ye-logo.v1.2

Триатлон. Не лише Кубок Поділля розіграли, а й чемпіонів України визначили (ФОТО)

Спорт 4608
Юлія Єлістратова, готуючись до Оліміади в Токіо, виграла чемпіонат України з триатлону, який пройшов у Хмельницькому
Юлія Єлістратова, готуючись до Оліміади в Токіо, виграла чемпіонат України з триатлону, який пройшов у Хмельницькому. Фото: автора

У Хмельницькому відбувся перший змагальний день, учасники якого плавали, їздили на велосипедах та бігали.

Сьогодні, 10 липня, в Хмельницькому пройшов Відкритий Кубок Поділля з триатлону. Це змагання, під час яких учасники спочатку пливуть, потім долають дистанцію на велосипедах, а завершуються все під час забігу. Утім, враховуючи той факт, що більшість учасників – аматори або діти, то в Хмельницькому, здебільшого, змагалися з акватлону – спочатку пливли, а потім бігли.

Та першими на старт вийшли саме професіонали. Адже в Хмельницькому провели чемпіонат України з триатлону на олімпійській дистанції. Це коли спортсмени одночасно стартують з запливу на 1,5 кілометри. А далі хто перший приплив, то й долає ще 40 кілометрів на велосипеді, після чого необхідно ще пробігти 10 кілометрів.

Діти ж змагалися з акватлону – 100 метрів плавання та забіг на 500 метрів. А ось дорослі аматори, під завісу першого змагального дня, долали кілометрову дистанцію з плавання та 5 кілометровий забіг. Враховуючи той факт, що усі малі, юні та дорослі спортсмени – аматори, то перемогли, по суті, всі.

Змагання з триатлону проходили на міському пляжі в Хмельницькому

Змагання з триатлону проходили на міському пляжі в Хмельницькому.

А ось змагання серед професіоналів серед чоловіків видалися доволі цікавими. Адже інтрига зберігалася до останніх метрів дистанції. І чемпіоном України з триатлону на олімпійській дистанції (заплив на 1,5 кілометри, заїзд на велосипеді на 40 кілометрів та біг на 10 кілометрів) став 21-річний киянин Віталій Воронцов. Він менше, ніж на десять секунд випередив ще одного представника Києва Сергія Курочкина. Бронзовим призером став Єгор Мартиненко з Житомира. До слова, усі вони члени збірної України з триатлону.

«Ми з Сергієм Курочкиним вже другий рік фактично ділимо 1 та 2 місце. Тому боротьба була серйозна, адже він мені програв менше 10 секунд. Це дуже достойно», - після фінішу сказав Віталій Воронцов. Щодо змагань у Хмельницькому, чемпіон України високо оцінив трасу, яку підготували організатори змагань. «Хороша траса, якщо порівнювати з іншими містами, то моя оцінка 8 з 10», - заявив Віталій.

Віталій Воронцов виграв чемпіонат України з триатлону на олімпійській дистанції

Віталій Воронцов виграв чемпіонат України з триатлону на олімпійській дистанції.

У жінок такої інтриги не було. Хіба що після запливу, коли четвертою з води вибігла лідерка європейського рейтингу, титулована 33-річна Юлія Єлістратова з Житомира, з плечима якої три Олімпіади, а попереду четверта в Токіо. Утім, після 40 кілометрової велогонки Юлія вже була в трійці. А, вирушивши на 10 кілометрову бігову дистанцію, доволі швидко вийшла в лідери. У підсумку, Єлістратова прогнозовано перемогла. «Це для мене була запланована гонка, оскільки вона остання перед участю в Олімпійських іграх. Звісно, я очікувала на перемогу, - на фініші сказала Юлія Єлістратова. – Я щойно завершила підготовку на висоті 2 000 метрів у Туреччині, тільки повернулася зі зборів і одразу ж на змагання. Задоволена, що саме в ці терміни проходить чемпіонат України в Хмельницькому. Це чудова можливість для мене «розстартуватис»я. Тепер готуватимуся до Олімпіади вдома в Житомирі».

Юлія Єлістратова проонозовано була сильнішою в Хмельницькому на чемпіонаті України з триатлону

Юлія Єлістратова проонозовано була сильнішою в Хмельницькому на чемпіонаті України з триатлону.

Вже завтра, 11 липня, на Кубку Поділля з триатлону пройдуть чергові змагання. Із 8.00 до 11.30. 

До вашої уваги, фото зі змагань у Хмельницькому, які відбулися 10 липня:

Кубок Поділля з триатлону - 2021

У Кубку Поділля з триатлону - 2021 взяли участь як діти, так і дорослі.

Головні ж змагання відбувалися серед професіоналів

Чемпіонат України з триатлону 2021 в Хмельницькому

Чемпіонат України з триатлону 2021 в Хмельницькому

Акватлон серед аматорів у Хмельницькому

Чемпіонат України з триатлону 2021 в Хмельницькому

На Південному Бузі рятувальники стежили, аби нікому з учасників змагань не стало зле

На Південному Бузі рятувальники стежили, аби нікому з учасників змагань не стало зле.

Читайте також: Напівмарафон у Хмельницькому. Сотні бігунів та епатажний блогер

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую