ye-logo.v1.2

Втрати ворога на ранок 10 травня

Суспільство 493
Українські захисники продовжують завдавати окупаційним військам втрат в живій силі та техніці
Українські захисники продовжують завдавати окупаційним військам втрат в живій силі та техніці. Фото: facebook.com/GeneralStaff.ua

Ворог продовжує вести активні штурмові дії на Бахмутському, Авдіївському та Новопавлівському напрямках.

Сьогодні, 10 травня, триває 807 доба захисту України від російських загарбників. Протягом минулої доби відбулося 95 бойових зіткнень. Загалом, ворог завдав 6 ракетних та 80 авіаційних ударів, а також здійснив 127 обстрілів з реактивних систем залпового вогню по позиціях українських військ та цивільних населених пунктах.

Вночі російські окупанти вчергове атакували Україну – задіяли 10 безпілотників типу «Shahed». Силами та засобами протиповітряної оборони України всі ударні БпЛА було знищено.

За інформацією Генерального штабу Збройних Сил України, загальні орієнтовні втрати окупантів з 24 лютого 2022 року до ранку 10 травня 2024 року склали (інформація уточнюється, адже підрахунок ускладнює висока інтенсивність боїв):

  • особовий склад — орієнтовно 479 тисяч 710 осіб (+980);
  • танки — 7 тисяч 434 одиниці (+5);
  • бойові броньовані машини — 14 тисяч 313 одиниць (+32);
  • артилерійські системи — 12 тисяч 387 одиниць (+47);
  • реактивні системи залпового вогню (РСЗВ) — 1 тисяча 62 одиниці (+4);
  • засоби протиповітряної оборони — 795 одиниць (+2);
  • літаки — 349 одиниць (+0);
  • гелікоптери — 325 одиниць (+0);
  • безпілотники оперативно-тактичного рівня — 9 тисяч 826 одиниць (+51);
  • крилаті ракети — 2 тисячі 192 одиниці (+0);
  • кораблі/катери — 26 одиниць (+0);
  • підводні човни – 1 одиниця (+0);
  • автомобільна техніка й автоцистерни — 16 тисяч 691 одиниця (+73);
  • спеціальна техніка — 2 тисячі 31 одиниця (+4).

Ситуація на різних напрямках станом на ранок 10 травня

На Волинському та Поліському напрямках оперативна обстановка без суттєвих змін.

На Сіверському та Слобожанському напрямках противник зберігає військову присутність у прикордонних районах, проводить диверсійну діяльність, щоб недопустити перекидання українськи військ на загрозливі напрямки. А також нарощує щільність мінно-вибухових загороджень вздовж державного кордону.

На Куп'янському напрямку українськими захисниками було відбито 13 атак в районах населених пунктів Синьківка, Петропавлівка, Берестове Харківської області; Стельмахівка Луганської області.

На Лиманському напрямку Силами оборони було відбито 4 ворожих атаки в районах населених пунктів Новосадове, Торське Донецької області; Серебрянське лісництво Луганської області. На Бахмутському напрямку за добу, що минула, українські воїни відбили 21 атаку в районах населених пунктів Білогорівка Луганської області; Верхньокам'янське, Новий, Роздолівка, Іванівське, Ступочки, Кліщіївка та Андріївка Донецької області.

На Авдіївському напрямку було відбито 28 атак в районах населених пунктів Калинове, Новоолександрівка, Сокіл, Новоселівка Перша, Уманське, Яснобродівка, Нетайлове Донецької області. На Новопавлівському напрямку Сили оборони продовжують стримувати ворога в районах населених пунктів Костянтинівка, Водяне та Урожайне Донецької області, де ворог 7 разів намагався прорвати оборону українських військ.

На Оріхівському напрямку ворог 19 разів атакував позиції наших захисників в районі Старомайорського Донецької області та Роботиного Запорізької області.

На Херсонському напрямку ворог не відмовляється від наміру вибити українські військові підрозділи із плацдармів на лівобережжі Дніпра: протягом минулої доби 2 рази провів безуспішні атаки.

Водночас, наші воїни продовжують активними діями завдавати окупаційним військам втрат в живій силі та техніці, виснажують ворога вздовж всієї лінії бойового зіткнення. Протягом минулої доби авіація Сил оборони та підрозділи ракетних військ завдали ударів по одній радіолокаційній станції, двох складах боєприпасів, одному засобу протиповітряної оборони та 17 районах зосередження особового складу росіян.

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Останні оголошення
  Так  Ні, дякую