ye-logo.v1.2

Мистецтво онлайн: перегляд вистав світових театрів удома

Культура 2611
Спробуйте "відвідати" вистави від світових театрів
Спробуйте "відвідати" вистави від світових театрів. Фото: ілюстративне pixabay.com

Вистави доступні до перегляду з українськими субтитрами.

Проєкт TheatreHD приготував для поціновувачів мистецтва низку театральних вистав від світових театрів. Спектаклі провідного театру США – Метрополітен-опера, Королівського національного театру в Лондоні, Шекспірівського театру «Глобус» можна переглянути просто з дому.

Від вчора, 20 квітня і до 21-ої години 4 травня на платформі відкритий доступ до перегляду пристрасної вистави «Ромео і Джульєтта». Зі сцени легендарного шекспірівського «Глобуса» онлайн-глядачам покажуть відому історію кохання в постановці колишнього художнього керівника театру Домініка Дромґула.

Фото: theatrehd.com

«Молоді актори – яскравий Адетоміва Єдун (Ромео) і химерна Еллі Кендрик (Джульєтта) промовляють безсмертні рядки з усією пристрастю і щирістю юної пари, оглушеної першим у їхньому житті великим почуттям, - йдеться в анонсі вистави. - Підтримує головних героїв не менш темпераментний ансамбль — наприклад, Філіп Камбас у ролі прекрасного, гарячого і дотепного Меркуціо і Пенні Лейден, мамка, відповідальна за левову частку вибухів реготу в залі».

Ще кілька днів, а точніше до 21:00 23 квітня, глядачі можуть переглянути один із найвідоміших пригодницьких романів – «Острів скарбів» у постановці режисерки Поллі Фіндлі з Національного театру Лондона.

Фото: theatrehd.com

«У ролі грізного пірата Джона Сільвера – неперевершений Артур Дарвілл, зірка постановки «Доктор Фауст» театру «Глобус» і, звичайно ж, серіалу ВВС «Доктор Хто». Роль Джим у виставі виконує акторка Петсі Ферран, яка дебютувала в 2014 році у Вест-Енді у постановці «Невгамовний дух», у якій мадам Аркаті зіграла Анджела Ленсбері», - анонсують про виставу.

Також сьогодні можна подивитися полум'яну трагедію Штрауса про одержиму ідеєю помсти грецькій царівні в постановці Патріса Шеро «Електра». Доступ до вистави Метрополітен-опери відкритий з 2:30 ночі 21 квітня по 1:30 22 квітня.

Це остання робота режисера, який помер в 2014 році. «Електру» виконує зоряний склад артистів: Ніна Стемм в головній ролі, Вальтрауд Майер в ролі Клітемнестри, матері Електри і об'єкта її люті, а Адріана Печонка - в ролі сестри Електри, Хрісофеміда. Брата Електри, Ореста, виконує Ерік Оуенс, а в ролі узурпатора Егіста в Мет німецький тенор Буркхард Ульріх.

Усі вистави доступні з українськими субтитрами. Субтитри вмикаються натисканням на кнопку «СС» (closed captions) у правому нижньому кутку плеєра. Після натискання кнопки ви зможете обрати мову субтитрів.

Нагадаємо, у театрі Старицького хмельничанам підготували нову добірку вистав в інтернеті.

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую