ye-logo.v1.2

Карантинні святкування: як у Хмельницькому відзначатимуть День міста (ПРОГРАМА)

Культура 4689
Основна частина заходів до Дня міста в Хмельницькому запланована на 26-27 вересня
Основна частина заходів до Дня міста в Хмельницькому запланована на 26-27 вересня. Фото: з архіву

Цьогоріч буде без концертів та запрошених знаменитостей.

Вже цими вихідними Хмельницький відзначатиме свою 589-річницю. З нагоди Дня міста в обласному центрі підготували розважальну програму заходів, основна частина яких запланована на 26-27 вересня. Зважаючи на карантинні обмеження, святкування будуть у новому форматі. Як розповів начальник Управління культури і туризму міської ради Артем Ромасюков, замість масових заходів і концертів містянам підготують багато візуальних атракцій.

«Вечірнього концерту з зірками не буде, великої сцени біля кінотеатру Шевченка теж не буде. Оскільки однозначно ми не зможемо забезпечити там дотримання норм карантину, - пояснює Артем Євгенович. - Розуміючи, що місто сьогодні знаходиться в помаранчевій зоні, була обрана зовсім інша стратегія. Буде багато різноманітних перформансів, інформаційних стендів, насичення центральної частини міста фотозонами. Також о 9-ій годині 26 вересня ми запустимо рамку для аватарки у фейсбуці. Таким чином усі хмельничани зможуть привітати місто зі святом».

Традиційні заходи для Дня міста теж відбудуться. У суботу біля Ангела Скороботи пройде спільна міжконфесійна молитва, аби віддати шану усім, хто віддав своє життя за майбутнє міста і України. Офіційні урочистості пройдуть цього року на стадіоні «Поділля».

«Уже прижився в нас святковий музичний тролейбус. Він їздитиме вулицями міста і вітатиме хмельничан, які знаходяться на зупинках у різних мікрорайонах міста. Родзинкою цього року стане мистецький тролейбус, - додає він. - Музей-студія фотомистецтва розмістить в тролейбусі експозицію світлин. Виставка буде постійно діюча. Тому й після завершення Дня міста, люди їдучи у справах, зможуть споглядати у салоні тролейбуса гарні фото нашого міста».

Традиційна виставка-ярмарок народних майстрів Хмельниччини теж буде цього року. Щоправда, буде вона невелика, а ятки майстрів будуть роззосереджені біля фонтанів поруч з кінотеатром Шевченка. Вранці біля міської ради відбудеться презентація книги почесних громадян.

О 12-ій годині біля «Дитячого світу» розпочнеться перформанс «Головна мелодія міста». Також там буде розміщена невеличка локація, де протягом дня відбуватимуться мініконцерти.

«Концерти будуть короткотривалі і з паузами, щоб не допустити скупчення людей. У нас буде багато фотозон у центральній частині міста. На вулиці Проскурівській діятиме проєкт «Машина часу». Тут будуть інформаційні стенди, які розкриватимуть історію міста від першої писемної згадки і до сучасності. Вони будуть підсилені відповідними фотозонами. Поруч облаштуємо невеликий подіум, де теж пройдуть мініконцерти – звучатиме фольклор, лірники, - говорить Артем Ромасюков. – Пройде вулична акція «За що я люблю Хмельницький». Біля «Дитячого світу» розмістимо три стенди, де кожен хмельничанин на сердечку зможе написати, за що він любить Хмельницький, або що в ньому б змінив».

Біля кінотеатру Шевченка буде вставлено екран, на якому транслюватимуть протягом дня різноманітні відео. Покажуть тут і три фільми: «РокБуг 2020», фільм за підсумками програми «Поджазуємо» і фільм «Пам’ятники Богдану оживають». Також на екрані відбудется онлайн-трансляція привітання міського голови.

«О 15-ій годині ми відкриваємо арт-обєкт «Я люблю Хмельницький» . Це наша стаціонарна фотозона, яку ми продовжуємо встановлювати на вході в сквер Шевченка. У парку імені Івана Франка в суботу триватиме святкова молодіжна програма, - коментують в управлінні культури і туризму. - З 14-ої години цього дня у мікрорайонах міста, де діють заклади культури, відбудуться святкові програми. Заплановані локальні невеликі програми, які включатимуть майстер-класи, короткотривалі концерти, виставки».

У неділю, 27 вересня, продовжать працювати фотозони, виставка-ярмарок та інформаційні стенди в центрі міста. Цього дня триватиме відкритий чемпіонат міста з веслування, з велоспорту, завершиться чемпіонат міста з риболовлі. 

На Проскурівській діятиме арт-виставка «Будівлі нашого міста». Там демонструватимуть дитячі роботи із зображенням історичних будівель Хмельницького, написані під час пленерів.

Увечері на містян чекає театральний бум. О 18-ій годині одночасно розпочнуться покази вистав у різних місцях обласного центру. Виставу «Чаклунка» демонструватимуть у театрі Старицького, виставу «Шляхами міста» покажуть актори аматорського театру «Дзеркало» на стаціонарній сцені поруч з кінотеатром Шевченка, вистава «Кутівські історії» пройде у Мистецькому дворику». Також у програмі заходів ще були заплановані дитячі вистави від лялькового театру «Дивень», однак, за словами Артема Ромасюкова, актори театру перебувають зараз на самоізоляції.

«Нагадуємо, що діють карантинні обмеження. Люди мають поставитися з розумінням до ситуації. Ми робимо все можливе, аби уникнути скупчення. Але кожна людина має розуміти, що дотримання карантинних норм – це безпека його особисто і безпека його рідних і міста загалом», - наголошують в управлінні культури і туризму.

Фото: зі сторінки Управління культури і туризму Хмельницької міської ради

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую