ye-logo.v1.2

У Полонному хочуть реконструювати будинок, де гостювала Леся Українка

Культура 4692
У приміщенні колишньої школи розмістять експозицію присвячену Лесі Українці
У приміщенні колишньої школи розмістять експозицію присвячену Лесі Українці. Фото: Григорія Пирліка tyzhden.ua

Зробити це планують у найближчі два роки.

Це будинок рідного дядька поетеси Григорія Косача, розповідають у Полонській міській раді.

За словами начальника відділу культури та туризму Тетяни Ярославської, у будинку деякий час була школа №5, до якої у радянський період добудували частину приміщення.

«Коли школу закрили, приміщення, які пустували, місцеві жителі почали розносити на цеглини, позабирали шифер і все почало потроху руйнуватися. Ми тримаємо на контролі цей будинок і вже маємо домовленість із міської радою, щоб у найближчий час були виділені кошти на його реконструкцію. Щоб зберегти приміщення, плануємо там розмістити станцію юних туристів. Паралельно зробимо там експозицію присвячену діяльності та перебуванню у нас Лесі Українки», – розповідає Тетяна Євгенівна.

За її словами, поки про терміни та суми, які треба на проведення робіт говорити рано. Орієнтовно всі роботи планують зробити протягом двох років.

«Цей будинок ми плануємо внести у Всеукраїнські туристичні маршрути. Але спочатку плануємо розібрати добудову, адже та частина будинку, яку збудував Григорій Косач зараз у кращому стані, аніж та, яку добудували у радянський період», – пояснює Тетяна Ярославська.

Варто зазначити, що Полонська громада розробляє стратегію розвитку із залученням експертів Хмельницького центру розвитку місцевого самоврядування створеного Програмою U-LEAD з Європою.

Читайте також: Подорожуємо Україною. Колодяжне – мала батьківщина Лесі Українки
 

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую