ye-logo.v1.2

Симчишин дав вказівку не слухати Громадську раду?

Політика 5031
Сабій: "я виконую вказівку, а ви вислуховуєте кандидатуру"
Сабій: "я виконую вказівку, а ви вислуховуєте кандидатуру". Фото: автора

Громадська рада, яка діє при Хмельницькій міській раді, обурюється призначеннями: чому анонсують обговорення, а насправді усіх просто ставлять перед фактом?

Під час чергового так званого обговорення кандидатур на посаду керівників управлінь та департаментів Хмельницької міської ради, представники Громадської ради обурилися тим, що влада не проводить обговорення, як і обіцяла, а ставить перед фактом, кого призначать на ту, чи іншу посаду.
В п’ятницю у міській раді анонсували чергове обговорення. Цього разу громадськості представили кандидата на керівника управління комунальним майном та директора департаменту архітектури, містобудування та земельних ресурсів. Як і годиться, запросили пресу, громадськість.
Керуюча справами Хмельницької міської ради Юлія Сабій представила двох кандидатів: Мирослава Трещова, кандидата на керівника управління комунальним майном, який донедавна був радником Олександра Симчишина та Сергія Борисюка – на посаду директора департаменту архітектури, містобудування та земельних ресурсів.
«Чому ми сьогодні заслуховуємо лише одного кандидата, і не заслуховуємо іншого, якого подала Громадська рада на посаду керівника управління комунальним майном? Ми б їх разом заслухали, а вже тоді міський голова обирав би з двох кандидатур – запитав перший заступник голови Громадської ради Олександр Папуга.

Громадська рада, за словами Олександра Папуги, запропонувала міському голові розгалянути на посаду начальника управління комунальним майном кандидатуру Олександра Кривого, голову комітет з питань управління майном територіальної громади, інвентаризації та законності його відчуження при Громадській раді.

 

"Якщо нас тут збирають, то мають прислухатися", - представники Громадської ради.

«Якщо певні кандидатури озвучуються і подаються у письмовому вигляді на розгляд міському голові, то він радиться з профільним заступником. Я тут виконую делеговані повноваження заступника міського голови по презентації даної людини на посаду начальника управління комунального майна. Якщо ми на сьогодні маємо саме таке рішення міського голови, щоб Мирослав Миколайович доповідав перед вами, то я виконую вказівку, а ви вислуховуєте кандидатуру на цю посаду», – заявила керуюча справами Юлія Сабій на зауваження представника Громадської ради.
«Це не обговорення. Ви перед фактом ставите», – заперечили представники Громадської ради.
На обговорення приходить все менше і менше людей, тому що ніхто не хоче «брати участь у цирку».
«Людину представляють по факту, інших кандидатур немає і що б ми не говорили, все одно призначається та ж людина. Ми свою думку сказали стосовно призначення начальника управління освіти. Його все одно призначили. Ми свою думку сказали стосовно начальника управління транспорту і зв’язку. Його поки не призначили, але він виконує обов’язки», – обурювався представник громадськості Олександр Папуга.

За його словами, обговорення проводяться «для галочки», тому люди не вірять у задекларований міським головою перед обранням на посаду, демократичний підхід до призначення начальників управлінь і структурних підрозділів.
«Якщо нас тут збирають, то мають прислухатися. А якщо просто, щоб поговорити, то нехай буде, як і вимагає законодавство: міський голова призначив і жодних обговорень не передбачено. А якщо вже стільки разів повідомляли, що буде все демократично, то давайте кілька кандидатур, обговорюємо, обираємо і призначає міський голова. А не: привели людину, поставили перед фактом, а ми тут просто, щоб поговорити», – каже Олександр Папуга.

"Я донесу позицію Громадської ради до міського голови", - резюмувала керуюча справами. 

"Це не обговорення. Нас ставлять перед фактом", - заявили представники Громадської ради.
 

 

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую