і стала першою, хто взявся за популяризацію читання книг.

Вона читала оповідання «Лакмус», Люко Дашвар, зі збірки «Ода до радості» 10 письменників, які об'єдналися, щоб поділитися любов'ю до життя. Другим твором, який продовжив онлайн читання був було оповідання «Музика кольорових снів» Надійки Гербіш зі збірки «Теплі історії до шоколаду».

За словами Тетяни Ярославської, ідея «крутилася в голові» давно, але реалізували її тільки зараз. До проєкту залучають усіх бажаючих, адже він безстроковий. Книги обирають за запитами полончан: яких авторів, або про які книги найчастіше запитують, такі й беруться читати. Також планують, що таким чином популяризуватимуть історичні книги, пов’язані із історією міста, громади, країни.

«Поки що, ми залучаємо до читання своїх працівників, але долучитися може будь-хто. Відео записуємо щотижня, у приміщенні театру, допомагають нам місцеві телевізійники. В майбутньому плануємо залучати публічних відомих осіб міста, поетів, акторів, митців. Зараз бібліотека збирає для нас читацькі запити та авторів, які цікавлять полочан. Будуть також якісь важливі події, визначні дати, про які люди не завжди читають, а своїми онлайн читаннями ми будемо доносити таку корисну інформацію до ширшого кола людей», – пояснює Тетяна Ярославська.

Довідка: У Полонській центральній бібліотеці функціонує тифлостудія «Окуляр». У фонді книгарні є література для дітей штифтом Брайля. Аудіотека вміщує понад півтори сотні озвучених книг.  

Читайте також:  "Брама з непрозорим майбутнім": волонтери зняли мотиваційне відео про боротьбу з раком

 

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Останні оголошення
  Так  Ні, дякую