ye-logo.v1.2

Футбол. «Агробізнес» - «Поділля»: голи, пенальті та вилучення (ВІДЕО)

Спорт 3329

У другій лізі чемпіонату України відбулися матчі 12 туру.

Поєдинок у Волочиську не був центральним у групі «А». Але для Хмельниччини, мабуть, саме до цього матчу була прикута особлива увага. Адже «Агробізнес» приймав хмельницьке «Поділля», а це… подільське дербі!

Ще 19 серпня ці команди вперше зустрілися між собою на професійній арені. Тоді, нагадаємо, «Агробізнес» здолав «Поділля» з рахунком 2:1. А тому хмельничани їхали до Волочиська з надією на реванш.

Наставники обох команд здивували стартовими складами. Якщо головний тренер «Агробізнеса» Андрій Донець вирішив поберегти свого «ударного» форварда Богдана Семенця, залишивши його на заміні, то Віталій Костишин… з перших хвилин випустив на полі Артема Бельчича, який до цього часу не зіграв жодного хвилини за «Поділля». І, між іншими, Бельчич провів цей поєдинок на високому рівні.

Господарі, вже традиційно для себе, почали з перших хвилин атакувати ворота суперника. І вже на другій хвилині матчу підступного удару завдавав Микола Темнюк, але «Поділля» врятував Сергій Дворник. Та м’яч таки влетів в ворота гостей. На 16 хвилині матчу подача зі штрафного у карний майданчик хмельничан завершилася влучним ударом Ігоря Курила, якого захисники «Поділля» залишили самого. Згодом «Агробізнес» знову забив, але арбітр матчу зафіксував в Темнюка офсайд і гол не зарахували.

Хмельничани ж будували свою через контратаки. Їм вдавалося створити проблеми господарям, ось тільки у завершальній стадії нічого не виходило. Та на 36 хвилині Андрій Джурко ударом з 25 метрів відновив рівновагу в рахунку – 1:1.

У перерві Андрій Донець випустив атакуючого півзахисника Тараса Пліса. Та вже за 10 хвилин замінив його на… Семенця. Вже після матчу Андрій Анатолійович пояснив цю заміну – Тарас зазнав пошкодження, тому вирішили не ризикувати його здоров’ям і випустили Богдана. Заміна «вистрілила». Семенець на 66 хвилині «відгукнувся» на подачу Віталія Груши та забив другий гол у ворота «Поділля» - 2:1.

"Агробізнес" - "Поділля": дербі видалося цікавим. Фото http://fcab.com.ua/

Гості намагалися відновити рівного вдруге. Утім, знову в завершальній стадії нічого не виходило. А на 85 хвилині матчу «Агробізнес» заробив пенальті. І, що цікаво, арбітр з Дніпра Олег Буяшов не тільки призначив одинадцятиметровий, а ще й показав Сергію Швецю червону картку. А це, як то кажуть, подвійне покарання для «Поділля»… Хмельничани залишилися в меншості, а Віталій Груша, який взявся пробивати пенальті, не зміг переграти Сергія Дворника.

Навіть у меншості «Поділля» могло зрівняти рахунок. Утім, Ян Морговський, замикаючи передачу Олексія Колесникова, пробив повз ворота.

У підсумку друге за останній місяць подільське дербі завершилося перемогою «Агробізнеса» з рахунком 2:1.
Після матчу наставники обох клубів говорили про те, що матч був цікавим та важким. А тренер волочиської команди Андрій Донець звернувся до вболівальників «Поділля»: «Нехай не засмучуються, в них є хороша команда, яка прогресує, і це видно неозброєним оком».

Завдяки цій перемозі «Агробізнес» зберіг за собою перше місце в турнірній таблиці. Тепер у команди з Волочиська 27 очок. Але і друга команда ліги – івано-франківське «Прикарпаття», перемогло в 12 туру – стрийську «Скалу» з рахунком 2:0. І в івано-франківців на два очки менше. Ну, а «Поділля» залишилося на 9 місці з 5 балами.
У 13 турі обидва подільські клуби зіграють на виїзді. Хмельничани – 24 вересня у Вінниці проти «Ниви-В», а «Агробізнес» - 25 вересня проти «Скали».

Та до цього на команду Андрія Донця очікує надважкий матч у Кубку України. 20 вересня «Агробізнес» в Волочиську зіграє з рівненським «Вересом», який в Прем’єр-лізі посідає 4 місце. До речі, цей матч сайт «Є» планує транслювати в прямому ефірі.
 

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую