ye-logo.v1.2

У Хмельницькому запровадять низку нових фестивалів

Культура 1505
Для організації та проведення масштабних заходів у місті планується створити «Центр фестивалів»
Для організації та проведення масштабних заходів у місті планується створити «Центр фестивалів». Фото: ілюстративне з архіву

З’явиться у місті й «Центр фестивалів».

Впродовж останніх років у Хмельницькому започаткували кілька масштабних фестивалів, які стали для міста традиційними. Щоправда, через пандемію торік більшість з них не відбулися, або ж пройшли в онлайн-форматі. Цього року за сприятливих умов фестивальне життя планують відновити.

Як розповів начальник управління культури і туризму міської ради Артем Ромасюков, в останні вихідні травня у місті запланований щорічний рок-фестиваль «Rock&Buh». Також цьогоріч пройде джазовий фестиваль, який не відбувся минулого року. А до Дня міста в Хмельницькому хочуть вдруге організувати фестиваль оркестрових шоу-програм «Art Major Show».

Окрім традиційних фестивалів, у Хмельницькому вирішили започаткувати й нові. Згідно із затвердженою програмою розвитку громади у сфері культури на 2021-2025 роки, у місті з’явиться фестиваль оригінального мистецтва вогняних шоу-програм «Z-LIGHTS», фестиваль аматорського театру «АКТ…», кроссекторальний фестиваль «KHMELarts», фестиваль вуличної музики «MusicStreetFest», фестиваль інфомедійної грамотності, скульптурний пленер.

Також в рамках нової програми розвитку в місті запрацює «Центр фестивалів». Це буде окремий структурний підрозділ управління культури, який займатиметься фестивальною роботою.

«Кожен наш фестиваль і масовий захід ми масштабуємо. Часто це події, які тривають по кілька днів. Частина традиційних масових заходів у нас стали міні-фестивалями: Івана Купала, День Незалежності, День Героїв та ряд інших. Є інші події, які ми хочемо масштабувати: День Козацтва, свято зустрічі весни та інші. Крім того, наша програма передбачає нові фестивалі. Того ресурсу людського, який сьогодні є, нам не вистачає. Тим паче, в умовах приєднання 24 сіл до Хмельницького. Ми запланували створення «Центру фестивалів» на 2022 рік, але це все буде залежати від ситуації, яка складатиметься», - розповів Артем Ромасюков.

Чиайте також: Роботи трьох хмельницьких фотографів перемогли у спецномінації «Єврейська спадщина».

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Останні оголошення
  Так  Ні, дякую