ye-logo.v1.2

Скасовані заходи, алея фотозон: як Хмельницький відзначає День міста на карантині (ФОТО)

Культура 6323
Цими вихідними хмельничани святкують День міста
Цими вихідними хмельничани святкують День міста. Фото: автора

Цього року виповнюється 589 років з часу першої писемної згадки про місто.

У Хмельницькому відзначають День міста. Цьогоріч дводенну святкову програму підготували відповідно до карантинних норм – без вечірніх концертів та запрошених зірок, щоб не допустити скупчення людей. Однак планувалися короткотривалі музичні виступи у центрі міста, молодіжна програма в парку Франка. Сьогодні ж через авіакатастрофу військового літака на Харківщині в Україні оголосили день жалоби. Тому в Хмельницькому частину розважальних заходів скасували.

Замість розважальних подій хмельничанам підготували багато візуальних атракцій. Усі вони розташовані у центральній частині міста. Біля «Дитячого світу» влаштували вуличну акцію «За що я люблю Хмельницький». Там розмістили три стенди, де кожен хмельничанин на сердечку може написати, за що він любить Хмельницький, або що в ньому б змінив.

Містяни писали на сердечках привітання та побажання до Дня міста.
А потім приклеювали їх на великі стенди.
Таку вуличну акцію організували біля "Дитячого світу".

Вулицю Проскурівську сьогодні заповнили фотозони – квітковий герб Хмельницького, повітряна куля, брендована фоторамка, осіння фотозона, стаціонарна фотозона «Я люблю Хмельницький», яку нещодавно встановили на вході в сквер Шевченка.

На Проскурівській цими вихідними багато фотозон.
Біля тематичних локацій хмельничани активно фотографуються.
Частина фотозон пов'язана безпосередньо з Хмельницьким.
Деякі з них були доволі креативні.

Також вздовж центральної вулиці розмітили інформаційні стенди з історією міста та облаштували павільйон з історичними експонатами. Невелику музичну сцену біля дитячої музичної школи №1 організатори вирішили залишити. Звучить там суто фольклорна музика за участю лірників, яка за задумом має підсилювати історичну тематику.

Інформаційні стенди про історію міста.
Поруч виконували фольклорні твори лірники.

Біля кінотеатру Шевченка замість великої сцени цього року встановили великий екран. Удень на ньому в прямому ефірі транслювали офіційні урочистості, які цього року, зважаючи на карантинні обмеження, проводили на стадіоні «Поділля». Опісля на екрані мали показати три фільми: «РокБуг 2020», фільм за підсумками програми «Поджазуємо» і фільм-виставу «Пам’ятники Богдану оживають».

Біля кінотеатру Шевченка встановили екран, де транслюють різноманітні відео.
Також на екрані в центрі Хмельницького у прямому ефірі транслювали офіційні урочистості з нагоди Дня міста.
Офіційні заходи цього року відбулися на міському стадіоні.
За заслуги у різних сферах життя деяким хмельничанам вручили нагороди та подарунки.

Також поруч з кінотеатром Шевченка з нагоди святкування Дня міста презентували «Машину часу». Це своєрідний павільйон, всередині якого встановлено сенсорний екран, на якому можна переглянути просторово-часову 3D модель міста Хмельницького. Неподалік біля фонтанів розмістилося виставкове містечко. Через карантин традиційна виставка-ярмарок народних майстрів цього року значно менших масштабів, а прилавки з різним крамом розосередили по майданчику на відстані один від одного.

Виставка-ярмарок народної творчості триває біля кінотеатру Шевченка.
Прилавки розмістили на відстані один від одного.
Діятиме ярмарок і завтра.

У неділю, 27 вересня, програму святкувань не змінювали. На цей день фактично не заплановано розважальних заходів, лише спортивні та культурні. Працюватимуть фотозони, виставка-ярмарок та інформаційні стенди в центрі міста. Цього дня триватиме відкритий чемпіонат міста з веслування, з велоспорту, завершиться чемпіонат міста з риболовлі.

На Проскурівській діятиме арт-виставка «Будівлі нашого міста». Там демонструватимуть дитячі роботи із зображенням історичних будівель Хмельницького, написані під час пленерів.

Увечері на містян чекає театральний бум. О 18-ій годині одночасно розпочнуться покази вистав у різних місцях обласного центру. Виставу «Чаклунка» демонструватимуть у театрі Старицького, виставу «Шляхами міста» покажуть актори аматорського театру «Дзеркало» на стаціонарній сцені поруч з кінотеатром Шевченка, вистава «Кутівські історії» пройде у Мистецькому дворику.

Деякі елементи продовжували встановлювати ще й в День міста.
Маленьких містян розважали просто посеред Проскурівської.
Завтра святкування продовжаться.
У неділю програму заходів не змінювали.

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую