emailfbgpinstokrsstgtwvibervkwaytSkypeWhatsappViberPhoneMailПункт


Шановні дописувачі-блогери! У зв'язку з редизайном сайту, редакція закрила можливість додавати дописи у цей розділ. Однак раді вас попередити, що ми розробили новий розділ «Спецпроекти» у якому й розмістили Блоги. А також дещо змінили умови розміщення дописів у блогах.

Ті з вас, хто готує матеріали і має бажання опублікувати їх у блогах, можуть написати на електронну скриньку [email protected]. Звертаємо вашу увагу, що редакція залишає за собою право вирішувати чи публікувати ці тексти у розділі Блоги.

Прошу також зауважити, що у нас є розділ «НарКор», де усі зареєстровані читачі мають можливість публікувати свої новини чи інформацію.

Дякуємо, що залишаєтеся з нами.

Пресслужба ПриватБанку


БЛОГ (ДОПИСИ)

 

«Банківська система України готова до економічних реформ і розвитку», – О. Дубілет

Після демократичного перезавантаження інвестори готові вкладати в Україну мільярди. Як зазначають в Аналітичному центрі ПриватБанку, востаннє така пильна увага до України була 10 років тому, після «помаранчевої революції». Інвестори вірили, що нова влада зможе позбавитися корупції та зробити Україну європейською державою. 2004–2008 рр. були часом стрімкого розвитку, що зупинила іпотечна криза в США.

Сьогодні в Україні з’явився новий шанс залишити позаду непрозору економіку, корупційнісхеми та стати привабливою з точки зору співпраці та інвестицій для всього світу. І світ це підтримує.

За словами Джорджа Сороса, Україна відзначається «диверсифікованою економікою» та«високою якістю людського капіталу», тому потенційно цікава як об’єкт для інвестицій.

Підтримку демократичних змін і проєвропейського економічного курсу України виказали ЄС, МВФ, а також США не тільки на рівні офіційних заяв, але й конкретними діями.

Додає оптимізму готовність виділення Міжнародним валютним фондом кредиту в 15 млрд доларів. Це дозволить наповнити державну казну, яка, за словами прем’єр-міністра Арсенія Яценюка, порожня. «Розбазарено понад 20 млрд доларів золотовалютних резервів, отримано 37 млрд доларів кредитів, що зникли в невідомому напрямку», – повідомляв він. 

Існує думка, що кредитні кошти МВФ частково підуть на рефінансування старих кредитів МВФ, а частина – на збільшення золотовалютних резервів. НБУ зможе за рахунок резервів контролювати курс долара в допустимих для економіки рамках. А для іноземного бізнесу кредит МВФ є найкращим доказом, що в Україну можна знову інвестувати. Економіка України зможе розвиватися зовсім іншими темпами.

4 березня почала роботу місія МВФ в Україні. Пройшли перші зустрічі голови НБУ Степана Кубіва та керівника місії Миколи Георгієва, на яких вони обговорили співпрацю та умови МВФ з реформування економіки для отримання кредиту.
Окрім того, ЄС вирішив виділити кредит Україні. Верховна Рада ухвалила законопроект щодо надання фінансової допомоги з боку ЄС в сумі до 610 млн євро.

США також заявили про надання Україні кредитних гарантій на суму не менше 1 млрд доларів на підтримку української економіки. Держсекретар США Джон Керрі заявив: «Ми працюємо над підтримкою України. Зараз визначаємо, які є потреби. Ми заявили про гарантовану позичку Україні на суму 1 млрд доларів». За словами Джона Керрі, Президент США Барак Обама дав відповідні інструкції «знайти всі способи надання прямої економічної допомоги Україні». Ще в неділю Міністр фінансів США заявив, що США «готові працювати з партнерами для надання Україні тієї підтримки, яка їй необхідна» для економічного зростання та стабільності.

До економічних реформ і розвитку готова і банківська система України. «Національний банк разом із провідними банками повністю контролюють ситуацію на ринку, – повідомив Голова Правління ПриватБанку Олександр Дубілет. – Українська банківська система працює в стабільному режимі, усі платежі та перекази проходять без затримок. Регулятор робить правильні дії. Ми стабілізували ситуацію, далі будемо говорити про розвиток».

Єдність кредиторів (які донедавна сумнівалися в Україніповязана як з революцією протикорумпованої владитак і з військовою інтервенцією Росії в Криму. Світове співтовариство підтримує суверенітет України в ситуації з Кримом. Лідери Канади, Франції, Німеччини, Італії, Японії, Великобританії та США (країни входять в G8, як і Росія), а також президенти Європейської ради та Європейської комісії виступили з офіційними заявами, у яких засудили дії в Криму.

Європа готова допомогти Україні вирішити її головну проблему – залежність від російського«Газпрому», через який уряд РФ вимагає погашення боргівна які у країни зараз немає грошей.Єврокомісар з енергетики Гюнтер Еттінгер підбадьорив НАК «Нафтогаз Україна», пообіцявши допомогти з погашенням заборгованості в 2 млрд доларів перед російським «Газпромом». «Нафтогаз» заборгував близько 2 млрд доларів «Газпрому», і ми допоможемо оплатити цей рахунок», – повідомив він. Єврокомісар підтвердив готовність надати підтримку діяльності уряду щодо реформування енергетичного сектора та інтеграції енергоринку України в енергетичні ринки ЄС.

теги: зміни, інвестиції, банк, приватбанк, прогнози

5 Березня 2014, 18:34:50 1571 0



Популярні новини

Останні новини

Останні фото та відео


Курси валют на 23.04.2024
купівля
продаж
Міжбанк
$
39.72
39.74
42.23
42.25

Архів новин

<<Квітень 2024>>
ПнВтСрЧтПтСбНд
1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

     

«Єдині новини» на Хмельниччині та Україні. Для цього натисніть на трансляції хмельницьких і всеукраїнських телеканалів, або слухайте радіо khm-radio.ye.ua чи radio.ye.ua
"Єдині новини" на Українському радіо