ye-logo.v1.2

Зеленський у Хмельницькому: Симчишин розповів, чи спілкуватиметься з президентом

Політика 4502
Олександр Симчишин додав, що поки не отримував від президента реакції на звернення міських голів щодо закону про мову
Олександр Симчишин додав, що поки не отримував від президента реакції на звернення міських голів щодо закону про мову. Фото: Ольги Саліпи

Міський голова каже, що його запросили на одну із зустрічей.

Сьогодні, 3 червня, президент України прибув з дводенним робочим візитом у Хмельницьку область. Зокрема, цього дня очільник держави має ознайомитися з реалізацією проєкту «Велике будівництво», провести зустріч з представниками бізнесу та відвідати лабораторію мікробіологічних досліджень в обласному центрі. А ось про те, чи матиме з Володимиром Зеленським розмову хмельницький міський голова Олександр Симчишин, останній розповів під час сьогоднішнього брифінгу.

За словами Олександра Симчишина, його запросили на один із запланованих заходів, у якому братиме участь президент. Проте він поки не знає, чи у нього буде можливість безпосередньо поспілкуватися з Володимиром Зеленським.

Також він додав, що не отримав відповіді від очільника держави на лист, в якому Олександр Симчишин спільно з міськими головами Тернополя та Івано-Франківська висловив обурення щодо можливого перегляду мовного законодавства.

«Реакції на наше звернення про можливі зміни закону про мову не було. Але я навіть не знаю, чи вона буде, — розповідає Олександр Симчишин. — Для нас важливо, щоб закон про мову ніхто не чіпав і не задавався думками заперечувати статус української мови як державної».

Нагадаємо, кореспондентів сайту «Є», як і більшість представників місцевих видань, не акредитували для зустрічі з президентом. Виключенням стали лише телеканали.

Також нагадаємо, що у поліції кореспондентам сайту «Є» пояснили, дороги в місті не заплановано перекривати. Кортеж президента має їхати у загальному автомобільному потоці з дотриманням правил дорожнього руху. 

До теми: Зеленський у Хмельницькому: реакція соцмереж на очікуваний приїзд президента

 

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую