ye-logo.v1.2

Виставка чотирьох художників

Культура 3364
Кожен художник подарував Городоцькому районному музею свої картини
Кожен художник подарував Городоцькому районному музею свої картини. Фото: автора

У Городоцькому районному історико-краєзнавчому музеї відкрилася виставка хмельницьких митців - членів Національної спілки художників України Сергія Гульшані та Івана Юркова, художника Микола Шафінського та городоччанина Петра Войталюка

Ініціатором такої грандіозної для райцентру мистецької події став місцевий художник Петро Войталюк, роботи якого нещодавно виставлялися в районному музеї. “У нашому музеї є чимало робіт членів Національної спілки художників України, - розповідає Петро Броніславовоич. - Коли я знайомився з ними, побачив, що тут є роботи Сергія Гульшані. А у серпні художник відзначає ювілей. Так виникла ідея відкриття в районному музеї виставки відомих подільських художників. І присвятили її двом визначним датам – двадцятій річниці Незалежності України та 75-річчю Сергія Гульшані”.

“Ми започатковуємо такі поїздки районами, щоб познайомити мешканців області зі своєю творчістю”, - зазначив секретар обласної організації Національної спілки художників України Іван Юрков. Сам Іван Михайлович пробував себе у різних техніках – займався художньою обробкою металу, графікою, ювелірним мистецтвом. Останнім часом його зацікавила призабута техніка емалі. “Наші пращури давно займалися цією технікою, - розповідає Іван Юрков. - І Під час археологічних розкопок знаходть частинки емалі, прекраси. Я вирішив відродити це мистецтво”. Тепер витворами митця можуть полюбуватися городоччани. Крім того, на виставці представлені і кілька робіт сина Івана Юркова, Сергія.

Інший художник, Сергій Гульшані, за національністю азербайджанець, народився в Ірані, але понад сорок років його життя пов'язані з Хмельницьким, І саме мальовниче Поділля надало художнику творчої наснаги, духовного та професійного зростання. У Хмельницькому Сергій Гульшані заявив про себе як талановитий майстер портретного живопису. На виставці у Городку представлено десять робіт художника.

А от Микола Шафінський художником себе не вважає, але дуже любить малювати. Микола Антонович очолює музей енергетиків ВАТ ЕК “Хмельницькобленерго”. Це дуже багатогранна особистість, він грає на багатьох музичних інструментах, співає, грає у спектаклях, пише вірші, захоплюється фотомистецтвом, закінчив школу ландшафтної майстерності.

Учасники виставки подарували по декілька власних робіт городоцькому музею. А познайомитися з роботами митців можна до кінця серпня.
 

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую