ye-logo.v1.2

День міста за 1,4 мільйона: у Хмельницькому повторно шукають організатора свята

Культура 5716
Цьогоріч День міста Хмельницького відзначатимуть впродовж 24-26 вересня
Цьогоріч День міста Хмельницького відзначатимуть впродовж 24-26 вересня. Фото: ілюстративне з архіву редакції

У святковій програмі вказані музичні виступи «PIANOБОЙ» та «Krut».

У Хмельницькому цього року День міста заплановано відзначатимуть впродовж 24-26 вересня. Попередньо організація основного триденного святкування коштуватиме місцевій скарбниці 1 мільйон 400 тисяч гривень. На це вказує нещодавно оголошений тендер, на якому заплановано визначити майбутнього організатора Дня міста. Щоправда, це вже повторно шукають такого підрядника. Чому так сталося та якою має бути святкова програма, спробували з’ясувати кореспонденти сайту «Є».

Якою може бути святкова програма

Згідно з опублікованою документацією, відзначатимуть День міста на кількох основних локаціях. Першою є сцена біля кінотеатру імені Тараса Шевченка. Там, крім різноманітних урочистостей, наприклад, нагородження жителів громади за їхні досягнення, впродовж трьох днів там проходитимуть доволі масштабні концерти.

У п’ятницю, 24 вересня, планують виступ українського скрипаля-віртуоза Олександра Божика з оркестром, який нараховуватиме з 24 виконавців. Наступного дня, 25 вересня, для хмельничанам пропонують виступ сольного проєкту Дмитра Шурова «PIANOБОЙ». А у неділю, 26 вересня, згідно тендерної документації, мали б виступити «GRACE event bend» і «Krut» (Марина Круть).

Натомість друга основна локація складатиметься з кількох частин: сцени біля ТЦ «Дитячий світ», Мистецького дворика Хмельницької музичної школи №1 імені Миколи Мозгового та пішохідної частини вулиці Проскурівської. Там, зокрема, 25 вересня заплановано встановити інсталяцію сучасних митців, провести перформанси на вулиці Проскурівській «Цирк приїхав» з клоунами, ростовими ляльками, фокусниками, мімами та акробатам, також — музично-циркове шоу «Магія любові і добра».

Натомість 26 вересня на цій локації заплановані: концерт Хмельницького муніципального естрадно-духового оркестру, конкурсу краси домашніх кішок, фотовиставка «Магічні моменти життя Хмельничан», хореографічне шоу місцевих і запрошених колективів, вогняне шоу «Магія вогню».

Вдруге оголошено тендер на визначення організатора свята

Власне майбутній організатор свята має забезпечити проведення такої програми. Зокрема, подбати про режисуру передбачених у ній заходів, охорону та технічне устаткування. Наприклад, музичне обладнання, необхідне для проведення концертів. До речі, однією з вимог до кандидата є необхідність «надати листи-підтвердження, гарантійні листи або договори з творчими колективами та артистами, що підтвердять можливість їх виступу в Хмельницькому».

Очікувана вартість таких послуг визначена на рівні 1 мільйона 400 тисяч гривень.

Тендер, на якому було заплановано визначити організатора відзначення Дня міста, мав би пройти 13 серпня. Однак напередодні міське управління культури та туризму скасувало цей аукціон. Причиною стала відсутність достатньої кількості учасників — понад одного.

Відтак представники цього управління повторно оголосили тендер, який має пройти 30 серпня.

Нагадаємо, торік хмельничани відзначали День міста впродовж 26-27 вересня. Щоб не допустити скупчення людей, святкову програму підготували відповідно до карантинних норм. Тобто без вечірніх концертів і запрошених зірок. Частину заходів другого дня взагалі довелося скасувати, але причиною став не коронавірус, а жалоба, оголошена через авіакатастрофу військового літака на Харківщині.

До теми: Премія імені Богдана Хмельницького: хто з хмельничан її може отримати й за що

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую