ye-logo.v1.2

Святковий сільськогосподарський ярмарок у Хмельницькому: що продають і за скільки

Суспільство 4502
Ярмарок на Прибузькій простягнувся на сотні метрів
Ярмарок на Прибузькій простягнувся на сотні метрів. Фото: автора

Придбати можна продукти на будь-який смак і гаманець.

У суботу, 24 вересня, на вулиці Прибузькій, з самого ранку велелюдно - з восьмої години тут розгорнувся традиційний ярмарок сільгосппродукції. Намети з товаром за цінами виробника розставили на сотні метрів. Ярмарок приурочений святу обжинок та Дню міста.

Мешканці та гості Хмельницького можуть тут запастися на зиму картоплею, морквою, буряком, а також придбати борошно, крупи, мед, м’ясо-молочну та іншу продукцію. Також крім продуктів, фермери та сільгоспвиробники торгують саджанцями та насінням. На ярмарок привезли якісну, свіжу, відбірну продукцію з усіх районів нашої області. Найбільші черги вишикувались біля машин з картоплею та біля прилавків з м’ясом і ковбасними виробами. Можна скупитися, а заодно й смачно пообідати пиріжками чи шашликом, який тут же смажать.

М'ясо продають по 75 грн кілограм

На початку довгого ряду розмістили прикрашені намети , які представляють кожен район області. Тут навіть грають музики. Працівник державної дослідної станції Інституту кормів та сільського господарства Поділля Володимир Левченко продає мед. Розповідає про його користь та лікувальні властивості. Навіть дає порає поради, як мед використовувати в косметології. Каже, що для маски на обличчя найкраще підійде липовий чи з акації, який має бути без крупинок, м’яким.

Люди приїхали звідусіль

«Мед дуже корисний для організму. Але треба добре приглядатися, купуючи його. Велика роль і місця, де він зібраний. Найчистіший – липовий і з акації, - говорить чоловік. - Мед треба вживати кожен день, він добре впливає на обмін речовин. Прекрасний для вживання і мед з розторопші».

Мед коштує на ярмарку 35 грн за півлітра

Овочами можна запастися на всю зиму

Пані Марина Слободян приїхала на ярмарок автобусом із села Педоси. Каже, що збирається накупити всього на зиму, бо дешевше. Разом з нею приїхали ще й сусіди. Збираються купувати олію і саджанці.

Продавали і квіти і насіння

Ціни на деякі товари, представлені на ярмарку на Прибузькій:
Картопля – від 2,50-20грн/кг (залежно від сорту і якості),
Морква, буряк – 6 грн,
Цибуля ріпчаста – 3,50 - 5 грн,
Часник – 60 грн,
Капуста білокачанна – 5 грн,
Яблука – від 5-9 грн,
М’ясо – від 75 грн,
Сало – 40-50 грн,
Яйця – 9 грн/10 штук,
Мед – 35-50 грн/0,5 л,
Риба – від 35 грн/кг,
Олія – 15 грн/5 літрів (нерафінована) і 25 грн/5 літрів.

Оптом цибулю продавали дешевше

Навіть екс-губернатор Прус прийшов за дешевими продуктами

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую