Гаряча тема:
- Війна
Чахохбілі, ткемалі, хінкалі, сациві, хачапурі, сулугуні, ачма, сацебелі, чанахі, лобіо, харчо… Все це красиві мелодійні назви знаменитих грузинських страв, які знайомі багатьом гурманам в усьому світі. Ми любимо грузинську кухню за лаконічність і довершеність. Особливої ж уваги заслуговують страви з курятини. Птиця за грузинськими рецептами готується елементарно, але підкорює з першого ж шматочка! Пропоную вам три найпопулярніші рецепти, які є справжніми діамантами грузинської кухні. Скажу без перебільшення, що до того моменту, поки не спробувала приготувати шкмерулі, чахохбілі та чакіндзулі, я навіть уявити собі не могла, що звичайна курка може бути такою смачною!
Ця страва походить від назви Рачинського села Шкмері. Кажуть (за вірогідність не ручаюсь), що вона стала результатом селянської ощадливості. Для її приготування один селянин просто використав те, що було під рукою. Проте тепер це дуже популярна й смачна страва грузинської кухні! Шкмерулі зовні нагадує сациві — тобто, курятина тушкується в білому соусі. Але готувати її в рази простіше. Жодних зайвих маніпуляцій і додаткових інгредієнтів і спецій! Тільки той мінімум, який вказаний у рецепті. ДЕТАЛЬНІШЕ ТУТ
Страва дуже проста в приготуванні, проте нереально смачна! Я, хоча й затятий м’ясоїд, але найбільше у чахохбілі обожнюю підливку. Вона настільки смачнюча, що мачати у неї товстий лаваш непередаване задоволення. Смак страви дуже домашній, збалансований і гармонійний. Рецепт став для мене справжньою знахідкою, яку ще не раз реалізовуватиму в себе на кухні!
ДЕТАЛЬНІШЕ ТУТ.
Ця шалено смачна страва готується на «раз-два-три», а результат приємно дивує! І хоча моїх рідних можна назвати справжніми фанами грузинської кухні, з чакіндзулі ми познайомилися не так давно. Чомусь мало відомо про цю страву, навіть в Інтернеті… Це курка в білому вині з перчиком чилі та кінзою. Чакіндзулі в класичному варіанті готують у кеці з червоної глини, завдяки чому страва залишається дуже соковитою та ароматною. Проте в домашніх умовах цілком підійде і сотейник з товстим дном або ж глиняний горщик. ДЕТАЛЬНІШЕ ТУТ.
Тільки зареєстровані користувачі мають змогу залишати коментарі!
Будь ласка, зареєструйтеcя або виконайте вхід під своїм акаунтом!
Переваги зареєстрованих користувачів
Зареєстровані користувачі користуються перевагами: