ye-logo.v1.2

Хмельницька базарниця, яку підозрюють у шахрайстві на 40 мільйонів гривень, вже дев’ять місяців сидить у СІЗО і хворіє

Кримінал 3956
Триває розгляд справи про шахрайство
Триває розгляд справи про шахрайство. Фото: автора

Захист підозрюваної вимагає звільнити її з-під варти через стан здоров’я.

 Адвокати хмельницької базарниці, яку підозрюють у шахрайстві на мільйони гривень, переконані, що справа сфабрикована. Про це заявив під час чергового засідання, 14 червня, один із захисників обвинуваченої Петро Підгайний. Адвокати знову просили відпустити підзахисну з-під варти. Кажуть, в СІЗО погіршився стан її здоров’я, а вона переховуватися від суду не буде.

Правозахисник Петро Підгайний під час судового розгляду заявив, що знайшов численні порушення в обвинувальному акті. Він переконаний, що слідчий і прокурор зловживали службовим становищем з метою безпідставно посадити підозрювану Юлію Богонос і заволодіти її майном. Зокрема, як він наголошує, квартиру в Києві було продано без відома пані Юлії, поки вона перебувала в СІЗО, хоч на все майно мав бути накладений арешт.

Клопотання захисників заслуховують уже три місяці, до зачитування обвинувального акту ще не дійшло. Адвокат вже вчетверте заявив про відвід прокурора Анни Котик та знову просив замінити головуючого суддю Андрія Місінкевича. Як зазначив Підгайний у клопотаннях, вони особисто чи їхні родичі зацікавлені в справі. Однак колегія суддів відмовила в задоволенні відводів. Мовляв, адвокат заявляє це повторно і зловживає таким правом, аби затягнути процес.

Відмовили і в тому, щоб повернути обвинувальний акт прокурору, як того вимагав адвокат, бо він з заявою запізнився. На думку прокурора, захисники затягують розгляд своїми численними провадженнями.

Вже вдруге оголосили захисники і відвід складу суду. Підгайний в цьому клопотанні зазначив, що просить для служителів Феміди спеціальної перевірки, бо не довіряє їм. Прокурор на це заявила, що такі вимоги необгрунтованні і незаконні. Судді залишили заяву без розгляду, давши їй оцінку - зловживання правом адвоката з метою затягування розгляду.

Після цього з клопотанням звернулася адвокат Наталія Кир’ян. У заяві вона просила, щоб підзахисній пом’якшили запобіжний захід, оскільки Богонос вже 9 місяців перебуває у СІЗО. Наміру переховуватися від суду вона не має. Захисниця просила для обвинуваченої домашній арешт або особисте зобов’язання, щоб мати можливість бачитися з дитиною.

За словами захисниці, через стрес у пані Юлії загострилася виразка і бронхіт, а стан СІЗО не дозволяє отримати там належне лікування. Крім того, в підсудної клаустрофобія. Наталія Кир’ян надала довідку, що підтверджує захворювання органів травлення та дихання.

“У мене виразка ще з інституту. Через стрес хвороба загострилася. Я звернулася до лікарів, коли сталося загострення, є документи. Щодо лікування в СІЗО: там лише анальгін, димедрол і валер’янка. Це всі знають прекрасно. Інших медикаментів там ніколи не було», - сказала Юлія Богонос.

Разом з тим, як пояснила пані Юлія, з проханням отримати лікування у закладах міста вона не зверталася і скаргу прокурору Хмельницької області щодо поганого медичного нагляду не писала.

Судді, заслухавши пояснення і порадившись, клопотання адвоката вирішили не задовольняти, тож Юлія Богонос залишатиметься під вартою. Засідання знову відклали, воно продовжиться 11 липня.

Нагадаємо, за версією слідства, хмельничанка Юлії Богонос, нашахраювала на 40 мільйонів гривень. Гроші жінка позичала у колег-базарників, знайомих та друзів. Їй загрожує до 12 років позбавлення волі. Як з’ясувалося, вона ніколи не була зареєстрована як фізична особа підприємець, лише її чоловік. За інформацією прокуратури, загалом до правоохоронців звернулося понад 20 потерпілих. Однак Юлія Богонос і її адвокати повністю заперечують її причетність до шахрайства.

 

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую