ye-logo.v1.2

Футбол. «Поділля» - «Полісся»: «Подарували Житомиру свято» (ФОТО+ВІДЕО)

Спорт 3754

Хмельничани забили два голи, грали у більшості, але… залишили поле «на щиті».

Житомирське «Полісся» приїхало до Хмельницького в статусі очевидного аутсайдера другої ліги групи «А». Адже команда, яка зіграла п’ять матчів, не лише не здобула бодай один заліковий бал, а й не мала в своєму активі хоча б один забитий гол. Тоді як пропустила… шістнадцять.

Можливо, саме ці цифри й вплинули не лише гравців «Поділля», а й вболівальників хмельницького клубу. Мабуть, очікували на легку перемогу над «Поліссям», яке… вже не те. Нагадаємо, житомиряни нещодавно не лише змінили головного тренера, а й підсилилися досвідченими футболістами. А тому гри в одні ворота не вийшло.

Утім, «Поділля» було близьким до перемоги. Принаймні, за кількістю моментів. Вже на 9 хвилині матчу хмельничани забили – відзначився Олександр Музичук. Щоправда, на табло так і залишилися нулі, оскільки капітан «Поділля» вразив ворота суперника перебуваючи в офсайді, а тому арбітр матч не зарахував цей гол. Ще через 5 хвилин мав забивати й Артем Макарченко, але пробив з метрів дев’яти вище воріт. А потім 15-а хвилина і перший удар у ствір воріт Сергія Шевченка. Сергій Коломієць пробив у «дев’ятку» воріт «Поділля» і… забив перший гол не лише у цьому матчі, а й «Полісся» в чемпіонаті.

Матч розпочали з хвилини мовчання - за загиблими в "Ілловайському котлі".

Андрій Джурко, один із найактивнішихгравців "Поділля" в матчі проти "Полісся".

Вже через дві хвилини хмельничани могли відігратися. Але знову підвела реалізація – Сергій Швець, після подачі з кутового, пробив головою з метрів восьми вище воріт. На 32 хвилині поєдинку Музичук таки міг зрівняти рахунок, але цього разу «Полісся» врятував голкіпер Сергій Школьний. На цій же хвилині, після подачі з кутового, міг відзначити і Кирило Бабак. Але і він не влучив у рамку воріт.

У перерві для глядачів, які купили квитки на матч, вже традиційно розіграли призи. І головний – футбольний м’яч, дістався фанату «Полісся». На трибунах почали жартувати: «Сьогодні якийсь День Житомира».

З перших хвилин другого тайму господарі поля пішли всіма силами вперед. Але дотиснути суперника не вдавалося. А потім… 53-хвилина матчу. Поки одні гравці «Полісся» думали, як їм розіграти штрафний, сталося щось не зрозуміле. Почалася якась сутичка біля штрафного майданчика «Поділля». На газоні опинилися як захисник хмельничан Владислав Охрончук, так і гравець «Полісся» Олег Охріменко. Саме йому декілька хвилин надавали медичну допомогу (Охрончуку також знадобилася допомога, але від клубного лікаря), а потім вивели за межі поля, де вже лікарі швидкої допомоги поклали футболіста на ноші та понесли до своєї карети. А арбітр матчу Миайло Райда з Закарпаття показав гравцю «Поліссю» червону картку. Як наслідок, гості залишилися в меншості.

Футболіста "Полісся" Олега Охріменка госпіталізували до лікарні.

Здавалося, ось-ось і «Поділля» реалізує свою чисельну перевагу. І на 73 хвилині матчу трибуни «вибухнули»: «Гоооол». Знову забив Музичук. Але знову гол не зарахували – капітан «Поділля» перебував в офсайді. Та на 75 хвилині «Поділля» створило ще один уже небезпечний момент, який завершився ударом Андрія Ліповуза. Цього разу гостей врятував голкіпер. А ось на 80 хвилині «Полісся» провело контратаку, яка завершилася тим, що Олександр Дехтяренко подвоїв перевагу житомирян. На цьому, схоже, матч можна було завершувати. Адже футболісти «Поділля» були пригніченими, і більше в них нічого попереду не виходило. Хіба що вже на 95 хвилині матчу рахунок у матчі міг «розмочити» Степан Рижук, але він з трьох метрів не влучив у ворота. Отож, 0:2.

Олександр Музичук забив двічі, але... жоден із голів незарахували.

Сергій Швець також не раз загрожував воротам "Полісся".

На 95 хвилині Сергій Рижук міг забити гол-престижу, але... не пощастило.

Після матчу наставник «Полісся» Едуард Хавров був задоволений самовіддачею та характером гравців своєї команди. А ось Віталій Костишин, виконуючий обов’язки головного тренера «Поділля», навпаки, був дуже засмученим. «Все було в наших руках. Ми просто це все віддали Житомиру, - заявив Віталій Володимирович. – У нас були моменти, не дотиснули, пропустили гол. У другому таймі, вилучення, моменти, знову не дотиснули і знову пропустили та зупинилися. Така ось… сумна історія». І наостанок додав: «Подарували Житомиру свято… себе вдома».

Свій наступний матч хмельничани проведуть на виїзді 3 вересня проти тернопільської «Ниви».

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую