ye-logo.v1.2

Майже десяток квартир і сотні тисяч готівкою: декларація нардепа Володимира Ватраса

Політика 7613
Володимира Ватраса обрали до парламенту за списком партії «Слуга народу»
Володимира Ватраса обрали до парламенту за списком партії «Слуга народу». Фото: rubryka.com

Більшість своїх грошових заощаджень Володимир Ватрас зберігає у готівці.

Хмельницький університет управління та права став для більшості нардепів з обласного центру, які увійшли в партію «Слуга народу», своєрідною кузнею кадрів. У цьому навчальному закладі освіту здобували й працювали Руслан і Микола Стефанчуки, Денис Монастирський. Не виключенням став й наш сьогоднішній герой — Володимир Ватрас, обраний до парламенту за 72-м номером у виборчому списку «Слуги народу».

Володимир Ватрас народився 12 лютого 1980 року в Полонному. Проте вищу освіту здобув у Хмельницькому, де донедавна працював.

За інформацією громадського руху «Чесно», Володимир Ватрас був офіційним представником кандидата Володимира Зеленського у Хмельницькому, коли той йшов у президенти. Також є керівником адвокатського бюро «Ватрас і партнери», професор кафедри цивільного права і процесу Хмельницького університету управління та права.

Останню електронну декларацію він опублікував 23 серпня цього року. Вона охоплює період за 2018-й. З неї помітно, що Володимир і Оксана Ватраси володіють майже десятком квартир у Хмельницькому, частина яких — недобудовані.

Торік у Володимира Ватраса у власності з’явилося дві квартири у Хмельницькому. Площа першої становить 37,7 квадратних метрів, а її вартість на дату набуття — 168 тисяч 750 гривень. Інша квартира на 50,7 «квадратів» коштувала 400 тисяч гривень. Також нинішній нардеп задекларував по земельній ділянці і Хмельницькому та у селі Онацьківці Полонського району, загальна площа яких складає 21 тисячу 200 квадратних метрів.

До теми: Нерухомість в Криму та десятки підприємств: що задекларувала нардепка Олена Копанчук

Натомість дружина народного депутата Оксана Ватрас володіє трьома квартирами в обласному центрі. Остання площею 121,2 «квадрати» потрапила їй у власність минулого року. Її вартість — понад 694 тисяч гривень. Також їй належить 25 відсотків ще однієї хмельницької квартири. Як і чоловік вона володіє двома земельними ділянками, загальною площею 21 тисяча 200 квадратних метрів. Перша розташована в Онацьківцях Полонського району, інша — у Грузевиці Хмельницького району.

Втім, подружжя Ватрасів може збільшити кількість власної нерухомості. Так, нардеп задекларував ще дві квартири, чиє будівництво все ще не було завершено. Оксана Вартас має одну таку квартиру та два гаражі.
Минулого року Володимир Ватрас їздив на автомобілі марки «Hyundai IX55» 2011 року випуску, а його дружина на «Volkswagen Polo» 2008 року випуску.

Торік Володимиру Ватрасу нарахували 117 тисяч 244 гривень зарплатні за основним місцем роботи в Хмельницькому університеті управління та права імені Леоніда Юзькова. Також він отримав 44 тисяч 676 гривень доходу від зайняття незалежною професійною діяльністю, 14 тисяч 451 гривню від надання в оренду майна та шість тисяч гривень винагороди від Кваліфікаційно-дисциплінарної комісії адвокатури Хмельницької області, у якій він обіймав посаду заступника голови. Незначні виплати від «ПриватБанку» загалом становлять 73 гривні.

Натомість дохід Оксани Ватрас від зайняття підприємницькою діяльністю становив 117 тисяч 200 гривень та 14 тисяч 451 гривню від здачі майна в оренду.

Володимир Ватрас має чималі грошові заощадження, більшу частину яких тримає у готівці. Так, під «матрацом» він має 49 тисяч 300 доларів, 40 тисяч 800 євро й 250 тисяч гривень, а у «ПриватБанку» тримає 1 тисячу 399 доларів, 1 тисячу 839 євро та 126 тисяч 849 гривень. В Оксани Ватрас задекларовано 350 тисяч гривень готівкою.

Читайте також: Новий склад Верховної Ради: аналіз декларації нардепа від Хмельниччини Олексія Жмеренецького

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Останні оголошення
  Так  Ні, дякую