ye-logo.v1.2

У Хмельницькому облаштують нові мистецькі простори

Культура 2424
У місті побільшає зон для культурного відпочинку
У місті побільшає зон для культурного відпочинку. Фото: ілюстративне з архіву

Містянам створять локації для відпочинку та розвитку.

В обласному центрі планують створити низку нових мистецьких просторів у різних частинах міста. Перелік майбутніх локацій затвердили у програмі розвитку громади Хмельницького у сфері культури на 2021-2025 роки. Як розповів начальник управління культури і туризму міської ради Артем Ромасюков, деякі з них можуть бути готові вже цього року.

«Зараз ми продовжуємо працювати на «Мистецьким садом» школи «Райдуга», що у мікрорайоні Гречани. Там вже побудована сцена з амфітеатром. Плануємо, що до Дня міста цього року «Мистецький сад» завершимо, - говорить Артем Євгенович. - Крім того, у нас є простори, які не вимагають грошей, а швидше посилу і наданню змісту території. Наприклад, сквер імені Степана Бандери. Поруч з ним є музична школа, тож ми розглядаємо цей сквер, як концертний майданчик для її учнів. Це місце, де постійно є люди, тож таким чином зможемо задовольняти культурну потребу містян. Якщо не буде карантинних обмежень, робитимемо подібні активності там вже цього року».

У майбутньому ще один простір для творчості у мікрорайоні Гречани хочуть створити у Центрі самоврядування учнівської молоді. Там передбачено облаштування прилеглої території, де також можна буде проводити мистецькі заходи і для вихованців закладу, і для жителів мікрорайону.

«Цікавий простір, де ми могли б робити різноманітні хаби для молоді у центрі міста, з’явиться на даху нашої центральної бібліотеки по вулиці Подільській. Будуть й інші затишні місця. До прикладу, «Дворик художника» в художній школі. Там можна буде робити експонування дитячих робіт, організовувати різноманітні виставки просто неба», - додає Артем Ромасюков.

Майбутні мистецькі простори згідно із програмою розвитку громади Хмельницького у сфері культури на 2021-2025 роки:

  •  «Мистецький сад» (вул. Курчатова, 9, просто неба);
  •  «Мистецька алея» (вул. Курчатова, 1Б, просто неба);
  •  «НАД перехрестям» (дах будівлі Центральної бібліотеки, вул. Подільська, 78);
  •  Дворик художника виставкової зали дитячої школи образотворчого та декоративно-прикладного мистецтва (вул. Проскурівська,67, просто неба);
  •  «УкраїноТериторія» (мистецьке середовище просто неба у сквері імені С.Бандери на перехресті вулиць Прибузької та Свободи);
  •  «Територія натхнення» у центрі національного виховання учнівської молоді (вул. Курчатова, 1Б);
  •  креативного простору у кінотеатрі імені Т.Шевченка (вул. Шевченка,40).

Читайте також: У Хмельницькому запровадять низку нових фестивалів.

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую