ye-logo.v1.2

Вихідні у Хмельницькому: афіша заходів на 17-19 травня

Культура 3022
Плануйте відпочинок разом з сайтом "Є"
Плануйте відпочинок разом з сайтом "Є". Фото: з архіву

Програма заходів.

Вихідні у Хмельницькому обіцяють бути насиченими. Вже сьогодні у місті стартують Дні Європи. Основні події заплановані на території Молодіжного парку. Завтра центральними вулицями міста пройде масовий забіг, запрошують долучитися усіх охочих.

Крім того, впродовж п'ятниці-суботи в Хмельницькому триватиме "Ніч музеїв", у суботу-неділю походитиме виставка котів.

Не забувайте про виставки, які діють у нашому місті. У музеї-студії фотомистецтва відкрили виставку VI Київського весняного фотовернісажу. Виставка "Рослини-хижаки і мешканці джунглів" діє на другому поверсі Хмельницького ЦУМу. Виставка Виставка "Made in Ukraine. Витинанка" триває в галереї «квARTира» У Хмельницькому обласному художньому музеї вдемонструють міжнародну виставку живопису "Ідентифікація".

Щоб ви не пропустили найцікавіше, сайт "Є" підготував для вас чергову підбірку подій, які відбудуться протягом вихідних у Хмельницькому.

ПРОГРАМА ЗАХОДІВ

П'ятниця (17 травня)

Фото: з архіву редакції

Дні Європи у Хмельницькому

Впродовж двох днів, 17-18 травня, у Хмельницькому триватимуть Дні Європи. Цього року всі події відбуватимуться у Молодіжному парку. У п’ятницю там виступатимуть колективи, які грають музику у стилі «джаз», в суботу Хмельницька обласна філармонія влаштує Сlassic open air show «Gala Strauss». Крім того, на території парку розташовуватимуться ятки з їжею європейської кухні.

Коли: 16:00

Де: Молодіжний парк

Вартість: безкоштовно

День кар'єри ЄС

Дні кар’єри ЄС - це можливість поспілкуватися з потенційним роботодавцем та ознайомитися із світовими трендами у сфері праці. Фахівці, які щоденно займаються набором кадрів, розповідатимуть про те, як відповісти на складні питання під час співбесіди, на що рекрутери звертають увагу, які компетенції в даний час найактуальніші на ринку праці. Також можна дізнатися про обов’язки на обраній посаді та організаційну культуру компанії.

Коли: 10:00

Де: ХУУП, вул. Проскурівська, 57

Вартість: безкоштовно

Ушанування пам’яті жертв політичних репресій

Щорічно у третю неділю травня в Україні відзначається День пам’яті жертв політичних репресій. У переддень пам’яті жертв політичних репресій відбудеться покладання квітів до пам’ятника жертвам тоталітаризму “Ангел Скорботи”. Представники духовенства проведуть панахиду за жертвами політичних репресій. Запрошують хмельничан ушанувати пам’ять мільйонів наших співвітчизників, які стали жертвами тоталітарного режиму.

Коли: 10:00

Де: Пам’ятник жертвам тоталітаризму “Ангел Скорботи”

Вартість: безкоштовно

Майстер-клас фотохудожника Анатолія Іванова «Мобілографія: знімкуємо фото та відео на смартфон»

Музейний фестиваль «АРТ-колаж» запрошує всіх охочих на майстер-клас фотохудожника Анатолія Іванова «Мобілографія: знімкуємо фото та відео на смартфон». Під час відкритої майстерні будуть розкриті базові поняття і терміни фото- і відеографії, надані практичні лайф-хаки – як стати митцем, використовуючи смартфон в фото- і відео зйомці. Ці шедеври мобілографії будуть варті мільйона лайків.Завітайте до Хмельницького обласного художнього музею та спробуйте свої сили у актуальному фото та відео-мистецтві тут і зараз.

Коли: 15:00

Де: Хмельницький обласний художній музей, вул. Проскурівська, 47

Вартість: квиток до музею (20 гривень)

Ніч музеїв у Хмельницькому

У п’ятницю та суботу, 17-18 травня, Хмельницький долучиться до міжнародної акції «Ніч музеїв». Цими вечорами кілька музеїв міста для своїх відвідувачів підготують спеціальні програми. Хмельницький обласний художній музей спеціально до Міжнародного дня музеїв підготував для своїх гостей «33 дива музейної ночі». Як зазначають організатори, це буде нова подорож унікальною пам’яткою архітектури та колискою сучасного мистецтва України. «Історії надзвичайних пошуків, знахідок та міфи прикрашені ексклюзивними хІпстер-презентами. Чекаємо вас – мисливців за лайфартом та поціновувачів вільного простору для творчості», - закликають вони.

Коли: 20:00

Де: Обласний художній музей (Проскурівська, 47)

Вартість: 50 гривень

Субота (18 травня)

Фото: з архіву редакції

Khmelnytsky City Run

Під час проведення заходу буде вперше проведено напівмарафон. Крім того, заплановано проведення забігів на 10 та 3 км, а також на дистанції 200 метрів буде проведено дитячі забіги, забіг серед матусь з візочками та забіг серед жінок на підборах.

Коли: 8:00

Де: майдан Незалежності

Вартість: 100 гривень

Ніч музеїв у Хмельницькому

У п’ятницю та суботу, 17-18 травня, Хмельницький долучиться до міжнародної акції «Ніч музеїв». Цими вечорами кілька музеїв міста для своїх відвідувачів підготують спеціальні програми. Історична костюмована вечірка відбудеться у музеї історії міста Хмельницький. У музеї-студії фотомистецтва проведуть екскурсію з ліхтариками та перегляд фільму.

Коли: 18:00, 20:00

Де: Музей-студія фотомистецтва (вулиця Проскурівська, 56), музей історії міста (вулиця Проскурівська, 30)

Fitness City. Попокач від Балій Наталі

Що таке "Попокач" - це функціональне тренування, основна частина якого спрямована на навантаження сідничних м'язів (найбільших м'язів у тілі людини) та м'язи ніг. У ході тренування також пропрацюють м'язи кора.

Коли: 10:00

Де: Стадіон "Поділля", вул. Проскурівська, 83/1

Вартість: безкоштовно

Дитяча вистава «Бебі-бум»

У маленькому просторі з’являється відчуття, що ти всередині казки, і діти повністю занурюються в пригоди: для них це не театр, а гра. Ляльки та актори знаходяться в безпосередній близькості від глядачів. Це створює домашню затишну атмосферу, ідчуття комфорту, ефект єднання і максимального занурення в події для малюків. Сюжети прості і зрозумілі малюкам. У виставі постійно чергуються активності «перегляд вистави — гра», так малюк не встигає занудьгувати і відчуває себе безпосереднім учасником того, що відбувається.

Коли: 10:30

Де: Хмельницький театр ляльок "Дивень", вул. Проскурівська, 46

Вартість: 40 гривень

Міський пікнік для молоді

Як розповідають активісти, запрошують перш за все старшокласників та студентів. «Буде дуже багато активностей, веселих ігор. Облаштуємо спортивні локації, організуємо флешмоби. Обов’язково – багато приємного спілкування. Традиційно для пікніка насмажимо сардельок, - говорить голова правління «Молодь за краще майбутнє» Леся Романюк. – Хочемо просто створити якісний тверезий відпочинок для молоді».

Коли: 14:00

Де: Молодіжний парк

Вартість: 30 гривень

Дитяча субота "День народження Рожевої пантери"

«Рожева пантера» (англ. «The Pink Panther») - серія короткометражних мультиплікаційних фільмів, що виходили на студії DePatie-Freleng в період 1964-1980 роки. Мультсеріал виник після виходу детективного фільму, який також має назву «Рожева пантера». Напевно, це чи не єдиний намальований персонаж, що завдяки своїй славі отримав Оскара!Але то вже зовсім інша історія. Ми ж спробуємо знайти дорогоцінну «Рожеву пантеру», яка заховалася в стінах нашої книгарні.

Коли: 12:00

Де: Книагрня "Є", вул. Проскурівська, 2

Вартість: безкоштовно

Міжнародна виставка котів

Відвідувачі зможуть насолодитись красоюта грацією різних порід кішок, обрати собі домашнього улюбленця тапоринути у захопливу атмосферу змагання за титул «Кращий кіт виставки».Додатково можна буде отримати консультації з приводу годування та доглядуза своїми домашніми улюбленцями.

Коли: 9:00

Де: Хмельницька торгово-промислова, вул. Подільська, 109/1

Велозмагання серед дітей дошкільного віку

Як підписант Європейської ініціативи "Угода мерів" Хмельницький долучається до відзначення Європейських днів сталої енергії 2019. Твоєму малюку 5-6 років? Маєте велосипед? Тоді беруть участь у перегонах.
Із собою мати захисний шолом та додаткові колеса до двоколісних велосипедів.

Коли: 12:00

Де: майдан Незалежності

Вартість: безкоштовно

Неділя (19 травня)

Фото: з архіву редакції

Хода на підтримку сімейних цінностей

Сімейна хода розпочнеться від Костелу Христа Царя Всесвіту та пройде вулицями Бандери, Кам’янецькою та Проскурівською до майданчика перед кінотеатром ім. Т. Шевченка. Там о 15.30 відбудеться святковий концерт. Організатор святкових заходів – Духовна рада міста Хмельницького за підтримки Хмельницької міської ради. Хода відбудеться у рамках Фестивалю сім’ї «Всі разом за сім’ю». Її мета – привернення уваги громадян і влади до необхідності правового захисту та закріплення християнських, традиційних для українців сімейних цінностей у законодавстві України.

Коли: 13:00

Де: Від Костелу Христа Царя Всесвіту, проспект Миру, 55

Вартість: безкоштовно

Дитяча вистава «Уроки матінки Кози»

Маленьких хмельничан запрошують на виставу за мотивами казки «Коза і семеро козенят». На ній малеча діїнається, як себе поводити, чому не потрібно відкривати двері сірому Вовкові і ще багато корисного.

Коли: 12:00

Де: Хмельницький академічний обласний театр ляльок «Дивень», вул. Проскурівська, 46

Вартість: 28-30 гривень

Снігове бульбашкове шоу «Leo dreams show»

Снігове бульбашкове шоу «Leo dreams show» покажуть для дітей.

Коли: 12:00

Де: Хмельницький обласний академічний музично-драматичний театр ім. М. Старицького, вул. Соборна, 60

Вартість: 100-150 грн

Семінар з дитячої безпеки "Зла Вулиця"

95% дітей піде разом із незнайомою людиною з дитячого майданчика. Щорічно в Україні зникає 2 000 дітей у віці до 12 років.Що повинна знати та вміти дитина, щоб не потрапити у біду на вулиці?

Коли: 14:00

Де: ТЦ "Либідь Плаза", зал "Маямі біч", вул. Камянецька, 21

Вартість: 250 гривень

Про більше подій дізнавайтеся у розділі «Афіша» сайту «Є»

Якщо Ви знаєте, про якийсь захід, але не знайшли його у «Афіші», будемо вдячні, якщо повідомите. Це можна зробити за телефоном: 067 905 95 55, написати на електронну скриньку [email protected], або через форму «Додати подію» у розділі «АФІША» сайту «Є». Для цього потрібно вказати назву події, її опис, місце, дату і час проведення, а також власний номер телефону для перевірки інформації.

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую