ye-logo.v1.2

Як правильно обслуговувати електровелосипед? На правах реклами

Суспільство 428
Правильний догляд забезпечить вам приємну і довгу поїздку на електровелосипеді
Правильний догляд забезпечить вам приємну і довгу поїздку на електровелосипеді. Фото: veliki.com.ua

Ви вже маєте або лише мрієте про електровелосипед? Тоді маєте розуміти, як за ним доглядати. Адже, саме від цього залежить його довговічність. Ви будете рідше думати про необхідність ремонту.

 Важливо доглядати за такими деталями, як:

  • акумулятор;
  • двигун;
  • інші компоненти.

Що входить до обслуговування електровелосипеда? Планове профілактичне обслуговування дуже важливе. Адже це убереже акумулятор і двигун вашого електровелосипеда. Вони зможуть прослужити набагато довше. Навіть від рекомендацій виробника. Головне, щоб ви звертали увагу на невеликі проблеми, щоб не виникло серйозних.

Ви можете купити електровелосипед в інтернет-магазині «Veliki». У каталозі є широкий вибір товарів. Вам залишилось лише перейти й обрати.

Чистота

Одна з найпростіших порад щодо догляду за електровелосипедом. Чищення після кожної поїздки не дасть бруду накопичуватися. Адже воно заважає не лише електроніці, але й самому велосипеду. Особливості чистки:

  1. Краще вийняти акумулятор перед початком роботи. 
  2. Використовувати лише засоби для чищення, рекомендовані для велосипедів.
  3. Мийка високого тиску. Це може призвести до потрапляння води в чутливі місця. Або видалення мастила з необхідних місць. Наприклад, навколо підшипників коліс і каретки. 
  4. Садовим шлангом можна швидко промити, а потім гарненько почистити його губкою або ганчіркою та улюбленими засобами для чищення велосипеда. 
  5. Витріть усе рушником і залиште свій електровелосипед на деякий час. Перед повторним підключенням, переконайтеся, що акумулятор сухий. Залишки води не мають потрапити на чутливі точки велосипеда.

Обслуговування електровелосипеда для початківців не є важкою справою. Вам потрібно просто уважно ставитися до цього. Добре очищати та правильно зберігати акумулятор.

Використовуйте хороше мастило

Як часто потрібно обслуговувати електровелосипед? Професійного догляду буде достатньо одного разу на рік. Але за умови, що ви вдома самостійно будете за ним доглядати.

Секрет довшої служби електричних велосипедів полягає в зменшенні опору. Саме в ключових точках велосипеда. З основних причин зношування компонентів є:

  1. тертя між рухомими частинами вашого велосипеда;
  2. пошкодження від бруду та іржі. 

Тому переконайтеся, що достатньо мастила в:

  • ланцюгу;
  • колесах; 
  • гальмах.

Так зможете уникнути надто частого контакту поверхонь.

Використовуйте вологе мастило, якщо ви збираєтеся їздити на велосипеді у вологих умовах. Або сухе мастило, якщо ви їдете на велосипеді влітку на ланцюзі. Регулярно повторно наносьте будь-яке мастило на підшипники та каретку. Особливо на вологій дорозі або якщо ви регулярно мийте свій велосипед.

Навчіть себе основам обслуговування велосипеда

Альтернативний текст

Як самостійно обслуговувати електровелосипед? Електричний велосипед наповнений купою технічного набору. Сам велосипед, ймовірно, буде таким же, як і будь-який інший. З точки зору матеріалів і компонентів. Від ремонту проколів до навчання:

  • як замінити гальмівні троси;
  • знання того, як виконувати деякі складніші роботи;
  • як зберігати акумулятор.

Ви зможете не лише повернути електровелик на дорогу. Але й помітити і виправити незначні проблеми, які краще попередити, ніж ремонтувати. Є багато відео в Інтернеті та покрокових інструкцій, щоб виправити незначні проблеми. 

Акумулятор електровелика: основні поради

Альтернативний текст

Якщо ви будете дотримуватися усіх порад, то зможете зберегти ваш акумулятор довше. До них належать:

  • Завжди заряджайте та зберігайте акумулятор вдома.
  • Літій-іонні батареї можуть бути темпераментними за певних температур. Тому холодний сарай чи гараж можуть мати негативний вплив на зарядку та продуктивність.
  • Після кожної поїздки спочатку вийміть батарею. Зберігайте її в місці з нейтральною температурою. І не залишайте її місяцями поспіль у місці зі змінними температурами.
  • Спробуйте зменшити кількість зарядок. 

Де обслуговувати електровелосипед?  Можна все робити самостійно. Але в складних ситуаціях варто звертатися до посібника до електровелосипеда або професійного механіка.

Дотримуючись цих головних порад, ваш електровелосипед:

  • менше ламатиметься;
  • прослужить набагато довше;
  • буде надійним у використанні.

Пам'ятайте, що правильний догляд забезпечить вам приємну і довгу поїздку на електровелосипеді. Ви зможете не хвилюватися за моменти, які можуть зіпсувати вашу поїздку. 

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Останні оголошення
  Так  Ні, дякую