ye-logo.v1.2

"Поділля" - "Металург": аншлаг, драма та овації команді, яка програла

Спорт 4538

Хмельницький футбольний клуб провів свій третій матч у чемпіонаті України серед команд другої ліги.

 5 серпня хмельницьке "Поділля" на рідному стадіоні зіграло матч 3 туру проти запорізького "Металурга". Суперник, який ще минулий сезон грав у Прем’єр-лізі, а взимку зник із футбольної мапи країни, викликав чималий ажіотаж у Хмельницькому. Офіційно, згідно запису в рапорті арбітра, матч "Поділля" - "Металург" відвідало 6300 глядачів!

Приїхали на матч і фанати з Запоріжжя, але більшість глядачів на СК "Поділля", звісно, вболівали за хмельницьку команду. Ще до матчу цей поєдинок охрестили як битвою двох молодих команд. По суті, обидві дебютували в другій лізі та складаються з молодих футболістів. Щоправда, в складі "Металурга" чимало досвідчених, які пограли не лише в другій, а й першій лігах. Дехто навіть і в Прем’єр-лізі. Саме досвід та індивідуальна майстерність, схоже, і стали вирішальними у цьому протистоянні.

За даними ПФЛ, на матчі "Поділля" - "Металург" було 6300 глядачів. У нинішньому чемпіонаті це рекорд не лише для другої ліги, а й першої

Вже на 4 хвилині матчу Руслан Курдас, який в 2010-2012 роках був гравцем хмельницького "Динамо" та грав у другій лізі, небезпечно пробивав по воротах "Поділля", але м’яч пролетів поруч зі стійкою. А через дві хвилин хмельничан, після удару 21-річного екс-гравця київського "Динамо-2" Вадима Петрова "смугастий" влучив у стійку. Такий початок від "Металурга" виглядав дещо несподіванним. Та й гравці "Поділля" якось були несхожими на себе - у них нічого не виходило в атаці, а в захисті помилок було чимало. Та на 20 хвилині Віталій Костишин міг відрити рахунок, коли в падінні пробив майже впритул - "Металург" врятував 17-річний Владислав Шовкун.

На 20 хвилині "Металург" від голу врятував Владислав Шовкун

"Поділля" в першому таймі намагалося активніше діяти флангами

Після перерви малюнок гри кардинально не змінився. Гості були ближчими до того, щоб забити. Щоправда, найнебезпечніший момент у таймі виник саме біля воріт "Металурга", коли Андрій Ліповуз пробив поруч із хрестовиною. А потім... Іван Комлєв ледь не вивів госте вперед у рахунку, влучивши у стійку. Та гол не забарився. На 70 хвилині арбітр призначив сумнівний штрафний біля воріт "Поділля" і капітан "Металурга" Артур Каськов, за плечима якого не один клуб першої та другої ліг, влучно пробив, змусивши Богдана Савчука капіталювати. Через хвилину Каськов міг збільшити перевагу, але цього разу Савчук врятував "Поділля", вигравши очну дуель із капітаном запорізького клубу.

У захисників "Поділля" роботи в матчі з "Металургом" вистачало

Алішер Якубов, який у двох попередніх матчах забивав за "Поділля", в матчі проти "Металурга" не зміг вразити ворота суперника

Хмельничани намагалися відігратися, але нічого не виходило. І лише на 91 хвилині багатотисячна армія вболівальників "Поділля" просто "вибухнула", коли Олексій Колесников головою замкнув фланговий навіс, зрівнявши рахунок. Здавалося, що це все - нічия. Та гості одразу "полетіли" вперед. Як наслідок, на 93 хвилині Артур Каськів оформив дубль у матчі, ставши героєм для "Металурга", який переміг з рахунком 2:1.

Артур Каськів - головний герой для запорізького "Металурга" в матчі проти "Поділля"

Попри поразку глядачі на стадіоні "Поділля" проводжали футболістів хмельницької команди аплодисментами. Гравці ж залишали поле пригніченими...

Олексій Колесников забив "Металургу", але "Поділля" не вистояло...

Вже після матчу наставник команди Віталій Балицький говорив, що в цій грі з самого початку все пішло не так, команда не грала так, як вміє та може...

Попереду ж на "Поділля" очікує черговий матч. Тепер вже у Нікополі Дніпропетровської області проти команди, яка у трьох матчах здобула лише одне очко. Однак це не означає, що хмельничанам на виїзді буде "легка прогулянка". Матч "Нікополь-НПГУ" - "Поділля" відбудеться 14 серпня.

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Останні оголошення
  Так  Ні, дякую