ye-logo.v1.2

В обласному центрі з’явився ще один заклад, де дітей навчатимуть мистецтву

Культура 2639
Новий мистецький заклад працює на Проспекті Миру
Новий мистецький заклад працює на Проспекті Миру. Фото: автора

У Подільському культурно-просвітницькому центр імені Миколи Реріха також проводитимуть виставки, лекції та майстер-класи.

У Хмельницькому упродовж 26 років працює Подільський культурно-просвітницький Центр імені Миколи Реріха, який здійснює культурно-просвітницьку діяльність. У своїй роботі працівники Центру базуються на концепції Культури, сформульованій Реріхом. Основне приміщення Центру знаходиться на вулиці Подільській 25. Сьогодні, 24 вересня, відбулося відкриття ще одного важливого для міста мистецького закладу - Будинку творчості Подільського культурно-просвітницького центру імені Миколи Реріха, на вулиці Проспект Миру 103/1. Там не тільки відбуватимуться всілякі виставки творчих робіт, а й лекції, майстер-класи, у різноманітних гуртках навчатимуться діти.

«Тут реалізується творчість наших вихованців Подільського культурно-просвітницького центру імені Миколи Реріха. Він вже існує 26 років. Працюють у нього люди, послідовники спадщини сім’ї Реріхів, які намагаються жити його словами. Тільки через культуру може вийти наша цивілізація із кризи. Ми мріяли про більше приміщення, щоб залучити більше людей. І нашій мрії дали можливість реалізуватись, - розповідає президент Подільського культурно-просвітницького центру ім. Миколи Реріха, Станіслав Крук.

За його словами, у новому центрі навчатимуться дітки у театральних гуртках, народного танцю і образотворчого мистецтва. Набір у групи розпочнуть відразу після урочистого відкриття.

Червона перерізана стрічка означала офіційне вікриття центру

Також, центр відкрили виставкою київського скульптора Олексія Леонова «Верховенство духу». У експозиції представлені 39 нових скульптур. Одна з них бронзова. Роботи увічнюють здобутки людства за тисячоліття її історії.

На вікритті виступив Хмельницький муніципальний камерний хор

«Мені приємно бути серед друзів центру. Найкращі побажання культурному простору нашого міста. Тепер він значно розширився. Ми працюємо на майбутнє, для хмельничан, які займатимуться і споглядатимуть прекрасні речі. Маємо гарний палац, де можуть розвиватись діти. Це знакова подія для нашого міста», - зазначає ректор Хмельницького інституту соціальних технологій (ХІСТ)Університету «Україна» Михайло Чайковський.

Мистецький заклад відкривали відомими музичними композиціями

З’явився Будинок творчості Подільського культурно-просвітницького центру імені Миколи Реріха завдяки родині місцевих підприємців Гайдуків. Вони фінансували усі необхідні роботи.

 

 


 

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую