ye-logo.v1.2

Хмельницькому – 587 років: як хмельничани святкують День міста (ФОТО+ВІДЕО)

Культура 10301

Цього року День міста відзначають під гаслом «Майбутнє прекрасне».

Сьогодні, 29 вересня, Хмельницький розпочав святкування свого 587-річчя, яке триватиме протягом двох днів. Попри холодну погоду, на різних локаціях міста тривають урочистості.

З самого ранку на Прибузькій розгорнувся традиційний ярмарок сільгосппродукції, а біля меморіалу «Ангела Скорботи» відбулася Спільна міжконфесійна молитва за всіх, хто віддав життя за майбутнє України та за місто Хмельницький. 

Окрім традиційних заходів, у святковій програмі є кілька цікавинок. Біля «Дитячого світу» хмельничанам презентували інсталяцію з проекту київського художника Віктора Сидоренка «Деперсоналізація». Серія скульптур-клонів з пронизливим поглядом одразу ж стала популярною фотозоною серед містян.

Одразу після дощу почав розгортатись ярмарок біля кінотеатру Шевченка

У сквері Шевченка презентували творчі роботи закладів освіти і виставку-продаж робіт народних умільців. По вулиці Грушевського триває ярмарок із смаколиками та сувенірами.

Творчі роботи навчальних закладів

На святковій виставці можна придбати чимало цікавого

Паралельно з виставками на головні сценій біля кінотеатру Шевченка відбулися офіційні урочистості. Міський голова Олександр Симчишин привітав усіх з Днем міста та вручив нагороди хмельничанам, яким присвоїли звання „Почесний громадянин міста Хмельницького”.

Деяким хмельничанам звання присвоїли посмертно...

... тож нагороди отримували їх близькі

Після офіційногої частини на сцені перед хмельничанами виступили артисти львівського балету «Життя» з проектом «Етноеволюція», з’єдналися воєдино рух, слово, музика, перформенс і відеоінсталяція. Як зазначив ведучий свята Антон Довлатов, в «Етноеволюції» національна ритмопластика перекладена мовою сучасності.

Артисти вибухали несамовитою енергією української автентики

Дехто знімав виступ львів'ян на відео

«Сьогодні ми маємо можливість відчути масштаб потенціалу культури наших предків, доторкнутися до джерел сили українців разом з балетом «Життя», - розповів він. - Театр танцю, який на сьогодні презентував свою творчість в понад 50 країнах світу, є єдиним колективом України, який тричі представляв нашу державу на «Євробаченні».

Яскраві костюми, музичний супровід і граційні рухи разом утворили видовищне дійство

Святкування дня народження Хмельницького продовжується. Незважаючи на холодну осінню погоду, на хмельничан сьогодні протягом дня очікують ще чимало цікавинок. А ввечері на свіх чекає молодіжна дискотека і концерт відомих україниських гуртів «5 Vymir», «Patsyki z Franeka», «The Hardkiss».

Детальну програму святукування Дня міста читайте тут.

Вже традиційно День міста хмельничани святкують у дощовиках...

... і з парасольками

Увечері на сцені перед містянами виступатимуть зірки українського шоу-бізнесу

Тим часом у сквері Шевченка у дітей спортивні ігри

Локація з військовою технікою

По Грушевського триває ярмарок-продаж

ОНОВЛЕНО: До вашої уваги відеоролик про святкування Дня міста:

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую