ye-logo.v1.2

У Хмельницькому покажуть виставку робіт дев’яти художників з Італії

Афіша 1855
Виставку вже показували в Одесі
Виставку вже показували в Одесі. Фото: ofam.od.ua

Хмельничан запрошують подивитися роботи іноземних митців.

 У Хмельницькому обласному художньому музеї 3 листопада відкриється виставка живопису «Свіжий вітер озера Комо» художнього об’єднання «Upart» (м. Комо, Італія).

Як зазначає директор художнього музею Лариса Чернова, цей проект також цікавий тим, що пов’язаний з художницею з Одеси Людмилою Васильєвою, яка поїхала в Італію і згуртувала навколо себе художників, які працюють в напрямку абстрактного мистецтва.

«Свіжий вітер озера Комо» принесе до нас роботи дев’яти італійських художників. Виставка є своєрідним продовженням проекту «Перетинання» - спільного для художнього музею і музею-студії фотомистецтва. Проект має на меті показати, що відбувається в сучасному мистецтві і відволікти нас від того, що оточує, аби побути на якийсь момент наодинці з собою», - каже Лариса Чернова.

В експозиції представлений різноплановий живопис. Італійські автори використовують різні техніки, які важко сплутати, адже вони виразні, гармонійні і конкретні. Глядачі, окрім класики, побачать абстрактний живопис, який бере коріння з італійського авангарду.

Довідково. Группу «UpArt» одеська художниця Людмила Васильєва організувала вісім років тому. Займаючись викладацькою діяльністю, вона об’єднала близько десяти художників-живописців, які сповідували спільні ідеї, принципи в живописі. За час свого існування художнє об’єднання «UpArt» провело 15 виставок у місті Комо та його провінції, три виставки в Мілані.

Відкриття виставки відбудеться 3 листопада о 16 годині у Хмельницькому обласному художньому музеї.

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую