ye-logo.v1.2

Перехід на цифрове телебачення відкладається?

Суспільство 2713
У Хмельницькій філії концерну радіомовлення, радіозв
У Хмельницькій філії концерну радіомовлення, радіозв'язку та телебачення кажуть, що офіційної інформації щодо відкладення термінів переходу на цифрове телебачення поки немає.. Фото: mediasat.info

Повний перехід на цифрове телебачення, запланований з 30 червня цього року, схоже, знову відкладається

У Хмельницькій філії концерну радіомовлення, радіозв’язку та телебачення кажуть, що офіційної інформації щодо відкладення термінів переходу на цифрове телебачення поки немає.

"Наразі офіційно не підтверджено, але очікуємо, що поки відключення каналового телебачення не буде”, – коментує ситуацію директор філії Олександр Соболєв.

Саме про це нещодавно заявив і глава Нацради з телебачення і радіомовлення Юрій Артеменко: „Скажу поки неофіційно: переходу на цифру з 30 червня не буде. Я очікую, що найближчим часом буде постанова Кабміну, яка перенесе на певний строк перехід на цифрове телебачення. Мій прогноз: це буде не раніше, ніж у 2019 році”. Серед причин називають неготовність інфраструктури, неповне покриття, а також небажання деяких каналів переходити на цифру і блокування ними цього процесу.

Наприкінці зими деякі телеканали України і справді виступили проти повного переходу на цифрове ефірне телебачення з липня 2017 року і вимкнення аналогового сигналу. Свою позицію вони пояснюють тим, що зважаючи на ситуацію із зоною цифрового покриття країни, плани державних регуляторів ставлять під загрозу доступність телевізійного сигналу для великої частини населення і несуть загрозу інформаційній безпеці країни.

За неофіційними підрахунками на Хмельниччині зона цифрового покриття наразі сягає 40-45 відсотків. 

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Останні оголошення
  Так  Ні, дякую