ye-logo.v1.2

Американський футбол: Зламаний автобус, травми гравців та поразка «Гладіаторів»

Спорт 2752
Для хмельницьких Гладіаторів сезон у першості України  з американського футболу завершився
Для хмельницьких Гладіаторів сезон у першості України з американського футболу завершився. Фото: автора

Хмельницький клуб провів свій останній матч у першості України в цьому сезоні.

Свій заключний поєдинок з американського футболу хмельницькі «Гладіатори» проводили в Білій Церкві Київської області, де їм протистояли столичні «Витязі». Матч у Хмельницькому між цими командами завершився перемогою киян 21:8, а тому не дивно, що «Гладіатори» хотіли реабілітуватися та здобути першу перемогу в сезоні. Однак, якщо дивитися у турнірну таблицю, то на хмельничан результат цього протистояння не тиснув, а ось на «Витязів»… аби посісти перше місце в групі, потрібно було перемагати.

«Виїзд був доволі важким, - каже менеджер «Гладіаторі» Вадим Барбарук. – Дорогою до Білої Церкви зламався наш автобус, тому їхали довго і прибули лише за годину до матчу. Це позначилося на грі, як власне, і неймовірна спека та стан поля: каміння, скло, пилюка. Але ми першими відкрили рахунок, коли з бігової комбінації відзначився Гліб Полушкін. До кінця першої половини ще один тачдаун заніс Андрій Прохорович. Але на перерву пішли з рахунком 27:12 на користь «Витязів».

У другій половині гри хмельничанам буле ще важче. Адже до Білої Церкви вони прибули з малою кількістю гравців, до того ж, ще троє травмувалися в першій половині матчу. «Травми не серйозні, але я вирішив цих гравців більше на поле не випускати. Тому грали майже без замін, - пояснює Вадим Барбарук. - Гліб Полушкін заніс ще один тачдаун, але пропустили ми набагато більше. У підсумку  59:18 не на нашу користь. Але результат, як на мене, закономірний. Тим паче, що на гру не поїхав наш стартовий захисник Олександр Глущенко, якого за декілька днів до гри збив автомобіль. Попри поразку, я дуже задоволений тим, що навіть програючи з великим рахунком - хлопці не здалися і билися до самого кінця за кожен ярд. За це хочу їм подякувати!»

Підсумовуючи дебютний сезон, в якому «Гладіатори» програли усі чотири матчі, в команді все одно задоволені ним. «Ми отримали досвід участі в офіційних змаганнях, вперше провели два домашніх матчі. На жаль, всі вони не були на центральному стадіоні, оскільки нам не дозволили там грати.  Але ми мали змогу показати Хмельницькому, що таке американський футбол», - каже менеджер «Гладіаторів».

Американський футбол йде у відпустку. Утім, вже у вересні хочуть провести Кубок Хмельницької області. Скоріше за все, його розіграють у Кам'янці-Подільському з командою «Титани», гравці якої вистапули за «Гладіатор» у цьому сезоні. «Це має стати хорошим поштовхом для розвитку «Титанів», - вважає Вадим Барбарук. – А ось чи будуть ігри в Хмельницькому, важко сказати. Стадіон ДЮСШ №1, на якому ми проводили домашні ігри, нам не зовсім підходить. «Поділля» нам не дають.  Але хочу подякувати всім, хто нас підтримував, нашим вболівальникам, нашим друзям та партнерам. Також тим, хто висвітлював у засобах масової інформації події, пов'язані з нашої командою».

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую