ye-logo.v1.2

У Хмельницькому завершили благодійний проєкт «Вишивана Україна»

Суспільство 666

За три тижні аукціону вдалося зібрати майже 91 тисячу гривень та придбати три блоки живлення для військових.

Сьогодні, 10 травня, у Хмельницькому обласному музеї підбили підсумки благодійного проєкту «Вишивана Україна», а також вручили картини переможцям лотереї. Нагадаємо, що аукціон, який організувала ГО «Захист – об'єднання волонтерів», тривав три тижні - з 11 квітня до 2 травня.

Основні лоти, які розігрували за донат у соцмережах – вишивані картини майстрині Неонілі Боричко з села Правдівка, що на Ярмолинеччині. Для того, щоб закрити збір на придбання необхідного обладнання для українських захисників, жінка вирішила передати 10 власних картин для продажу на аукціоні. Організатори благодійного проєкту ставили перед собою мету зібрати 100 тисяч гривень, за які хотіли придбати три блоки живлення «Bandera Power».

Вишивані картини Неоніли Боричко

Майстриня вирішила передати 10 власних картин для продажу на аукціоні, щоб зібрати необхідні кошти для військових. Фото: Юни Крушицької

«Завдяки кожному донату від учасників вдалося зібрати майже 91 тисячу гривень. Так, нам вдалося придбати необхідні блоки живлення. Також завдяки проєкту ще один додатковий «Bandera Power» вже виконує завдання на фронті в одному з підрозділів "Лють". До однієї з учасниць - Інни Глеги - зателефонував знайомий, який у соцмережах побачив анонс аукціону. Він за власний кошт придбав ще один необхідний пристрій», - розповіла виконавча директорка ГО «Захист – об'єднання волонтерів» Леся Стебло.

Журналістка та продюсерка Наталія Паляниця серед своєї авдиторії у соцмережах розігрувала вишивану картину під назвою «Хліб». Серед 77 учасників, зареєстрованих у лотереї, перемогу отримала хмельничанка Світлана Крентовська. Жінка під час зустрічі зазначила, що для неї ця картина стала знаковою, щойно вона її побачила серед представлених лотів.

Благодійний аукціон "Вишивана Україна"

"Вишивана Україна"

«Мені було і радісно, і сумно. Насправді, дуже радісно, коли збирається сім'я. Перше, що тоді ставилять на стіл, – це хліб. Сумно, бо пригадалися розповіді мого дідуся, як у післявоєнні роки мати не знала, як розділити кусень хліба на всіх дітей. І от зараз такі часи знову є: хтось не доїдає також куска хліба і ми бачимо, як ворог знищує наше зерно і поля. Тому я дуже дякую майстрині за цю картину», - сказала Світлана Крентовська.

Підсумки благодійного проєкту у Хмельницькому

За зібрані кошти під час благодійного аукціону вдалося придбати три блоки живлення для військових, ще один - за власні кошти придбали благодійники. Фото: Юни Крушинської

Майстриня Неоніла Боричко розповідає, що наразі ще має вишиті картини для наступного аукціону. Наразі організатори початок нового етапу благодійного проєкту «Вишивана Україна» не анонсували.

Читайте також: Рідкісна рослина зацвіла на півночі Хмельниччини

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую