ye-logo.v1.2

На Хмельниччині суд зобов'язав знести елінг, незаконно побудований на березі Дністра

Суспільство 3809
У прокуратурі кажуть, що один із елінгів знесено
У прокуратурі кажуть, що один із елінгів знесено. Фото: khmel.gp.gov.ua

Новоушицький районний суд зобов’язав знести самочинно збудовану на Дністрі споруду з кімнатами відпочинку

Про це повідомили в прес-службі обласної прокуратури.

«Ще у 2012 році Новоушицька районна державна адміністрація уклала з державним агрегатним заводом ряд договорів оренди земель водного фонду, передавши підприємству в користування землі прибережної смуги річки Дністер для облаштування на них пляжу», - розповіли у прокуратурі.

Надалі, за даними прокуратури, завод уклав ряд договорів суборенди, відповідно до яких, окрім облаштування пляжу, суборендарям додатково надано право на встановлення споруд.

«Таким чином незаконно, без погоджувальних документів із власником земельної ділянки – райдержадміністрацією, на березі річці побудували елінги з кімнатами відпочинку. При цьому, створили перешкоди для громадян у доступі до води: забудували прохід до річки парканом, перекрили проїжджу частину дороги», - додали правоохоронці.

Враховуючи порушені інтереси держави, органи прокуратури Хмельницької області пред’явили до суду позови про визнання недійсними договорів суборенди земель водного фонду, знесення самочинно збудованих споруд (елінгів) та скасування державної реєстрації права власності на них.

Як повідомив керівник Кам’янець-Подільської місцевої прокуратури Віталій Гриньків, на сьогодні завдяки принциповій позиції прокуратури на виконання рішення Новоушицького районного суду, одна із самочинно збудованих споруд знесена.

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Останні оголошення
  Так  Ні, дякую