ye-logo.v1.2 food_01food_02food_03food_04food_05food_06food_07food_08food_09food_10food_11food_12food_13food_14food_15food_19food_17food_18food_19food_user-recipefood_20warningstar
19 Листопада, 2019

Чахохбілі, чакіндзулі, та шкмерулі: три найкращих рецепти курки по-грузинськи

6 Листопада 2019 р. Світлана ЯСЬКОВА Гурман 542
Птиця за грузинськими рецептами готується елементарно, але підкорює з першого ж шматочка!
Птиця за грузинськими рецептами готується елементарно, але підкорює з першого ж шматочка! Фото: img.anews.com

Коли грузини готують курятину, то навіть гарнір не потрібен! Вистачить шматочка хліба або лаваша, аби вмочувати його в ароматний, пряний та густий соус!

Чахохбілі, ткемалі, хінкалі, сациві, хачапурі, сулугуні, ачма, сацебелі, чанахі, лобіо, харчо… Все це красиві мелодійні назви знаменитих грузинських страв, які знайомі багатьом гурманам в усьому світі. Ми любимо грузинську кухню за лаконічність і довершеність. Особливої ж уваги заслуговують страви з курятини. Птиця за грузинськими рецептами готується елементарно, але підкорює з першого ж шматочка! Пропоную вам три найпопулярніші рецепти, які є справжніми діамантами грузинської кухні. Скажу без перебільшення, що до того моменту, поки не спробувала приготувати шкмерулі, чахохбілі та чакіндзулі, я навіть уявити собі не могла, що звичайна курка може бути такою смачною!

Шкмерулі

Ця страва походить від назви Рачинського села Шкмері. Кажуть (за вірогідність не ручаюсь), що вона стала результатом селянської ощадливості. Для її приготування один селянин просто використав те, що було під рукою. Проте тепер це дуже популярна й смачна страва грузинської кухні! Шкмерулі зовні нагадує сациві — тобто, курятина тушкується в білому соусі. Але готувати її в рази простіше. Жодних зайвих маніпуляцій і додаткових інгредієнтів і спецій! Тільки той мінімум, який вказаний у рецепті. ДЕТАЛЬНІШЕ ТУТ 

Чахохбілі

Страва дуже проста в приготуванні, проте нереально смачна! Я, хоча й затятий м’ясоїд, але найбільше у чахохбілі обожнюю підливку. Вона настільки смачнюча, що мачати у неї товстий лаваш непередаване задоволення. Смак страви дуже домашній, збалансований і гармонійний. Рецепт став для мене справжньою знахідкою, яку ще не раз реалізовуватиму в себе на кухні!

ДЕТАЛЬНІШЕ ТУТ.

Чакіндзулі

Ця шалено смачна страва готується на «раз-два-три», а результат приємно дивує! І хоча моїх рідних можна назвати справжніми фанами грузинської кухні, з чакіндзулі ми познайомилися не так давно. Чомусь мало відомо про цю страву, навіть в Інтернеті… Це курка в білому вині з перчиком чилі та кінзою. Чакіндзулі в класичному варіанті готують у кеці з червоної глини, завдяки чому страва залишається дуже соковитою та ароматною. Проте в домашніх умовах цілком підійде і сотейник з товстим дном або ж глиняний горщик. ДЕТАЛЬНІШЕ ТУТ.

 

грузинська кухня, м`ясо та субпродукти, чахохбілі, чакіндзулі, шкмерулі, ТОП, найкращі рецепти курки по-грузинськи, курятина, курка, страви з курятини, курка по-грузинськи

Коментарі:

  Так  Ні, дякую