ye-logo.v1.2

Хмельничани передали чергові FPV-дрони для Сил оборони

Суспільство 531
Ще 100 дронів, придбаних за кошти платників податків Хмельницької громади, передали захисникам України
Ще 100 дронів, придбаних за кошти платників податків Хмельницької громади, передали захисникам України. Фото: facebook.com/symchyshyn

Від початку року Хмельницька громада передала захисникам тисячі різних дронів.

 Ще 100 FPV-дронів «7-ки», загальною вартістю один мільйон 250 тисяч гривень, передали Силам оборони. Про це повідомив Хмельницький міський голова Олександр Симчишин.

«З початку 2024 року ми передали військовим уже більше 2100 FPV-дронів різної модифікації, придбаних коштом платників податків. Крім цього, збираємо FPV самі, купуємо за власні кошти, кошти працівників міської ради та силами нашого БФ «Волонтери Поділля». Передали також понад 210 дороговартісних квадрокоптерів.
Маємо низку тендерів і на 6 млн грн придбаних засобів РЕБ та РЕР», - написав у фейсбуці Олександр Симчишин.

За його словами, цього місяця на сесії міської ради планують ще додатково виділити кошти на придбання коптерів, дронів, РЕБ, РЕР та безпосередньо самим військовим частинам. «Дякую платникам податків», - написав міський голова Хмельницького.

Нагадаємо, за даними Громадського моніторингу України, за два роки повномасштабного вторгнення громади Хмельниччини придбали 3 тисячі 692 безпілотники різних модифікацій. Сума цих закупівель склала 127 мільйонів 236 тисяч. І це лише ті закупівлі, які здійюснювалися за бюджетні кошти та оприлюдненні в системі Prozorro. А ще були закупівлі військових частин, які відбуваються у форматі закритих торгів, тож ці дані не враховувалися у дослідженні.

Зауважимо й те, що у громадах області почали купувати РЕБи для військових.

Читайте також - Фейки про відставку Сирського, аварію на АЕС та новий закон: добірка тижня

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую