ye-logo.v1.2

Назвали п’ять гуртів, яким зніматимуть кліпи на туристичних локаціях області

Культура 2212
У Самчиках відзнімуть кліп для гурту «Tik Tu»
У Самчиках відзнімуть кліп для гурту «Tik Tu». Фото: з архіву

Презентують результати роботи уже цього літа.

На Хмельниччині стартував  проєкт «Культура on/off. Цифрові мости», який має на меті допомогти локальним представникам культури та туризму із віддалених громад розкрити туристичний потенціал краю. Команда проєкту поїде разом з музикантами та культурними діячами у села та містечка, яких не торкнулась урбанізація і які зберегли унікальну культуру. Там зніматимуть кліпи для артистів, навчатимуть місцевих фахівці з туризму бути мультимедійними і оцифровуватимуть наявні пам’ятки.

«Коли працювали над проєктом, то задумали для нього декілька завдань. Перше – хочемо привернути увагу туристів, які подорожують по Україні до міст та містечок області. Друге - привернути  увагу до пам'яток архітектури, оцифрувати їх. Можливо, знайти щось маловідоме, зробити його фотофіксацію й оформити в один альбом. Третє - навчити людей, які займаються культурою і туризмом в ОТГ, розвивати регіон попри пандемію», - розповідає один із авторів ідеї, організатор «Respublica FEST» Андрія Захарко.

За його словами, на Хмельниччині обрали п’ять туристично привабливих, на думку організаторів, місць – Самчики, Чорний Острів, Антоніни, Жванець і Бакоту. Андрій Захарко каже, свідомо обирали місця, куди можна привезти туристів і їм там буде цікаво.  За ідеєю, у ці населенні пункту зайдуть митці, з їх допомого буде створено своєрідну промоцію, яка привабить туриста.  Далі вже місцеві жителі будуть бачити, що цих туристів потрібно годувати  й десь селити, відповідно потрібно буде відкривати садиби і готувати цікаву їжу.

«Найскладніше було із вибором гуртів, для яких зніматимемо кліпи. Спочатку думали обирати популярних артистів. Але це виявилось складно, бо у них є своє бачення промоції, маркетингу. Плюс там є нюанси із авторськими й суміжними правами. Були також побовання, що їх контент буде не до кінця зрозумілим місцевим жителям. Але наша ідея не популяризувати гурт, а популяризувати туристично  привабливі місця. Гурт виступає ніби магнітом, який притягне активну аудиторію», - додає Андрій Захарко.

Тож вибір упав на наступні гурти: гурт «Tik Tu» (зніматимуть відео роботу у Самчиках), Гриць Семенчук & гурт «БРАТ» (Чорний Острів), «Admit» (Антоніни), гурт «GG ГуляйГород» (Бакота),  гурт «Zapaska»(Жванець). Зйомки розпочнуть у травні і завершать у червні. Працюватиме над відеороботою операторська група із міста Дніпро.  Результати потім розповсюджуватимуть у соціальних мережах, а також організують декілька презентацій у населених пунктах, де відбуватимуться зйомки.

 Читайте також: Український культурний фонд очолив Владислав Берковський

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую