ye-logo.v1.2

У Хмельницькому згадували «добряка» Кузьму «Скрябіна»

Культура 2688
У Хмельницькому відбувся вечір пам
У Хмельницькому відбувся вечір пам'яті Кузьми "Скрябiна". Фото: автора

Минуло три роки із дня загибелі музиканта.

Учора, 2 лютого, минуло рівно три роки з дня трагедії, коли загинув відмий український співак Кузьма «Скрябін». Це сталося коли Андрій їхав у власній автівці з концерту на честь 25-річчя гурту в Кривому Розі.

На трасі його позашляховик зіткнувся із молоковозом. Досі тривають розмови, ведуться журналістські розслідування, бо ніхто не вірить у те, що Кузьма сам міг спричинити ту ДТП. Його, до речі, за версією слідства, визнали винним.

Згадували учора "Скрябіна" і у Хмельницького. Книгарня «Є» організувала вечір пам'яті «Місця щасливих людей». Прийшло кілька десятків людей. Слухали пісні Андрія, дивились перші і найпопулярніші кліпи, спогади рідних та друзів, читали його власні вірші.

«Після смерті Кузьми стало видно, як його любили. Минає три роки з дня його смерті й ми хочемо зібрати людей, однодумців, яким цікава творчість цієї людини. Крім спогадів і кліпів, плануємо зачитати кілька його віршів. Бо крім музичної діяльності, композиторської, він займався письменництвом», - розповідає координатор подій книгарні «Є» Ольга Осмолян.

Хмельничани зібрались згадати творчіть Кузьми

На вечір пам'яті прийшла хмельничанка Маргарита. Розповідає, що із творчістю Кузьми знайома не так багато років. По-особливому його пісні почали звучати після смерті співака.

«Я не дуже давно знайома з творчість "Скрябіна". Але після його смерті творчість Андрія стали ближчою і важливішою для мене. Найбільше подобаються пісня «Старі фотографії» і «Мама». Коли їх слухаєш, то з'являється й усмішка, і сльози, і відчуваєш внутрішнє тепло», - ділиться Маргарита.

Вперше прийшов на подібний захід Петро. Каже, найбільше полюбляє ранню творчість Кузьми, бо там є присмак готики.

Про свого сина та його колектив ниписала книгу Ольга Кузьменко

«В українців така риса, коли втрачаємо, тоді починаємо цінувати і згадувати. Андрій Кузьменко був культовим виконавцем, простою і лаконічною людиною, завжди залишався собою. Мені найбільше подобається рання творчість "Скрябіна", там присмак готики. Також подобаються пісні «Старі фотографії», «А пам'ятаєш»», - розповідає хмельничанин.

Петро згадує, що крім музики, читав книжки Андрія, зокрема "Я, Побєда і Берлін". Неодноразово переглядав його відеоінтерв'ю, записи концертів.

Додамо, не так давно міськрада прийняла рішення про перейменування скверу біля обласної філармонії, у сквер Кузьми "Скрябіна".

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую