ye-logo.v1.2

Спортсмени і любителі вирушили у понад 20-кілометровий пробіг із Кам’янця до Хотина

Спорт 2999
Стартували бігуни від фортеці
Стартували бігуни від фортеці. Фото: автора

Стартував напівмарафон "Дві фортеці".

 У рамках цьогорічного відкриття туристичного сезону у Кам’янці-Подільському 23 квітня стартував напівмарафон "Дві фортеці". Маршрут забігу – Кам’янець-Подільський-Хотин, довжиною понад 20 кілометрів.

«Ми розуміємо, що спорт може показати красу нашого міста. Нині хочемо поєднати дві фортеці, об’єднати дві області і всю Україну. Приємно, що приєднуються спортсмени високого рівня. Плануємо, що наступного року учасники будуть з усієї країни і з-закордону. Нині тут є також аматори, думаю, кожен отримає задоволення від заходу. Ті, хто не зможе бігти, має можливість подолати дистанцію на автобусі», - розповів співорганізатор Леонід Гурман, завідувач кафедри легкої атлетики факультету фізичної культури КПНУ імені І.Огієнка.

Випробувати свої сили на біговій дистанції вирішили спортсмени і любителі. Загалом – понад сорок чоловіків і жінок. Однак організатори кажуть, що така відстань під силу не всім, адже подолати її зможуть лише підготовлені бігуни. За словами заступника голови обласного відділення Національного олімпійського комітету Віктора Флентіна, пробіги дуже популярні в світі, і різні міста України останнім часом також долучаються.

Перед стартом учасники робили фото на згадку

«Кожен організм індивідуальний, щоб пробігти таку дистанцію, необхідно готуватися, пробігати хоча б 5-10 кілометрів щодня. Як правило, з першого заходу це нелегко. Тут і дистанція не рівнинна, специфічна – близька до екстремальної. Найголовніше, що для всіх - це незабутні емоції», - зауважив Віктор Флентін.

Бігунів супроводжували поліцейські

Стартували бігуни від фортеці Кам’янця, фінішуватимуть у Хотині. Переможці отримають грошові винагороди.

Бігли від фортеці до фортеці

Фініш відбувся у Хотині. Фото: зі сторінки Олександра Прокопова у Фейсбуці

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Останні оголошення
  Так  Ні, дякую