ye-logo.v1.2

Наталія Могилевська, Злата Огневич, Дядя Жора, пісні з фіналу нацвідбору до Євробачення-2024: добірка нової української музики

Культура 1775
Нова добірка української музики
Нова добірка української музики. Фото: ілюстративне patrioty.org.ua

Представлені всі пісні фіналістів національного відбору пісенного конкурсу Євробачення-2024.

Цього тижня були представлені пісні 11-ти фіналістів національного відбору Євробачення-2024. Але цим не обмежується перелік нових українських композицій, які презентували за останні дні.

Четверте місце серед всіх трендових відео в українському сегменті Youtube займає конкурсна пісня від Jerry Heil (Яна Шемаєва), яка вже втретє бере участь у конкурсі та реперки Alyona alyona.

Дуетна пісня має назву «Teresa & Maria».

Після презентації відео співачки отримали купу хейту у соціальних мережах через згадку матери Терези у пісні. На думку користувачів соцмереж, згадувати в позитивному сенсі матір Терезу не варто, адже в її центрах люди страждали через те, що їм забороняли давати знеболюючі.

Також в пісні співачок користувачі знайшли помилки в англомовній частині тексту.

Відео на пісню зібрало вже понад 400 тисяч переглядів.

На другому місці серед музичних трендів на Youtube - ще одна конкурсна пісні - від виконавця Yaktak (Ярослав Карпюк) під назвою “La la la”.

“Євробачення - це моя мрія дитинства. Коли я тільки починав співати, я дивився конкурс і уявляв себе на його сцені. Я постарався зробити крутий, запальний трек. Зробив все можливе від себе і вклав всю свою душу і внутрішній вогонь”, - зазначив співак в описі до відео.

Злата Огневич, яка в 2013 році зайняла третє місце на конкурсі Євробачення, у свій день народження, 12 січня, випустила альбом під назвою "Віддаю".

Альбом містить автобіографічні пісні, що дозволяють слухачеві заглибитися в інтимний світ співачки. Саундпродюсерами стали відомі постаті музичної індустрії Євген Тріплов та Сергій Ранов.

У добірку увійшла пісня “Троянда”.

Співак Melovin, який вже представляв Україну на конкурсі Євробачення, вирішив спробувати свої сили ще раз.

Цього разу він представив пісню “Dreamer”.

“Дякую Вам за таку шалену підтримку! Ви мене просто до мурах доводите. Про пісню: цю пісню писав не я, а Ви. Вона про Вас та в ім'я Вас. В ім'я кожного мрійника”, - зазначив співак.

Шоумен з Хмельницького дядя Жора (справжнє ім'я - Вадим Мичковський) випустив чергову пісню. Нова композиція має назву “Цілуй”.

Сам Дядя Жора прокоментував пісню так: «Нехай «Цілуй» стане тим саундтреком, який супроводжує вас в найяскравіших та найромантичніших моментах життя».

Наталія Могилевська презентувала пісню “Одне велике серце”.

“Ця пісня була записана не за планом. Я сама нещодавно в інтерв'ю говорила, що не хочу ніяких сумних пісень про війну , але це просто крик душі. В нас одне велике сердце. Ми кожну хвилину переживаємо разом…

Під останніми ракетами ледь не загинув мій друг Олег Воронович, з яким ми 14 років працювали над піснями для всіх моїх артистів і для мене.

Я відчуваю гордість,любов та співчуття до кожної людини, яка знаходиться у величезному страху, і перемагає кожен день цей страх. Виходить на роботу, виховує дітей, знаходить силу, любов та наснагу жити”, - зазначила співачка.

Максим Дерев‘янчук (Drevo) у лютому 2013 записав пісню “Завітавши у храм”, яка зібрала півмільйона переглядів.

У фіналі національного відбору Євробачення співак представив пісню "Endless Chain".

“Це більше, ніж пісня. Це історія про незламний дух та силу волі. Я хочу, щоб моя музика стала гімном для всіх, хто бореться та сподівається", - зазначив виконавець

Цього тижня учасником шоу “Мультитрек” став гурт Kazka.

В рамках музичного шоу, на якому виконавцям треба написати нову пісню та поставити сценічний номер до неї за 12 годин, гурт записав трек “Тону”. Пісня про хімію між закоханими.

Український хіп-хоп виконавець та радіоведучий ХАС (Назар Хассан) цього тижня представив кліп на пісню “Моя уява”.

“Ця пісня з альбому "Любов на Любов" мені подобається найбільше. Бо...мабуть найвідвертіша. Бо...мабуть про найтепліша. Бо...мабуть ніколи раніше так не писав”, - зазначив виконавець.

Раніше сайт “Є” ye.ua” писав про іншу пісню з альбому “Любов на любов” - “Цілуй мене”.

Видання “Слух.Медіа” назвало альбом “Перетворення” гурту “Циферблат”, який вийшов у квітні, одним з кращих релізів 2023 року.

На думку профільного видання, альбом “Перетворення” вражає поєднанням чіпких попмелодій, рваних музичних ритмів і вигадливих калейдоскопічних аранжувань.

Зараз гурт змагається за право представляти Україну у фіналі конкурсу Євробачення в шведському місті Мальме.

Конкурсна пісня гурту називається «Place I Call Home».

Дует Міши Аверіна та Микити Чурсанова презентував першу пісню у 2024 році.


Композиція називається “Такої, як вона”.

“Сподіваємось, що наша нова пісня зігріє вас в ці холодні дні”, - зазначили виконавці в описі до пісні.

Репер Артем Лоік випустив трек “Теліга”, який присвятив історії житті та смерті української поетеси.

Біографія поетеси трагічна та швидкоплинна, а життя авторки обірвали лютого 1942 року в Бабиному Яру.

Виконавиця запального хіта «Вечорниці» SKYLERR (Валерія Кудрявець) також бере участь у фіналі національного відбору до Євробачення-2024.

Її конкурсна пісня має назву «Time is running out».

Сицилійський співак Альфонсо Москато презентував пісню "L'enigma – Загадка" українською та італійською мовами.

До цього Альфонсо Москато ніколи не чув української мови.

Композиція про відродження життя на руїнах була створена у співавторстві з українкою Ольгою Єрмак, фахівчинею з музичного бізнесу, відомою у поетичних колах як Мідна. Вона переїхала до сицилійського міста Палермо через повномасштабну війну.

"Пісня звучить як драматична історія кохання, яка розгортається в умовах, несумісних з романтикою. Та попри ліричність сюжету, вона має глибоке метафоричне підґрунтя і говорить про загадку життя, яке відроджується на руїнах", - зазначається в описі.

Композиція була створена в студії артиста. Її образи виникли з вірша Мідної "Поле" зі збірки "Стосонце".

Виконавець Agape, який разом з гуртом Kavabanga & Depo & Kolibri співав пісню “Любов як осінь”, презентував трек “Люблю тебе”.

"Люблю тебе" - це історія кохання, яка знайома кожному. Де хлопець віддається своїй дівчині повністю, береже її та захищає. Він готовий на все заради неї, бо його любов найщиріша і найсильніша”, - написав виконавець в описі до пісні.

До національного відбору Євробачення-2024 гурту Nahaba готувався дистанційно, бо один з учасників, Андрій, служить в ЗСУ. А його базою для репетицій став ангар на аеродромі.

Гурт називає себе «звіром», який розвивається на сцені з кожним кроком.

Конкурсна пісня отримала назву “Glasss”, а користувачі соцереж зазначають, що композиція схожа на творчість російського гурту “Тату”.

Гурт Schmalgauzen - театрально-музичний ансамбль, що створювався у стінах університету театру, кіно і телебачення імені Карпенка-Карого.

Після “Кров і вино” цього гурту стала популярна не лише у Тік-Ток, але й зібрала понад 1,3 мільйона переглядів на Youtube.

Раніше сайт “Є” ye.ua” писав про новий альбом гурту “Silence to Silence”, прослуховування якого артисти порівнюють з подорожжю по готичному замку.

В новорічному випуску шоу Олени Кравець Schmalgauzen виконав новий номер "Лети, лети, моя любов!".

Романтичний дует “Женя і Катя” представив пісню “Наша молодість”.

“Пережиті моменти, історії та все, що сталось із усіма нами, передаються через ліричну та загадкову мелодію. Атмосфера одночасного суму та надії у світле майбутнє у цьому відеокліпі залишить вас із важливими думками про життя та переконає, що кожна мить - це подарунок, який варто цінувати”, - йдеться в описі пісні.

Гурт Yagody у собі поєднує українські голосіння, балканські мотиви та трохи театральної магії. Існують вони з червня 2016 року.

На цьогорічному відборі до Євробачення гурт представив першу авторську пісню «Tsunamia». Раніше гурт виконував в оснвоному народні пісні.

Свій перший сингл випустила Саша Норова - дружина та муза Михайла Клименка з проекту ADAM. Пісня отримала назву “Все ок”.

“Це пісня про справжню силу кохання і важливість стосунків, з ностальгічним звучанням з 2000-х”, - зазначають автори.

Рок-гурт “Світер Змія” був створений у 2022 році у Дніпрі.

Цього тижня гурт представив трек “Паніка”.

Донбасько-гуцульський гурт Nazva, який записував спільні композиції з хмельничанкою Мариною Круть, представив на фінал нацвідбору до Євробачення-2024 пісню “Slavic English”.

“Slavic English – це за настроєм весела та життєствердна пісня, яка транслює в легкій формі нашу реальність – самопрезентацію українців для світу зі збереженням ідентичності”, - зазначили музиканти в описі до пісні.

17-річний Пилип Дьяченко зі Слов'янська випускає музику під псевдонімом Typeled.

Цього тижня музикант разом з Олександром Злотніцьким (drimandr) представив трек “Знак”.

Фіналістка талант-шоу “Голос країни” Інгрет Костенко ( Ingret) вже вдруге бере участь у національному відборі до Євробачення.

Цього року вона намагається перемогти з піснею “Keeper”.

Нагадаємо, що одинадцятою конкурсанткою фіналу нацвідбору Євробачення-2024 стала Anka з піснею “Палала”.

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую