ye-logo.v1.2

Стіни Плоскирівської майстерні-гончарні у Хмельницькому вкриє мурал

Культура 987
Сьогодні, 10 травня, стартували роботи
Сьогодні, 10 травня, стартували роботи. Фото: Спортивно-культурний центр «Плоскирів»

Роботи планують завершити до кінця травня.

У Хмельницькому малюють новий мурал. Цей артоб 'єкт прикрасить стіни майбутньої Плоскирівської майстерні з гончарства й стане доповненням вже існуючого розпису на будівлі, розповіла сайту «Є» організаторка культурно-дозвіллєвої діяльності СКЦ «Плоскирів» й керівниця проєкту з облаштування гончарні Ольга Шевцова.

Новий мурал малюватимуть у кілька етапів. Роботи зі створення стінопису розпочалися сьогодні, 10 травня, а завершити їх планують наприкінці травня.

«Наша художниця Марина Роля працювала з помічниками. Двоє із них місцеві жителі, ще одна жінка – внутрішньо-переміщена особа із Маріуполя. Вона побачила наше оголошення і вирішила допомогти створити прекрасне. Сьогодні команда виконала роботи з формування підложки. Наступної п'ятниці роботи будуть продовжуватись», - розповідає Ольга Шевцова.

За її словами, створювати мурал не складно й долучитися можуть ті, хто не має досвіду. Головне – бажання.

Художниці Марині Ролі допомагали двоє місцевих жителів і переселенка з Маріуполя. Фото: Спортивно-культурний центр «Плоскирів»

Паралельно зі створенням муралу проводять роботи з внутрішнього оздоблення стін майстерні. Для відвідувачів двері гончарні відчиняться, як тільки завершать облаштування й закуплять необхідне обладнання.

Раніше сайт «Є» розповідав, що тут запрацює культурно-освітній хаб, в якому будуть проводити майстер-класи з виготовлення виробів з глини. Першочергово – для реабілітації воїнів та інтеграції внутрішньо-переміщених осіб. Утім, доєднатися зможуть усі охочі.

«Орієнтуємося, що протягом літа ці всі роботи будуть завершені і з вересня ми зможемо провести перші майстерки», - зазначає Ольга Шевцова.

Читайте також: Світлини двох пам'яток з Хмельниччини увійшли до десятки кращих від «Вікі любить пам'ятки»

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую