ye-logo.v1.2

На мистецькому ярмарку в центрі Хмельницького школярі збирають гроші для бійців АТО

Суспільство 2527
Школярі влаштували благодійний ярмарок
Школярі влаштували благодійний ярмарок. Фото: автора

Діти влаштували ціле містечко, де проводять майстер-класи і продають власні вироби.

 На майданчику поблизу ТЦ «Дитячий світ» у Хмельницькому сьогодні, 25 вересня, розгорнулась учнівська творча майстерня. За десятками столів школярі продають малюнки, вироби з глини, пластиліну, паперу, дерева, навіть печиво і вареники. Усі гроші, виручені за продаж, передадуть на потреби бійців АТО.

«Сьогодні хмельничани святкують День міста, ми влаштували виставку декоративного мистецтва. Усе, що ви бачите, - зроблене руками дітей під час навчання. Один із аспектів нашої акції – гроші, виручені за продаж, будуть спрямовані на підтримку бійців АТО. Наша школа вже разів 50 долучалась до подібних акцій, якщо підрахувати, то близько 10 тисяч ми вже виручили за продаж дитячих виробів і передали на допомогу армії», - говорить директор гімназії №2 Віктор Байдич.

Кожна школа презентує особливі вироби, все зроблене руками учнів, які залюбки свій товар продають та проводять майстер-класи. Між ними навіть виникає конкуренція, як привабити покупців: хтось вигукує девізи, хтось припрошує, хтось співає і грає на гітарі.

"У нас є шкатулочки, ляльки-мотанки, вишивки, яблучка. Це все робили учні нашої школи, починаючи з 5 до 11 класу», - розповідає учениця НВК №23 Ніна Онищак.

«Ми продаємо різне печиво, я сама пекла за рецептом моєї бабусі. Вона мене навчила. Тут і пиріг, шоколадне печиво, вушка. Трохи вже розпродали», - каже 12-річна Сабіна Шопник.

За словами вчителів, участь у таких ярмарках, доручення до громадської справи для дітей дуже важлива. Школярі беруть участь в акціях з великим ентузіазмом, адже роблять свій вклад у наближення миру.

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую