clear-dayclear-nightcloudyfogpartly-cloudy-daypartly-cloudy-nightrainsleetsnowthunderstormwind emailfbgpinstokrsstgtwvibervkwaytSkypeWhatsappViberPhoneMail
food_01food_02food_03food_04food_05food_06food_07food_08food_09food_10food_11food_12food_13food_14food_15food_19food_17food_18food_19food_user-recipefood_20warningstar
26 Січня 2019 р. Світлана ЯСЬКОВА 992

Салат «Крабово-курячий тандем» із рисом та кукурудзою + цікаві ідеї для подачі

В крабовий салатик не лише можна додавати різні складові, але й щоразу сервірувати його по-новому!
В крабовий салатик не лише можна додавати різні складові, але й щоразу сервірувати його по-новому! Фото: колаж автора

І знову страва з категорії «старий салат на новий лад». До класичного, всім відомого поєднання «краби-рис-кукурудза-огірок» тут дуже вдало вписалася ще й варена куряча грудка.

Одним із традиційних салатів для свята та буднів є салат із крабовими паличками. За останні десять років він навіть дещо потіснив із п’єдесталу славнозвісне «Олів’є». Варіацій цієї страви вистачить на цілий розділ кулінарної книги. Проте, я дещо змінила технологію приготування рису та вирішила поєднати в одному салаті два інгредієнти, які не зовсім поєднуються на перший погляд. І хоча до крабових паличок я абсолютно не палаю пристрастю й готую їх більше для сина, якому вони смакують у будь-якому вигляді, результат здивував навіть мене. Салат заграв новими барвами й із банального став навіть оригінальним.

ІНГРЕДІЄНТИ:

3 яйця,

1 банка консервованої кукурудзи,

240 г крабових паличок,

1 склянка рису,

1 великий свіжий огірок,

1 куряче філе,

кріп,

домашній майонез,

сіль,

чорний мелений перець.

ПРИГОТУВАННЯ:

У каструлю з водою покласти цілу почищену морквину, цибулину, перець горошком та лавровий листок, закип’ятити.

В окріп додати куряче філе (гаряча вода одразу ж «запечатає» соки в м’ясі й грудка залишатиметься соковитою), трішки підсолити.

Варити до готовності й залишити в бульйоні до охолодження (я, зазвичай, готую філе напередодні).

Потім нарізати невеличкими шматочками – соломкою чи кубиком.

Рис ретельно промити в теплій воді, щоб змити крохмаль і борошняний пил, а потім в гарячій. Відкинути на сито й дати стекти рідини. Після цього покласти його в киплячий бульйон, у якому варилася курка (головне, не переварити! Зерна повинні зберігати форму).

Готовий рис охолодити (якщо крупа у вас була не найкращої якості, можна ще й промити її водою; на фото у мене не промитий рис).

Яйця відварити, почистити й нарізати дрібними кубиками чи соломкою.

Крабові палички подрібнити великими шматками.

Огірок нарізати соломкою чи кубиками. З кукурудзи зцідити маринад. З’єднати обидва інгредієнти.

В глибокій мисці змішати варені рис та курятину, крабові палички, кукурудзу й огірки. Наприкінці додати нарізані яйця, майонез (бажано домашній!), посолити та поперчити за смаком. Обережно знову перемішати. При подачі салат можна прикрасити зеленню.

ОКРЕМИМ РЯДКОМ (як і обіцяла в заголовку, варіанти святкової подачі салатика):

*особисто мені найбільше подобається, коли він сервірується порційно. Це можна зробити в їстівних кошиках чи тарталетках із пісочного чи листкового тіста. Також можна викладати салатик у звичайні склянки чи бокали, прикрасивши зверху креветкою чи смужкою крабової палички (для цього паличку розрізати повздовж на двоє-четверо).

*Ще один цікавий варіант – не змішувати салат у місці, а викладати його шарами у прозору скляну піалу з високими бортиками. В цьому випадку, слід перемастити кожен шар сіточкою майонезу, а завершити формування кукурудзою.

*Крабовий салат із рисом часто формують у вигляді башточки за допомогою кулінарного кільця, попередньо перемішавши його у глибокій мисці. Тоді він має ідеальну круглу форму.

*А можна просто щільно затрамбувати страву у будь-яку округлу піалу та перевернути на пласку тарілку на кшталт пасочки. Вийде салатик у формі купола. Його можна прикрашати кукурудзою, зеленню, листям салату…

*Поки писала, в голові вималювався ще один цікавий варіант – як і у випадку з багатошаровою подачею, салат не потрібно перемащувати, а викласти його на велику круглу тарілку у вигляді сегментів (кожен інгредієнт окремо по колу). По центру – гірка майонезу. Змішується салат безпосередньо за столом перед гостями (як в салаті «Східний базар»).

ДО РЕЧІ, якщо ви часто готуєте салати з крабовими паличками, то вам варто переглянути наш рейтинг найсмачніших, який ми склали, провівши в редакції аматорську народну відеодегустацію крабових паличок від різних виробників.

салати, салат, салат крабовий, салат крабово-курячий тандем, крабові палички, салат з рисом і крабовими паличками

Система Orphus
Помітили помилку в тексті? Виділіть її мишкою та натисніть Ctrl + Enter

До теми

Дегустаційна зала: які крабові палички найкраще смакують у піст? (відео)
порадник, відеорецепти
Світлана ЯСЬКОВА 1844
Працівники редакції продегустували один із найпопулярніших продуктів українських салатів й обрали найсмачніший
Салат із малосольного лосося з «бородинськими» сухариками
салати
Світлана ЯСЬКОВА 1192
Смачний та корисний салатик, який прийде до смаку любителям червової рибки.
Салат «Гострий язичок»
салати
Світлана ЯСЬКОВА 2529
Хоч на святковий стіл, хоч домашніх потішити — цей салат із язиком і корейською морквою для всього підійде.
Салат із крабових паличок «Червоне море»
салати
Світлана ЯСЬКОВА 2085
Кажемо «ні!» вареним яйцям та консервованій кукурудзі!
Показати ще
Коментувати:
Коментарів - 0: