ye-logo.v1.2

Про що говорив голова Хмельницької ОДА під час звіту

Політика 3409

Вадим Лозовий пропрацював рік… і не поспішає покидати посаду.

Сьогодні, 15 травня, в обласній філармонії голова Хмельницької обласної державної адміністрації Вадим Лозовий прозвітував про перший рік роботи на своїй посаді. Впродовж декількох годин він розповідав про зміни в області, вислухав подяки від держслужбовців і відповів на поставлені у залі питання.

Послухати звіт Вадима Лозового в обласну філармонію зійшлися держслужбовці ледь не зі всіх районів області. Також завітали й столичні гості. Зокрема, були помічені нардепи від Хмельниччини Олександр Герега, Андрій Шинькович та радник віце-прем’єр-міністра України Геннадія Зубка Мирослав Пітцик.

Голова ОДА розповів, що головними власними досягненнями він вважає допомогу у впровадженні реформ, налагодження комунікації з представниками районів і обласного центру й прозорість роботи облдержадміністрації. Не обійшлося й без проблем.

У філармонії було людно. Присутні мали час, щоб поставити Вадиму Лозовому свої питання. 

«В перший рік роботи я зіткнувся з проблемою зміни системи. Скажу відверто: є очільники обласних департаментів, яким не місце на державній службі. Проте вони захищені законом, тому важко реформувати роботу облдержадміністрації, — ділиться Вадим Лозовий. — Ще одна проблема — дороги. Зокрема, найкритичніша ситуація з відрізком траси на Летичів, яку ремонтує китайська компанія».

За його словами, щоб відремонтувати проблемний відрізок дороги, доведеться шукати нового підрядника. Це пояснюється тим, що китайська компанія «Сіньцзянь Комюнікейшн Констракшн Ґруп» вирішила припинити контракт. Тому автошлях буде завершений орієнтовно через два роки.

Під час свого звіту Вадим Лозовий розповів про зміни, які сталися на Хмельниччині впродовж 2018 року. Зокрема, станом на 1 січня 2019-го в економіку області було залучено 199,5 мільйонів доларів прямих іноземних інвестицій, що на понад 16 відсотків більше, ніж аналогічного періоду минулого року. Таким чином Хмельниччина посіла друге місце в Україні за темпами залучення іноземних інвестицій. Свої кошти у розвиток краю вклали представники 36-и країн світу.

Крім того, область збільшила експорт товарів. Загальна сума проданого за кордон впродовж 2018-го становить майже 638 мільйонів доларів.

«Щоб покращувати темпи економічного розвитку області, ми маємо відновити наш аеропорт. Вже маємо перспективи до кінця цього року запустити роботу малої авіації на базі летовища», — зазначив очільник ОДА.

Вадим Лозовий позитивно оцінює й впровадження медичної, освітньої та адміністративних реформ на теренах Хмельниччини. Жителі області вже підписали майже мільйон декларацій зі сімейними лікарями. Також одним з досягнень очільник ОДА вважає запуск будівництва обласної дитячої лікарні.

Держслужбовці дякували голові ОДА за співпрацю. Вадим Лозовий вислуховував подяки сидячи. 

Втім у Вадима Лозового є спільна проблема з деякими місцевими депутатами: під час своїх річних звітів вони говорять про досягнення, які від них майже не залежать. Так, у звіті Вадима Лозового можна було почути про роботу, яку фактично проводять представники місцевого самоврядування, депутати обласної ради або інші державні органи. Наприклад, він розповідав про будівництво Палацу спорту в Хмельницькому, але зрештою це більше заслуга представників міської влади. Також важко оцінювати внесок голови облдержадміністрації у викриття корупційних правопорушень правоохоронцями…

На питання, коли він планує піти з посади голови ОДА, Вадим Лозовий відповів дипломатично — це питання має вирішувати новообраний президент. Сам він поки що не планує писати заяву про відставку.

Після завершення звіту подякувати Вадиму Лозовому на сцену виходили різноманітні держслужбовці. Зокрема, «хвалебні оди» голові ОДА можна було почути від голови Кам’янець-Подільської районної державної адміністрації Василя Сукача, очільника Старокостянтинова Миколи Мельничука, депутатки обласної ради Інни Ящук, радника віце-прем’єр-міністра України Геннадія Зубка Мирослава Пітцика і народного депутата Андрія Шиньковича.

Завершився звіт Вадима Лозового спілкуванням із журналістами. 

Далі Вадим Лозовий відповів на питання із залу та окремо поспілкувався з представниками засобів масової інформації.

Нагадаймо, сайт «Є» проаналізував декларації Вадима Лозового та його заступників.

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую