ye-logo.v1.2

Хмельницький суд на два місяці продовжив арешт базарниці, яку підозрюють у шахрайстві на 40 мільйонів гривень

Кримінал 6193
Жінку продовжать тримати під вартою
Жінку продовжать тримати під вартою. Фото: автора

У поліцію звернулося 25 людей, в яких жінка позичила гроші.

 Хмельницький міськрайонний суд сьогодні, 6 квітня, продовжив розгляд справи підприємиці Юлії Богонос, яку обвинувачують у шахрайстві на суму понад 40 мільйонів гривень.

Жінка ці гроші начебто напозичала у хмельницьких підприємців, валютників, друзів, знайомих і навіть родичів, а потім намагалася втекти. Однак правоохоронці затримали її в Києві.

До поліції звернулося 25 потерпілих, однак як вони самі кажуть, насправді таких людей, яким підозрювана винна чималі суми, набагато більше. Нині прийшли близько 10 потерпілих. Однак до суду через зайнятість в іншому засіданні не з’явився один із захисників підозрюваної, яких у неї двоє, тому розгляд справи відклали. Оскільки термін запобіжного заходу збігає 10 квітня, суд продовжив тримання під вартою ще на два місяці, до 4 червня.

За словами адвоката підсудної, підстав тримати її під вартою немає. На думку правозахисниці, суд має упереджене ставлення до її підзахисної.

На засідання не прийшов один із адвокатів

«Підстав тримати її під вартою немає, прокурор не надає обґрунтованих ризиків. Богонос не відчужувала майно, як каже прокурор, бо воно під арештом, є відповідна ухвала суду від 30 вересня 2016 року. Це і приміщення в Києві, квартира в місті Сарни, торгові точки з товаром. Натомість, коли Богонос подає із СІЗО заяви про розкрадання майна з торгових точок, з контейнерів, розслідування цього злочину немає», - заявила столична адвокат Наталія Кир’ян.

Крім того, вона наголосила, що наступного засідання проситиме про відвід судді через його упереджене ставлення. Свого адвоката Юлія Богонос підтримала, однак сама впродовж засідання жодних заяв не робила.

Юлія Богонос ніяких заяв не робила

Як повідомив головуючий суддя Андрій Місінкевич, запобіжний захід є виправданим, оскільки підозрювана, перебуваючи на волі, може незаконно впливати на свідків чи переховуватися. Розгляд справи перенесли на 21 квітня на 10:30 годину.

Потерпілі розповідають, що їх насправді не 25, а як мінімум у 5 разів більше. Не всі відкрито про це говорять і не всі звернулися до правоохоронців. За їхніми словами, серед тих, кому вона нібито винна гроші, багато впливових людей, митники, лікарі (за фахом Богонос медик, а чоловік її працював хірургом), військовослужбовці, валютники. Свої прізвища не називають.

Раніше підприємці хмельницького ринку розповідали, що загальна сума боргу Богонос тільки перед торговцями – понад 3 мільйони доларів США. Проте як повідомив сайту «Є» один із потерпілих валютників, він володіє іншою інформацією – насправді ця сума сягає 7-8 мільйонів доларів. Додає, що сам давав їй гроші без будь-яких розписок, не знаючи навіть прізвища. Як так – сам не розуміє. Каже, настільки довіряли всі.

Потерпілі неохоче спілкуються з журналістами

«Гроші в неї точно є, а от де вони – це питання. Вона дуже талановита аферистка. Крім цих 25 людей, я знаю ще 10, які точно позичали їй. Суми різні, чув, що є людина, якій вона мільйон двісті винна. Ті, що більше 300 тисяч, - я двох знаю. Це все у валюті, щоб ви розуміли», - каже чоловік.

Він додає, що знає підозрювану дуже давно. Вона часто брала у нього з дружиною гроші, а потім віддавала. Інколи навіть позичав у інших, щоб їй перепозичити. За словами потерпілого, Юлія брехала, що в її чоловіка 4 стадія раку, потрібна операція в Ізраїлі.

Підсудна постійно радилася з адвокатом

Захищають Юлію Богонос її батьки. Кажуть, ніяких грошей вона не брала, це все наклеп. Вітчим пояснює, що насправді Юлія не втікала, а продавала в столиці квартиру, так її підставили. Вона домовилася про зустріч з дівчиною, яка начебто мала придбати помешкання, тоді напали невідомі, на очах у дитини сильно побили чоловіка, відібрали сумку з документами на квартиру. Каже, чоловіка залякали настільки, що він, відколи дружину взяли під варту, жодного разу не навідував її у СІЗО.

«Та не брала вона таких грошей! Це підстава! 80, 60, 100 тисяч доларів – хто такі гроші позичати буде?  Нам як дзвонили додому, казали, що вона винна, то ми мало з розуму не дійшли. Якби в мене такі гроші були, я б давно її вивіз за кордон, в Росію, чи куди-небудь, - говорить вітчим Микола Красовський. - В неї грошей не було, її пресували, вона поїхала продавати квартиру в Київ, а там підстава, побили, забрали всі документи. А про це ніхто не говорить».

Колегія суддів відклала засідання на 21 квітня

Нагадаємо, ще у вересні минулого року підозрювану Юлію Богонос оголосили в розшук. Поліцейські затримали її в Києві. Суд обрав міру запобіжного заходу у вигляді утримання під вартою з альтернативою застави у 19 мільйонів гривень.У лютому Хмельницька місцева прокуратура направила до суду обвинувальний акт відносно жінки. Колегія суддів призначила перше судове засідання. Справу по суті мали почати розглядати з 23 березня, однак тоді засідання відклали через хворобу одного із суддів.

Юлії Богонос інкримінують скоєння злочину, передбаченого частиною 4 статті 190 Кримінального кодексу України (шахрайство в особливо великих розмірах). Санкція статті - позбавлення волі на термін від 5 до 12 років із конфіскацією майна.

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую