ye-logo.v1.2

Дозвілля під час карантину: книжки, що допоможуть подолати тривожність

Культура 5298
Проводити карантинні будні з книжкою - корисно та цікаво
Проводити карантинні будні з книжкою - корисно та цікаво. Фото: автора

Час вимушених канікул можна провести з користю.

В Україні з 12 березня діє карантин. Скасовані масові і культурні заходи, кіносеанси, а українцям радять не виходити з дому.

У складні часи багатьох охоплює тривога та неспокій, які навіюють невеселі думки, порушують усталені звички та й просто заважають жити. Як подолати ці депресивні настрої? Адже всім відомо, що темп та настрій життя задають внутрішні налаштування людини. Насправді треба визнати, що все у ваших руках.

Щоб ви не нудьгували і з користю проводили час, сайт «Є» зібрав для вас топ-10 книг, які можна почитати під час карантину. У першу пятірку увійшли книги, які радить прочитати книгарня «Є».

«Спіймай дзен життя. Японські практики, що ведуть до спокою та радості» Шинмьо Масуно. Це книга про суто східний підхід до життя. Багато принципів такого мислення обов’язково стануться в нагоді, якщо є щире бажання змінити своє життя на краще. Дзенський монах розповість про те, як прибрати з життя зайвий мотлох і сконцентруватися на найважливішому. В цьому нам допоможуть природа і правильні думки. Адже жити можна легко і просто! Головне – мати бажання.

 

А якщо ви відчуваєте, що втратили здатність радіти, що гарний настрій здобувається шляхом величезних зусиль, то наступна праця – саме для вас, повідомляє книгарня «Є». Про особливості людського мозку і підсвідомості, про методи контролю та впливу на ці системи розповідає Джо Диспенза у своїй книзі «Керуй своєю підсвідомістю. Зміни власне життя». Автор праці – відомий дослідник та спеціаліст з хіропрактики, який точно знає, як не залежити від зовнішніх обставин та жити у гармонії з собою.

 

Та одна справа – просто мати поганий настрій та тривожні думки, і зовсім вже інша – впасти в обійми хронічної депресії. На жаль, в українському суспільстві не прийнято звертатися до спеціалістів і багато людей навіть не визнає, що в них є якісь проблеми з відношенням до життя та з внутрішнім самопочуттям. Книга «У пастці депресії. Як подолати тривожність і радіти життю» Алекса Корба допоможе усвідомити, що саме не так і підкаже шляхи до вирішення всіх проблем. Адже психічне здоров’я – не менш важливе за фізичне!

 

«Спотикаючись об щастя. Позитивна психологія» Деніела Ґілберта перекладена більш ніж 25 мовами і визнана найкращою книгою року. Автор – засновник напряму «щастязнавства», який дослідив проблему недосяжності щастя з усіх сторін і точно знає, про що говорить! Більшість людей планують і мріють про щось недосяжне, зовсім забуваючи про сьогоденне життя. І так вони доживають до старості, так і не дізнавшись – як це, бути щасливим. Але правда в тому, що наше щастя – у нас під ногами. Потрібно лише подивитись і побачити!

 

А наступна книга поглибить ваші знання з магічних механізмів підсвідомості, а також запропонує дієві методики для позитивних змін у вашому житті. «Підсвідомості все підвладне» Джона Кехо написана для людей, які не бояться пробудити в собі нові емоції та відчуття, які готові працювати над тим, щоб отримати доступ до безмежних ресурсів свого розуму. За допомогою таких цікавих вправ, як: візуалізація, аналіз снів, підняття самооцінки та інших, ви матимете змогу не просто дослідити глибини вашої підсвідомості, а й вперше створити щось нове та знайти в собі нові таланти та бажання.

Ресурс book24.ua теж зробив підбірку мотивуючих книг, які просто змусять подивитись на ситуацію з іншого боку та почати діяти прямо зараз. Ось деякі з книг, які доступні українською мовою.

«Книжка про депресію», Саша Скочіленко. Незважаючи на те, що книга має невеликий формат, вона здатна стати для вас промінцем світла навіть в найкритичніших ситуаціях. На прикладі головної героїні, яка страждає депресією, автор розповідає про складні речі простою мовою.

Книга доступною мовою розповість вам про те, що таке депресія, що на цю хворобу може захворіти будь-яка людина, незалежно від статі та віку. Більш того, з цього твору ви дізнаєтесь, як почувають себе люди, хворі на депресію, які основні симптоми цього захворювання і як від нього вилікуватися. А ще ця книга стає відмінним посібником для тих, хто спілкується з хворими депресією, адже автор пояснює, як правильно вести себе з такими людьми, що їм можна говорити, чого ніколи не варто робити та як проявити підтримку, щоб не нашкодити.

«Маленька книга люке. Секрети найщасливіших людей світу» Майк Вікінг. Цю книгу також радить прочитати ресурс book24.ua.  

 Книга цілком та повністю виправдовує свою назву, адже вона не тільки принесе щастя у ваше життя, але і познайомить вас з різними способами, якими його можна залучити у своє життя.

У цьому творі представлені прості та доступні поради. Це можуть бути запалені свічки, романтична вечеря або спільний перегляд фільму. На прикладах реальних людей, автор показує, як знайти свій шлях до щастя. При цьому не можна сказати, що після прочитання «Lykke» у вашому житті все відразу стане радісно, однак ви мимоволі почнете шукати способи виходу з проблемних та стресових ситуацій, а головне, будете радіти будь-яким дрібницям.

На сторінках книги ви знайдете багато яскравих малюнків та фотографій, які самі по собі не лише навіюють думки про відпочинок та радість, але й змушують почати діяти та домагатись того, щоб у вашому житті було якомога більше щасливих моментів.

Наступна підбірка книг входить до рубрики мотиваційної літератури на версією yakaboo.ua:

Свенн Брінкман –  «Зупинись! Як протистояти культу самовдосконалення і бути щасливим». У книзі автор розробив цілу систему, як протистояти моді на досконалість, насолоджуватись життям, гармонією із собою і не шукати недоліків. Він акцентує увагу на тому, що світ одержимий вибором – змінюйся або помри. Адже часто людині намагаються довести, що потрібно постійно самовдосконалюватись – і душею, і розумом, і тілом. Але чи можливо це – автор і намагається розібратися.

Джейк Кнапп і Джон Зерацкі – «Знайти час. Як щодня фокусуватися на тому, що справді важливо». Якщо ви звикли починати день із стрічки новин у соцмережах, паралельно робити декілька справ та проектів і постійно перевіряти сповіщення від усіх можливих робочих чатів – то ця книга точно для вас. Бо вона не лише вказує на проблему, як знаходити час для чогось справді вартісного, а ще й пояснює, як її вирішити.

Ця книга містить понад 80 різних детальних тактик, аби вивільнити місце у наших календарях і у наших головах. Тут чимало порад, які допоможуть знаходити більше часу протягом дня на те, що для нас важливо: час із сім’єю, вивчення мов, додатковий заробіток, написання роману, волонтерство, читання книжок тощо. 

Патрік Мейл – «Рік у Провансі». Це книжка-мандрівка для тих, кому хочеться все кинути. Ця історія переносить читача у Прованс – з його лавандовими полями і ароматами спецій. А ще це історія про те, як знайти себе, змінивши те, що змінити зазвичай найлегше, – місце проживання. 

Дотепна та відверта розповідь Пітера Мейла — це наснажлива пригода й захоплива мандрівка Провансом для кожного читача. У товаристві любої дружини, а також з двома великими собаками автор книжки здійснив свою найзаповітнішу мрію переїхав з галасливого великого міста в мальовниче село на півдні Франції, у старовинний прованський будинок. Вони поволі пізнають особливості тутешнього життя від традиційної кухні й місцевого французького діалекту до унікальної манери спілкування провансальців, адже сусіди повсякчас допомагають, розважають, плутають і не перестають дивувати британську родину. Книжка легко перенесе читача в казкову атмосферу Провансу — з його простими земними насолодами та незвичним ритмом життя, у якому визначальними є примхи природи, а не сюрпризи шалених буднів, як у мегаполісах.

Ознайомитися з підбіркою сучасних українських фільмів, які нині можна знайти у мережі Інтернет: або у вільному доступі, або на платних онлайн кінотеатрах можна у матеріалі:  Кіно для карантину: підбірка сучасних українських фільмів для домашнього перегляду. А ось тут можна ознайомитися з підбіркою фільмів та мультиків для сімейного перегляду.

Читайте також:  Онлайн-бібліотеки, де можна безкоштовно завантажити або почитати книги українською

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую