ye-logo.v1.2

Tember Blanche, Сашко Положинський, Yaktak, Kola, Tayanna, Матвій Брус: нова підбірка української музики

Культура 2330
Нове звучання української музики
Нове звучання української музики. Фото: uamodna.com

П'ятирічний хлопчик допоміг створити найпопулярніший трек тижня.

Цей тиждень відзначився релізами одразу кількох нових альбомів українських виконавців. Але найпопулярніша композиція була створена за участі п'ятирічного хлопчика. 

На першому місці серед популярних музичних відео на Youtube в Україні опинилася нова робота проєкту Мюсли UA. Саме цей проєкт зробив трек “VOVA їBash їх Blyad'”, який став одним з найпопулярніших в Україні з початку повномасштабного вторгнення.

Як йдеться в описі до відео, трек «Скоро Буде Пасха» з'явився спонтанно і легко.

“Від того моменту, як ми побачили відео маленького хлопця Матвія Бруса і до релізу в ТікТок пройшло менше доби. З такою ж легкістю трек “Скоро буде Пасха” розірвав ТікТок і змусив нас замислитися над повною версією цього треку”, - відмічають автори.

«Скоро Буде Пасха» вийшов дійсно вірусним, адже навіть маленькі акаунти збирали й збирають під нього мільйонні перегляди. На цей час знято вже більше ніж 135 трисяч відео під цей звук… і це тільки офіційних.

“Дорослі та діти, зірки та початківці, цивільні та військові, люди та тварини… кого і що тільки не знімали під наш трек. Саме тому, роблячи кліп, ми вирішили використати ваші ТікТоки.

Надя Дорофєєва, Світлана Таробарова, Дядя Жора, Олег Машуковський, Килиммен, Альона Альона, Оля Цибульська і ВИ зробили це відео! Шукайте себе, діліться у соцмережах і всіх з прийдешніми святами”, - йдеться в описі до відео.

Повна версія треку на Youtube вже зібрала понад 300 тисяч переглядів.

Волинський співак YAKTAK (Ярослав Карпук) продовжує випускати нові пісні. YAKTAK був дуже активний минулого року і продовжує створювати треки й у 2023 році.

Місяць тому він випустив пісню “Стріляй”, про яку писав сайт “Є”. Цього тижня він разом зі співачкою Kola презентували пісню “Порічка”.

“Порічка” - це перший мій спільний трек із KOLA. Він про зворушливе, ніжне та приємне кохання, де люди щасливі разом і радіють, як діти.

Пісня пронизана атмосферою найтеплішої пори року та радісними моментами. Вона точно занурить кожного у власні приємні спогади, де солодко, весело та немає турбот”, - відмітив співак в описі до відео, яке зібрало майже 200 тисяч переглядів.

Київський андеграунд виконавець KRBK, який був учасником колективу «Апаска», тиждень тому презентував пісню “Державний”, яка опинилась серед музичних трендів цього тижня.

В пісні співак розмірковує над сьогоднішніми викликами та тому як змінилось життя українців за рік.

Минулого року KRBK випустив трек “24”, який присвячений російсько-українській війні та незламності українського народу.

SadSvit — 18-річний співак та постпанк-музикант Богдан Розвадовський з Івано-Франківська. Минулого року він підкорив українські чарти та TikTok піснею «Касета», яку у своєму відео використав полк «Азов».

У жовтні він разом зі співачкою Лізою Углач «Структура Щастя» випустили ще один хіт “Силуети”. Цього тижня SadSvit створив дует з ще однією популярною молодою співачкою Lely45.

“Сайт “Є” писав, що Lely45 влітку випустила альбом “Коли сонце сідає за схил”, а пісня з цього альбому “Світ мене ловив” потрапила на вкладку “у тренді” серед музичних відео в Україні.

Тож цього тижня вийшла їх спільна пісня “Автомагістралі”.


Також варто відмітити, що “Структура щастя” цього тижня презентувала новий мініальбом “Ближче” разом з іншим франківським музикантом Sad Novelist, який також міксує постпанк та електронну музику.


До альбому увійшли чотири композиції: “Трохи про нас”, “Пароль до її губ”, “Ближче”, Забудь про неї”.

Гурт “Tember Blanche”, який виступав у фіналі національного відбору Євробачення-2023, цього тижня представив новий альбом. Крім того, вийшов кліп на пісню “Завтра”.


Завтра — це авторська інтерпретація вірша Василя Симоненка «Ти знаєш, що ти — людина?». У цій пісні Tember Blanche поєднали легку весняну мелодію та посил про те, що треба спішити жити сьогодні, бо завтра може так і не настати.

Авторами кліпу стали Наталя Буковська та Дмитро Камінський з Natalka Production. У кліпі також зняли нову членкиню сім’ї Tember Blanche — коргі Зірку, пише liroom.com.ua.

Раніше цей вірш Симоненка на музику поклав черкаський гурт “Спів Братів”.

Ще до трендових пісень цього тижня на Youtube потрапила нова пісня гурту “Очі в очі” під назвою “Так боляче”.


Співачка TAYANNA (Тетяна Решетняк) презентувала пісню «Хлопче».

“Я не буду багато розповідати про пісню, тому що там і так все зрозуміло. Хочеться, щоб пісня «Хлопче» стала оберегом для наших хлопців і вони всі повернулись додому живими”, - відмітила співачка.


Міша Крупін та гурт “Корупція” представили пісню “До краю світу”.

“Це пісня - сповідь, яка ділить життя на «до» та «після». Цього разу Міша розкриває невідому дотепер сторону своєї душі. Він просить вищі сили допомогти йому побороти труднощі та відвести до місця спокою - до краю світу. Коли все навколо нагадує безлад, коли опускаються руки та наступає відчай, у кожної людини достатньо духовних сил, щоб виправити все і йти надалі вірним шляхом”, - йдеться в описі до відео.

Автори кліпу відмічають, що ідея відзняти канатохідця у головній ролі прийшла не одразу, але вона чітко висвітлює всі сенси, закладені у треку: «Нічого не відчуваю, але вірю що ти є».

“Канатоходець, немов по лезу, впевнено йде по канату, незважаючи на перешкоди, страх та небезпеку, довіршиви свою долю Всевишньому”, - йдеться у описі відео.

Тиждень тому сайт “Є” писав про виконавця Baryk (Андрій Баричук), чия пісня “Моє серце” потрапила у топ-100 популярних пісень у застосунку Shazam в Україні.

Цього тижня він презентував пісню “Як не усі”.

Видання “Слух медіа” називає новий альбом гурту “Циферблат” одним з найкращих українських записів 2023 року.

На думку профільного видання, альбом “Перетворення” вражає поєднанням чіпких попмелодій, рваних музичних ритмів і вигадливих калейдоскопічних аранжувань.

“Такого талановитого, насиченого, витриманого і чудово оркестрованого альбому, як «Перетворення», ми не чули давно. І хоч музиканти скептично ставляться до терміну «арт-рок» відносно своєї творчості (як і більшість світових виконавців у цій ніші), «Циферблат» є чи не єдиним по-справжньому арт-роковим українським гуртом за останній час — за широтою їхньої артистичної свідомості, музичним перфекціонізмом та віртуозністю виконання”, - відмічається у рецензії на альбом.

“Цей твір про раннє усвідомлення старіння, про те що ми лиш швидкоплинні гості, а наше життя – маленьке реліктове випромінювання, яке рівномірно осідає на землі”, - написали самі музиканти про реліз.

У підбірку потрапила пісня “До побачення, мір Яр”, на яку музиканти зняли відео.


Також альбом цього тижня представив екссоліст гурту “Тартак”, військовослужбовець ЗСУ Олександр Положинський.

В альбомі – 13 пісень, 4 з яких є колабораціями з іншими артистами. Більшість синглів – на патріотичну тематику. Про одну з пісень - “Загубили душу” з Віктором Вербою сайт “Є” писав раніше.

«Марунові берети» записана спільно з Олександром Лозовським та Ярославом Вільчиком. Пісня присвячена українським десантникам.

Також в альбомі є композиція, яку музикант присвятив морській піхоті. Олександр Положинський поділився, що цю пісню він планував записати разом з гуртом OT VINTA восени 2021 року. Та коронавірус завадив цьому, адже усі музиканти почергово перехворіли на недугу, а згодом – війна. Тож Положинський і OT VINTA вирішили записати дві різних версії цієї пісні.

Трек «Несподівано» присвячений Дані Дідіку, юному патріотові, який 22 лютого 2015 року, під час ходи за єдність України у рідному Харкові, отримав смертельне поранення від вибухівки, закладеної проросійськими терористами, — своїм життям і своєю загибеллю надихнув до добрих справ багатьох людей.

Разом із Положинським пісню виконують «Три троянди».

Нещодавно сесія міськради у Харкові назвала школу, в якій вчився Даня Дідик, його ім’ям.

Переможець "Голосу країни", співак Сергій Лазановський | RIDNYI цього тижня переспівав романс “В саду осіннім айстри білі”.

«В саду осіннім айстри білі» — український романс XIX сторіччя. Був популярний в Україні до 60-х років XX сторіччя. Опублікований в 1961 у збірнику «Українські народні романси» за упорядкування з передмовою та примітками Леопольда Ященка.

Чергову замальовку про сьогодення та реалії українців презентував Артем Лоік.

“Сонце посміхається, цілуючи устами
наші очі, поки хлопців хапає до хмар…
тільки воїни не на небі, вони поруч з нами,
пам’ятай про це удома, даючи хабар…”, - співає Лоік у пісні “Малюнок”.

Гурт “Хейтспіч” та Alex Yarmak X представили англомовний трек LINA

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую