emailfbgpinstokrsstgtwvibervkwaytSkypeWhatsappViberPhoneMailПункт


Шановні дописувачі-блогери! У зв'язку з редизайном сайту, редакція закрила можливість додавати дописи у цей розділ. Однак раді вас попередити, що ми розробили новий розділ «Спецпроекти» у якому й розмістили Блоги. А також дещо змінили умови розміщення дописів у блогах.

Ті з вас, хто готує матеріали і має бажання опублікувати їх у блогах, можуть написати на електронну скриньку [email protected]. Звертаємо вашу увагу, що редакція залишає за собою право вирішувати чи публікувати ці тексти у розділі Блоги.

Прошу також зауважити, що у нас є розділ «НарКор», де усі зареєстровані читачі мають можливість публікувати свої новини чи інформацію.

Дякуємо, що залишаєтеся з нами.

Шеф-кухар


БЛОГ (ДОПИСИ)

Про автора Краще бути розвиненим на 10% у 10-ти сферах, ніж на 100% у одній. Роберт Кійосакі

Дещо про картоплю-фрі

У кухнях багатьох країн картопля-фрі є національним продуктом. Так, у Великій Британії вона подається з рибою, смаженою в клярі, і називається Fish and Chips (в англійській мові не використовується звичне нам слово фрі). Важко сазати, коли вона виникла, але можна розповісти дещо цікаве про сам продукт.

Для того, щоб картопля-фрі була смачною, вона повинна готуватися у трьох ваннах з олією, при різній температурі. Перша ванна повинна мати температуру 110°C. Це робиться для того, щоб денатурувати (денатурування - втрата природних властивостей у наслідку порушення просторовї структури молекул) крахмал, щоб він вийшов на поверхню. Це дозволяє нам отримати хрустку скоринку. 

Наступна ванна має температуру 180°C.При зануренні у неї картоплі крохмал, що знаходиться на поверхні, формує більш хрустку скоринку. Таким чином ми отримуємо і м'якішу серединку.

Потім необхідно провести охолодження до 5°C. Це робится для повторної денатурації. При охолодженні картопля втрачає воду і стає ще м'якшою всередині та більш хрумкою на поверхні.

І останній етап - це третя ванна з температурою 220°C. Ось такий насправді шлях проходить картопля-фрі, перед тим, як Ви замовите її.

                                                                                            Про шкідливість:

Думка, що картопля-фрі є шкідливим продуктом з одного боку правильна. Але сама картопля не може бути шкідливим продуктом. Уся шкода від неправильного використання олії. Для того, щоб цей продукт не був шкідливим, необхідно якомага частіше змінювати олію. Тоді продукт буде навіть корисним. Ажде картопля - джерело вуглеводів і природнього білка. Олія - джерело вітамінів А, D і E. Це ті вітаміни, які необхідні для нормального функціонування організму. Тобто, якщо картопля смажиться на олії, то вона збагачується цими вітамінами.

А якщо ми смажимо картоплю у одній і тій самій олії, то вона вбирає в себе важкі метали: продукти розпаду жирів, іх взаємодії з цукрами, які містяться у картоплі. І от тоді кінцевий продукт стає шкідливим.

Також не потрібно використовувати ніяких тваринних жирів або пальмову олію.

Цікавий факт: Холестирин, який всі вважають шкідливим, направді потрібен нашому організму. У малиій кількості.

Про пальмову олію: вона є техничним продуктом. Але сьогодні чомусь дуже багато жирів для фритюру чомусь виготовляються саме наїї основі. Тому я раджу використовувати звичайну соняшникову олію.

Але пам'ятайте, що хоч картопля-фрі не є "поганим" продуктом, але постійно вживати її також не варто. Все добре в міру.

Дякую за увагу.

І давайте жити смачно!

теги: кухня, їжа, картопля

18 Вересня 2014, 16:03:18 1322 0



Популярні новини

Останні новини

Останні фото та відео


Курси валют на 27.04.2024
купівля
продаж
Міжбанк
$
39.6
39.63
42.56
42.58

Архів новин

<<Квітень 2024>>
ПнВтСрЧтПтСбНд
1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

     

«Єдині новини» на Хмельниччині та Україні. Для цього натисніть на трансляції хмельницьких і всеукраїнських телеканалів, або слухайте радіо khm-radio.ye.ua чи radio.ye.ua
"Єдині новини" на Українському радіо