ye-logo.v1.2

ONUKA, Настя Каменських, Yarmak, Мішель Андраде, Ляпис Трубецкой: підбірка нових україномовних пісень за тиждень

Культура 2584
Підбірка нової української музики
Підбірка нової української музики. Фото: uamodna.com

Більшість нових пісень цього тижня створили реп-виконавці.

Цього тижня дуже активними виявилися українські реп-виконавці, які презентували відразу кілька помітних пісень.

Крім того, українські гурти та виконавці продовжують створювати пісні на актуальні події.

Співачка ONUKA спільно з митцями Чернігівщини створили спільний музичний твір "Душа народу" про злочини росії проти українців - Голодомор і повномасштабне вторгнення у лютому 2022 року.

Про це повідомляє пресслужба Міністерства культури та інформаційної політики.

"Кліп проводить паралелі між двома найбільшими злочинами росії проти українського народу: Голодомором 1932-1933 рр. та найкривавішим актом восьмирічної незаконної російської агресії – лютневим вторгненням 2022 року", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що до створення "Душі народу" долучилися Чернігівський Академічний хор ім.Дмитра Бортнянського та хор старших класів "Провесінь" КЗПМО "Чернігівська музична школа №1 ім.Стефана Вільконського".

За даними “Суспільного”, працювали над цією відеороботою два місяці, над зйомками – близько місяця. Вони проходили в зруйнованій під час бойових дій на Чернігівщині церкві в селі Лукашівка.

Нагадаємо, що кожного року в четверту суботу листопада Україна вшановує пам'ять жертв Голодомору 1932–1933 років і масових штучних голодів 1921–1923 і 1946–1947 років. У 2022-му День пам'яті жертв голодоморів припадає на 26 листопада.

Репер Yarmak (Олександр Ярмак) презентував пісню “Хай нам брате пощастить”, яка присвячена всім чоловікам, які пішли захищати Україну з початку повномасштабного вторгнення рф в Україну.

В пісні співак просить долю допомагати хоробрим українським воїнам. Ярмак зазначає, що військових з тризубом на грудях нічим не можна залякати, навіть, ядерним грибом, адже вони захищають рідний край.

Нагадаємо, що “Сайт “Є” писав, що Олександр Ярмак об'єднався з колегою TOF і перезаписав свій легендарний хіт "Моя страна не упадёт на колени", який випустив 2014 року.


Головний хіт виконавця - трек "22", написаний до 22-ї річниці незалежності, на якому виросли тисячі воїнів, які боронять нашу країну від окупантів, зазвучав українською мовою. Тепер трек називається "Моя країна".

Також до Дня Незалежності репер Balsam зробив власну версію “Заповіту” Тараса Шевченка. Минулого тижня Balsam випустив пісню “Не питай”.

В коментарях зазначають, що виконавцям вдалося обернути духовний меседж в прості слова близькі кожному.

Варто зазначити, що ця пісня займає 12 сходинку за популярність у застосунку Shazam серед мешканців Хмельницького. У всеукраїнському рейтингу Shazam пісня посідає 17 сходинку.

Блогер Олег Машуковський записав новий трек під назвою «Дівчина-гармата», в якому заспівав про українських панянок. Артист каже, що зараз, у потоці воєнних подій, чоловікам залишається мало часу для того, щоб нагадувати жінкам які вони прекрасні.

«Захотілося їх похвалити і підтримати, показати що українські дівчата - класні. Так і народилася пісня» - наголошує Машуковський.

Артист упевнений, що «Дівчина-гармата» - це та пісня, де кожна жінка впізнає себе і це їй додасть настрою та сил.

«Попри те, що наші україночки всі абсолютно різні: хтось з пишними формами, хтось без цього, хтось з блакитними очима, хтось з карими, хтось з довгим волоссям, а хтось з коротким ..та всі українські жінки\дівчата\ надзвичайно сильні, незалежні та красиві. Гріх про це не заспівати» - ділиться Олег Машуковський.

Артист з командою знали відеороботу на пісню. До зйомок запросили надзвичайно колоритних і різнотипажних представниць прекрасної статі. Серед них – володарка номінації "Найбільші жіночі натуральні груди України" Міла Кузнєцова та виконавиця хіта «Ванька-Встанька» Маша Кондратенко.

Співачка Мішель Андраде презентувала пісню “Час”.

«Час» — це фокус-трек, на створення якого мене надихнув один із найскладніших життєвих моментів. Коли ти опиняєшся далеко від дому, все навколо здається чужим: люди, вулиці, звичаї… Майбутнє — як кришталь, а час ніби зупиняється. В цей момент головне — не скласти руки, а прийняти все, що відбувається навколо, і йти далі. Нагадати собі, що життя — це «сьогодні». Тож треба жити тут і зараз і писати нову власну історію», - йдеться в описі під відео.

Співачка NK (Настя Каменських) випустила пісню “Мама-зима”.

“Ця пісня про зиму, яка є складною для кожного українця! Але ми незламний народе, сильні настільки, що, незважаючи на всі жахіття навколо, знаходимо в собі сили не просто жити далі, а і вірити в краще та чекати на новорічне диво! Не розгубіть ці вміння та зігрівайте один одного своїми гарячими серцями цієї холодної зими!”, - написала співачка в описі під піснею.

Репер Santorin, попередня пісня якого потрапила до рейтингу Shazam, зробив дует з Alyona Alyona. Пісня має назву “Палай”.

“Один із головних нових виконавців цього року Сергій Петрусенко в грудні випустить дебютний альбом. Новий трек із нього — вдячність минулому за досвід, створений за класичною для Santorin схемою: жорстко у куплетах, лірично у приспіві”, - написали про цю пісню “Слух медіа”.

Виконавець thekomakoma випустив кліп на пісню “Скоро зима”. Пісня стане саундтреком фільму «Маші скоро 20».

«Маші скоро 20» — короткометражна робота Маши Федорченко. Машу ви могли бачити в головній ролі у фільмі Катерини Горностай «Стоп-Земля».

Знімання стрічки «Маші скоро 20» ще тривають. Наразі відзняли половину — усі натурні сцени.

Thekomakoma - виконавець з Тернопільскої області, який проживає в Києві. Нещодавно “Сайт “Є” писав про його новий альбом.

Дует “Хейтспіч” випустив трек “Гав”.

“Поки Україна залишається без світла та води через терористичні ракетні атаки - деякі компанії та окремі наші співгромадяни(й навіть колеги-музиканти) не бачать проблеми в тому, щоб продовжувати працювати з країною-агресоркою та мати з вбивцями фінансові стосунки.

Шо ж, якщо не зрозуміло словами - пояснюємо в пісні.

Творці, артисти, лейбли, корпорації, що продають телефони чи шоколадні батончики - ви всі так само заслуговуєте на ненависть, як і ті, з ким ви працюєте”, - вважає артист.

В тексті пісні багато ненормативної лексики. 

Це вже не перша пісня на цю тему, до якої долучилися хлопці дуету “Хейтспіч”. “Сайт “є” писав, що четвірка актуальних українських артистів — гурти «Діти інженерів», OMANA, «Хейтспіч» і співачка Alice Change — випустили спільний рок-бойовик «Тренди».


Пісня критикує не лише споживання російського контенту, але й упереджені результати музичних премій, відсутність просування української інді-сцени та блокування в соцмережах творчості артистів, які відкрито говорять про війну.

Гурт “Ницо потворно” випустили пісню “Достукатись до небес”. В пісні повно відсилок до однойменного німецького фільму 1997 року.

Назва походить від однойменної пісні Боба Ділана, яка звучить у фільмі у виконанні німецького гурту Selig

В сюжеті фільму двоє несхожих одне на одного молодих хлопців — Мартін Брест і Руді Вурліцер — зустрічаються в клініці з лікування ракових захворювань, де обоє дізнаються, що смертельно хворі й жити їм залишилося кілька днів. В палаті вони знаходять пляшку текіли, після дегустації якої розпочинають розмову про смерть, життя, та те, чого вони прагнули, але ще не встигли зробити. Так Мартін дізнається, що Руді ніколи не бачив моря, й говорить, що на небесах тільки про те й розмовляють наскільки гарним є море та захід сонця. Мартін бажає будь-що здійснити мрію свого нового друга.

Автор пісні Сергій Гусак вперше написав текст пісні в співавторстві. А допоміг йому журналіст Максим Щербина з «Телебачення Торонто».

Також нагадаємо, що цього тижня гурт «Лісапетний батальйон» з села П’ятничани, що на Чемеровеччині, відомий своїми веселими та жартівливими піснями, презентував цього тижня пісню «Я тебе залишаю».

«Я тебе залишаю» - пісня написана кілька років тому, але жодного разу не виконувалась на концертах. Все тому, що це пісня з перчиком, я б сказала з доброю перцюгою», - написала в описі до пісні солістка гурту Наталія Фаліон.

Крім того, гурт “Ляпис Трубецкой” цього тижня презентував україномовний варіант своєї популярної пісні “Гаррі”.

Переклад пісні, як і в попередньому випадку з піснею “Воїни світла” зробив письменник та поет Сергій Жадан.

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Останні оголошення
  Так  Ні, дякую